LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/vijesti/posto-pravo-upisa-u-1-krugu-170914.aspx

Mislim da je ovo relativno slabo popračeno, naime ovaj dio je bitan:

" Javna bi ponuda dionica Luke Ploče, međutim, po nečemu mogla biti drukčija od drugih. Naime, u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga snažno zagovaraju da se prije samog početka upisa omogući dioničarima koji iz bilo kojeg razloga ne budu mogli/htjeli sudjelovati u procesu dokapitalizacije da svoja prava prvenstva upisa ponude na prodaju – na burzi. Drugim riječima, ideja je da se taj IPO odigra uz pravo kao financijsku izvedenicu uobičajenu na tržištima kapitala. Regulatorna agencija na čelu s Antom Samodolom drži da se upravo time, kroz dražbe prava, osigurava poštena igra. Osim toga, tom se inovacijom i državi omogućava da na burzi proda svoje pravo prvenstva kojeg se odriče, jer će joj se u konačnici zbog toga udio u Luci Ploče višestruko smanjiti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://www.poslovni.hr/vijesti/posto-pravo-upisa-u-1-krugu-170914.aspx

Mislim da je ovo relativno slabo popračeno, naime ovaj dio je bitan:

" Javna bi ponuda dionica Luke Ploče, međutim, po nečemu mogla biti drukčija od drugih. Naime, u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga snažno zagovaraju da se prije samog početka upisa omogući dioničarima koji iz bilo kojeg razloga ne budu mogli/htjeli sudjelovati u procesu dokapitalizacije da svoja prava prvenstva upisa ponude na prodaju – na burzi. Drugim riječima, ideja je da se taj IPO odigra uz pravo kao financijsku izvedenicu uobičajenu na tržištima kapitala. Regulatorna agencija na čelu s Antom Samodolom drži da se upravo time, kroz dražbe prava, osigurava poštena igra. Osim toga, tom se inovacijom i državi omogućava da na burzi proda svoje pravo prvenstva kojeg se odriče, jer će joj se u konačnici zbog toga udio u Luci Ploče višestruko smanjiti.

lp

Odlična vijest. Ja osobno to čekam…I nadam se fer cijeni….

Tajo je kolega flyer a fer cijena bi trebala biti preko 2000 ,mozda ne zbog nas nego zbog same drzave,i zato ocekujem udar.Koliko sad ode gore na konto ovog iz vaseg posta,jos ce skociti na vijest.

peyo

Tajo je kolega flyer a fer cijena bi trebala biti preko 2000 ,mozda ne zbog nas nego zbog same drzave,i zato ocekujem udar.Koliko sad ode gore na konto ovog iz vaseg posta,jos ce skociti na vijest.

Ma kakvih 2 000????
Pa zar Kaštelanski staklenici i Ina nisu vodilja oko toga kolika bi cijena mogla biti.
Pa luka je u velikom investiciskom zamahu, planiraju sa 4,5 mil. doći na 10 mil. tona prekrcaja, dobit je narasla, prihodi narasli. Veliki paket je u igri ( borba kao i kod INa-e i kod Kaštelanskih staklenika).

Ja mislim da ne bi smjelo ići ispod 3 000 – 3 500 kuna za početnu cijenu. Posebno stoga što je u novinama izašlo da ima zainteresiranih na sve strane.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ok,malo sam nupućen pa imam par pitanja:
Kad bi trebala biti objavljena javna ponuda?
Od kada trebam biti dioničar za mogućnost kupnje po povlaštenim cijenama?
Hvala!

Hvala!

Možete kupit po povlaštenim uvjetima odmah na burzi [wink]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

A tu lezi i onaj slucaj od ponedjeljka ,prvo lupanje po asku debelo do 1518,pa onaj izgubljeni sta ni sam nije znao sta radi i dionica flis dolje.Laicki pokusaj rusenja,ali uspjesan donekle.Ovo je priprema ,pozor,………….sad!

peyo

Hvala!

rok za povlaštenu kupnju prošao je 26.01.2011.
sad možeš kupovati po tržišnim (skupim) cijenama na burzi

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

Quaestus nekretnine d.d. – obavijest o povlaštenoj informaciji sukladno čl. 459 ZTK

22.2.2011 12:30:01

OBAVIJEST O POVLAŠTENOJ INFORMACIJI SUKLADNO ČLANKU 459. ZAKONA O TRŽIŠTU KAPITALA, QUAESTUS NEKRETNINE DD ZAGREB, ILICA 1A, QUNE-R-A, ISIN: HRQUNERA0008, REDOVITO TRŽIŠTE ZAGREBAČKE BURZE: Društvo za upravljanje obavještava javnost da je dana 21.02.2011. godine podnijelo tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 18.01.2011. godine, Klasa: UP/I-041-02/11-06/6, Ur.broj: 326-113-11-2 kojim se objavljuje izreka rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 13.01.2011. godine. QUAESTUS NEKRETNINE
http://www.zse.hr/default.aspx?id=34250

VELIKI NOVCI SU U PITANJU A ŠKEGRO JE USAO U OTVORENI RAT PROTIV SMODOLA.

Hvala!

Možete kupit po povlaštenim uvjetima odmah na burzi [wink]
[/quote]
haha, dobra a što je bitno i ISTINITA !!!

Koji trejd…i kupci i prod. su neozbiljni [lol]

Evo ja danas pripremio lovicu za dokap do zadnje dionice.
Nije bilo baš najpametnije ali eto da se "pohvalim", sve ovo vrijeme – nisam prodao još nijednu.

A nije da nije bilo prilike malo se zaigrat.

New Report

Close