Kako je krenulo, evo opet iznad 5000 kuna.
Treba zatvoriti računalo i na vikend negdje[smiley2].
Sve mi se čini da se tu radi samo o tome da netko želi skupo prodat svoju kožu a naivci kupuju……ovo realno bez dokapitalizacije ne vrijedi više od 3 500 kn, nažalost….!
[smiley15][smiley15][smiley15]
Kako je krenulo, evo opet iznad 5000 kuna.
Treba zatvoriti računalo i na vikend negdje[smiley2].
Bojim se da će biti još tobogana danas. Držite se čvrsto.
Točno, JDOS vrijedi znatno više. Ali zašto misliš da i LKPC vrijedi više od trenutnih cijena, tj. da već sada nije precijenjena?
Slažem se ja s tobom da je precijenjena ako ne bude dokapa, ali ono što sam ti htio reći da je neka čudna i obrnuta logika na našem tržištu zavladala. Podcijenjene dionice su podcjenjenije, a precijenjene precjenjenije. 🙂
meni ovo smrdi da se neko nije nakrco dovoljno i da bi htio jeftinije
I meni. A dokaz je u prebrzom povratku na cca 5k.
Ste vidjeli da je netko na bidu čekao s ponudom 2k – nije loš, nije.
Meni je sve zanimljivija lakoća s kojom se Tomica P. obrušava na Polančeca i Vladu, pa na Luku, na sve… a zaboravlja da su samo oni pisali o ‘ukidanju odluka NO’ i time izazvali stampedo. A da i njima pošaljemo mail da nas ‘ostave na miru’.
Kolege, sve u svemu, oprez s prodajom, poglavito ako je stvorena panika prouzročena jeftinim piskaranjem i u čijem temelju može biti špekulacija kako bi netko jako jeftino dokupio…
[smiley2][smiley2]
Ali zašto misliš da i LKPC vrijedi više od trenutnih cijena, tj. da već sada nije precijenjena?
Zato jer:
1) Nitko iz vlade nije rekao da se protivi dokapitalizaciji nego privatizaciji (a i to je klimavo s obzirom na luku Zadar)
2) Vlada nije blesava pa da sama sebi stvara trosak na nacin da placa dokapitalizaciju 5000kn po dionici kad moze isto i za 400kn.
3) Vecinski vlasnik ne moze iskljuciti ostale iz dokapitalizacije, jer i manjinski vlasnici imaju temeljno pravo na zadrzavanje svog postotnog udjela u firmi, osim ako se svi jednoglasno ne sloze, ali to mi je tesko za vjerovati (vidi temu SSNC, pokusali su i izgubili tuzbu).
4) EU tjera vladu da bar djelomicno privatizira luke.
5) LKRI je i dalje 10 puta skuplja.
Više me ništa ne čudi, pa tako me nebi začudilo ni da cijena danas ode u plus! [smiley8]
Sve mi se čini da se tu radi samo o tome da netko želi skupo prodat svoju kožu a naivci kupuju……ovo realno bez dokapitalizacije ne vrijedi više od 3 500 kn, nažalost….! [smiley15][smiley15][smiley15]
Ma ne vrijedi ni 3000 kn po fundamentima. Zao mi je onih koji su stavili naloge na kupnju a sve su odreda mali dionicari ( nalozi za kupnju su 1-6 kom.). Osim ako ovaj cirkus oko dokapitalizacije nije insajderska igra. Za one koji stvarno nisu u toj igri a kupuju po ovim cjenama preporucujem da ne srljaju. Ima mnogo boljih prilika za uloziti novce.
3) Vecinski vlasnik ne moze iskljuciti ostale iz dokapitalizacije, jer i manjinski vlasnici imaju temeljno pravo na zadrzavanje svog postotnog udjela u firmi, osim ako se svi jednoglasno ne sloze, ali to mi je tesko za vjerovati (vidi temu SSNC, pokusali su i izgubili tuzbu).
A vidi ti slučaj Karlovačka banka!