LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Drage kolege,

vidim zarada po dionici povećana s 14,95kn u 2009. na 67,52kn u 2010.
Možda uistinu dočekamo da u novoj konstalaciji snaga Uprava Luke Ploče za 2011. isplati dividendu.

Još bih dopunio,

znači jednogodišnji prihod društva u 2009. je cca. 50% trenutne tržišne kapitalizacije, uz investicije, bez kreditnog opterećenja, uz dokapitalizaciju i uz predstojeću privatizaciju.

Molim vas da me demantirate ako sam u krivu, ali koji iole normalan investitor ne bi uložio u dionice Luke Ploče

http://www.poslovni.hr/vijesti/sabor-gradit-ce-se-autocesta-na-koridoru-vc-vrijedna-1315-milijuna-eura-172354.aspx

može li mi neko odgovorit na pitanje: nakon što odobre prospekt, kada dođem u banku, kako ću im dokazat da imam pravo na kupnju dionica u 1. krugu [shocked]

može li mi neko odgovorit na pitanje: nakon što odobre prospekt, kada dođem u banku, kako ću im dokazat da imam pravo na kupnju dionica u 1. krugu [shocked]

Vjerojatno će sve pisati u prospektu, a iznos ces uplacivati na racuna nveden u prospektu. Dakle, ako imas pravo na npr. 60 dionica, po NPR. 1.000,00kn, onda ces uplatiti 60.000,00kn na navedeni racun u prospektu…

Vjerujem da ce to biti detaljnije objasnjeno u prospektu, a nakon izlaska prospekta, i kolege sa foruma ce sigurno pomoci drugima oko evetualnih nejasnoca…

Od dana izlaska prospekta narednih 14 dana imate pravo sudjelovati u dokapu.U među vremenu vi ce te dobiti potrebnu dokumentaciju na kucnu adresu gdije ce vam sve lijepo pisati.Trebala bi biti navedena kolicina na koju imate pravo , te istu popuniti, izvrsiti uplatu na trazeni ž.r.poslati nazad .

Uvijek se pojavljuje banka koja daje kredite uz zalog dionica, ne boj se i oni imaju interes, tako da kad dođe vrijeme sve češ saznati………

Uvijek se pojavljuje banka koja daje kredite uz zalog dionica, ne boj se i oni imaju interes, tako da kad dođe vrijeme sve češ saznati………

?

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh/2011/109_sjednica_vlade_republike_hrvatske
pod 1.4 a i b [thumbsup]

svakoga dana u svakom pogledu...

bravo sector. thx…

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

http://www.poslovni.hr/vijesti/sabor-gradit-ce-se-autocesta-na-koridoru-vc-vrijedna-1315-milijuna-eura-172354.aspx

Početkom 2013. očekuje se dovršetak koridora Vc

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh/2011/109_sjednica_vlade_republike_hrvatske
pod 1.4 a i b [thumbsup]

Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o zajmu između Lučke uprave Ploče i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, za dodatno financiranje "Projekta integracije trgovine i transporta" u luci Ploče

Evo kako je to bilo kod prvog sklapanja Ugovora.

ZAJAM SVJETSKE BANKE ZA LUKU PLOČE
58,8 milijuna eura za Projekt integracije trgovine i transporta
Lučka uprava Ploče potpisala je Ugovor o zajmu sa Svjetskom bankom u iznosu od 58,8 milijuna eura za Projekt integracije trgovine i transporta u luci Ploče, a ujedno je za ovaj zajam Ministarstvo financija potpisalo Ugovor o jamstvu sa Svjetskom bankom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 91 milijun eura

Uz zajam Svjetske banke projekt će se financirati i sa 11,2 milijuna eura kredita EBRD-a, dok je udio hrvatske Vlade 21 milijun eura. Projektom se predviđa izgradnja terminala za rasute terete kapaciteta pet milijuna tona godišnje, a početak radova predviđen je za proljeće 2008. godine te završetak za kraj 2010. godine.

Predviđena je i izgradnja višenamjenskogkontejnerskog terminala s početkom radova u proljeće 2007. i završetkom sredinom 2009. godine. Očekuje se da će ove investicije povećati kapacitete luke Ploče sa sadašnji 4,8 milijuna na oko 10 milijuna tona godišnje.

Cilj Projekta je razvijanje trgovine duž trgovinskog Koridora Vc, koji započinje u Budimpešti a završava u Pločama, jednog od triju najvećih paneuropskih transportnih koridora koji povezuju Hrvatsku s tržištima Europske unije, jačanjem kapaciteta, učinkovitosti kvalitete usluga na južnom kraju koridora, s osobitom naglaskom na luku Ploče i koordinaciju svih korisnika koridora u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Projekt su pripremili Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Lučka uprava Ploče uz pomoć Svjetske banke i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Očekuje se da će Projekt integracije trgovine i transporta, izgrađen na partnerstvu između Vlade RH, Lučke uprave Ploče, Svjetske banke i EBRD-a biti glavna pokretačka snaga u postizanju izravnog povećanja gospodarskog rasta za južne krajeve Hrvatske, kao i za susjedne zemlje kao što su Mađarska i Bosna i Hercegovina, rekao je Anand K. Seth, direktor Regionalnog ureda Svjetske banke za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku.

Iznimno je važno poboljšati infrastrukturu te druge po veličini hrvatske luke, a gradnja kontejnerskog i terminala za rasute terete na koridoru Vc omogućit će povećanje konkurentnosti lučkih usluga, ali i daljnji razvitak toga dijela Hrvatske, naglasio je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

p.s. Pa sta oni namjeravaju sa tolikim novcima.

New Report

Close