Kažete da nije provedena dokaptializacija?
Pa javili se navodno kinezi, njemačke firme, zainteresirani domaći institucionalni investitori, sve je to pisalo u novinama. Pa kako će propasti onda?
Nije vam neugodno?
lp
uf,,uf, kad smo već kod neugodnosti, ja znam kome bi trebalo biti neugodno
[sealed]
[/quote]
Uvaženi kolega plavi,
nema potrebe ulazit u reperkusije sa ovakvim ulagačkim stratezima koji pokušavaju nešto debatirat glede LKPC!
Ponekad je najbolje samo u tišini promatrat i skupljat ova zlatna jaja od dionice..
Neda mi se čupat iz arhiva kakva su kretanja imale pojedine luke KOPAR, TRST nakon ovakvih ulaganja koja čekaju LKPC I LKRI….ostale su mi u sjećanju neke vertikalne linije na grafovima
[thumbsup]
Samo razmišljam na glas !
Prvi dokap nesmije na burzu, a drugi koji je u očekivanju, omogućuje kontrolni paket .
U tom slučaju, a pretpostavljam da će se baš ići na konrtolni paket, nevidim mogućnost da niti jedna od 330.000 dionica dođe na burzu.
Jedinu opasnost vidim u niskom dokapu drugoga kruga, tipa 800-900 Kuna gdje novi većinski vlasnik može dati javnu ponudu za otkup preostalih dionica na tržištu po toj vrijednosti.
Međutim i to bi kratko trajalo jer visina investicija koja je u realnom planu u Luku Ploče je fundamentalno strašno velika i kao takova za posljedicu će imati veliki porast cijene dionice.
Kolegice Liz, što mislite o ovome ?
loris @
1. Koliko sam vas razumio,prvoga kruga NEMA.(iznosite svoje misljenje)
2. Mogucnost da 330 000 ne dođe na burzu.(nego gdje ce otici ako nece doci na burzu,barem dio)
A uvijek je neko za a neko protiv,i tako je svuda.Ja i dalje tvrdim da je hrana danas in,a prve dionice koje će otvoriti veliki uzlet bez obzira na dosadašnje rezultate su luke.A one su i glavni adut vlade za izbore i za izlazak iz recesije.Imam i bauštelce skoro sve,imam VIRU koji mi je favorit i u kog sam ulupao brdo novaca,imam Belje,PTKM,ATPL i JDPL LUKU RIJEKA i evo danas sam pokupio par desetaka komada luke ploče.Gledao sam ju iprije ali nisam ulazio,baš zbog razloga koji ove kolege rušioci spominju.Moja očekivanja su do razine od 2000 kuna,i to upravo zbog stranih investitora,a pouzdano znam da su tu i da se pregovara i oko luke rijeke, zadar, i ploče.Ako pogledate graf rasta i pada trenutno se luka ploče nalazi u stabilizirajučem trendu,nakon kojeg slijedi agresivan rast,a kad se još u to umiješa i politika i strani kapital,možda sam bio i preskroman sa cijenom od 2000.
Još nešta -ako naša premijerka javno slavi sa radnicima naše dionice i radnici zadovoljni,tu se u pozadini kriju strašne stvari,i to je jedan jaki adut trenutne vlade za ostanak na vlasti.Nemojte ni pomišljati da je ovo patka jer je vlada tako i tako napadnuta sa svih strana i mora ovo fantastično odigrati zbog sebe,a mi ćemo samo uzeti našu JAKO LIJEPU ZARADU.
P.S. sutra sam opet na bidu ali malo jače.
Ne vidim da ste link zaljepili na LKRI (pa kolega zar je moguće da ste riješili dio KSST-a i da želite ući u LKPC ispod 1400 ?? )
…. "No, svi se nadaju da će teškoće uskoro biti prevladane, jer su posljedice doista kratkotrajne.."
loris @
1. Koliko sam vas razumio,prvoga kruga NEMA.(iznosite svoje misljenje)
2. Mogucnost da 330 000 ne dođe na burzu.(nego gdje ce otici ako nece doci na burzu,barem dio)
Nema nam kolege Lorisa. [cry] [lol]
Na LKRI nikad ne pišem niti ne lijepim ništa. A LKPC sam imao u par navrata i provozao se od 1300 pa do cca 1800….i opet ću [rolleyes]. KSST ne prodajem,pa to tek treba odraditi 60% a tih 60% je meni veća lova od 130% kolko je (meni) već odradilo [proud]
……………
Još nešta -ako naša premijerka javno slavi sa radnicima naše dionice i radnici zadovoljni,tu se u pozadini kriju strašne stvari,i to je jedan jaki adut trenutne vlade za ostanak na vlasti.Nemojte ni pomišljati da je ovo patka jer je vlada tako i tako napadnuta sa svih strana i mora ovo fantastično odigrati zbog sebe,a mi ćemo samo uzeti našu JAKO LIJEPU ZARADU.
Kolega,
naša premijerka je trenutno u vrlo oštroj borbi s Lukom Bebićem : tko će manje znati i više ništa ne razumjeti.
Nažalost, premijerka se umorila i počela je donositi odluke i izjave iz dana u dan bez poveznica ili plana.
Njena Vlada se ne snalazi u novim okolnosti koje su sami isprovocirali, demokraciji . Sada više ne kradu za sebe ili stranku, sada je glavno zanimanje kako napuniti državnu blagajnu, a tu se ne biraju ni način ni posljedice. Sada niže rangirana državna tijela obavljaju silan prljavi posao za državnu blagajnu.
50% firmi koje su završile u stečaju ove i prošle godine je posljedica porezne politike Vlade RH, koja je isisala firme do maksimuma, a na TV-u žaluju s ljudima bez posla i plaće.
To mogu raditi samo ljudi koji ne vide dalje od nosa, ali da ne bude zabune, nije posao premijerke da zna upravljati gospodarstvom već je posao njenih savjetnika, ali opet ona ih je izabrala i tako ukrug.
Zato glavno pitanje oko LKPC je samo jedno, tkome će naša Vlada ovdje pogodovati ? Bosni, Mađarskoj ili nekoj kombinaciji, a samo zato jer oni neznaju drugačije funkcionirati. Kod njih se sve svodi na laži, obmani i otimačini kao jačeg, ali zato to priznaju i jačem od sebe ili svakoj državi EU-a pa i zemlji koje nas okružuju jer sve su prodali, od obrane zemlje do obraza. Trenutno nam državu vodi niža državna administracija. Viša administracija čeka odluke i naputke Vlade, a Vlada samo reagira na medijsku prašinu oko grešaka niže državne administracije i tako iz sata u sat .
Najbolja potvrda tome ide izjave premijerke " Da živimo relaksiranije jer se povećao broj novih vozila ".
Vlada toliko laže i petlja da više drugi pristup stvarnosti niti ne vide pa krivi i građane da lažu i petljaju.
……………
Kolega,
naša premijerka je trenutno u vrlo oštroj borbi s Lukom Bebićem : tko će manje znati i više ništa ne razumjeti.
Nažalost, premijerka se umorila i počela je donositi odluke i izjave iz dana u dan bez poveznica ili plana.
Njena Vlada se ne snalazi u novim okolnosti koje su sami isprovocirali, demokraciji . Sada više ne kradu za sebe ili stranku, sada je glavno zanimanje kako napuniti državnu blagajnu, a tu se ne biraju ni način ni posljedice. Sada niže rangirana državna tijela obavljaju silan prljavi posao za državnu blagajnu.
50% firmi koje su završile u stečaju ove i prošle godine je posljedica porezne politike Vlade RH, koja je isisala firme do maksimuma, a na TV-u žaluju s ljudima bez posla i plaće.
To mogu raditi samo ljudi koji ne vide dalje od nosa, ali da ne bude zabune, nije posao premijerke da zna upravljati gospodarstvom već je posao njenih savjetnika, ali opet ona ih je izabrala i tako ukrug.
Zato glavno pitanje oko LKPC je samo jedno, tkome će naša Vlada ovdje pogodovati ? Bosni, Mađarskoj ili nekoj kombinaciji, a samo zato jer oni neznaju drugačije funkcionirati. Kod njih se sve svodi na laži, obmani i otimačini kao jačeg, ali zato to priznaju i jačem od sebe ili svakoj državi EU-a pa i zemlji koje nas okružuju jer sve su prodali, od obrane zemlje do obraza. Trenutno nam državu vodi niža državna administracija. Viša administracija čeka odluke i naputke Vlade, a Vlada samo reagira na medijsku prašinu oko grešaka niže državne administracije i tako iz sata u sat .
Najbolja potvrda tome ide izjave premijerke " Da živimo relaksiranije jer se povećao broj novih vozila ".
Vlada toliko laže i petlja da više drugi pristup stvarnosti niti ne vide pa krivi i građane da lažu i petljaju.
[/quote]
jedino bitno za ovu temu, kome pogodovati ? pa pobogu ako je vladi zmija u žepu pa valjda će pogodovati jedinom poganiku kojem se klanjaju a to je NOVAC (dakle prodati LKPC za što što više)
Evo kolega mecka Vam je odgovorio umjesto mene.Vlada novaca nema,i ne šta ide na bubanj,a pa nismo ni mi tolike budale da ne vidimo šta prvo ode,po meni nažalost jer smo nesposobni zazržati svoje resurse,ali pošto mi ne možemo ništa uticati,možemo se utrpati dionicama luka ,pa uzeti lovu.
A politika je kurva izvinte nešto psujem ,al ja samo pričam onako kako čujem…………Ja na bid,a vi koji mislite drugačije po bidu.
jedino bitno za ovu temu, kome pogodovati ? pa pobogu ako je vladi zmija u žepu pa valjda će pogodovati jedinom poganiku kojem se klanjaju a to je NOVAC (dakle prodati LKPC za što što više)
Neće ići ! Kada bi Vlada pogodovala novcu onda zemlja nebi bila gdje je. Pogoduju ucjenama jačih. Jače od nas su trenutno sve zemlje koje nas okružuju, a Vlada je jača od nas ostalih i to zorno svakodnevno pokazuju.
Vlada više nema kredibilitet, snagu, novaca, pozicije, parntere…. , te ih može ucjenjivati svaka druga Vlada, a oni to zato prenose na račun građana ove zemlje. Naša Vlada se nemože nositi ni s ucjenama većih distributera ( strane banke, Todorić…) u zaštiti državnih interesa, a kamoli odoljeti bilo kojoj ucjeni drugih Vlada. Pitanje je samo koliko jeftino će izgubiti LKPC. Njima je bitno samo da izdži državni prračun do izbora jer tada negdje bi se trebali pridružiti EU i napokon ponovo dobiti kredit za suho preživljavanje.