E many, many, samo ti nemoj u politiku jer bi situacija od loše postala katastofalna.
LOCK UP period. Pogledaj u englesko-hrvatskom riječniku što to znači.
Ajde donekle razumijem one koji su kupovali prije dana D za dokapitalizaciju(mada su kupovali mačka u vreći),ali ne razumijem ove koji sad kupuju kad svaki malo iskusniji špekulant na burzi zna kad dođu radničke,braniteljske,zaštitarske i ostale dionice LKPC(dovijene za 400kn) na burzu da će se cjena srozati na dno-dna i tad mogu kupiti ovu dionicu, ako je baš žele imati dugoročno u portfelju.
Stvarno smo mi čudan narod i onda se čudimo kakvi su nam političari…
Možda zato što im se neda čekati 5 godina? [cool]
@many
bravo many! sjedite na ušima! samo naprijed.
Još jednom ajmo:
cca 50000 radničkih dionica! se neće pojaviti na burzi punih 5 godina za vas SLOVIMA: pet godina!!!!
Zašto pitate se?!
Ima nešto što se zove LOCK UP! i to je već potvrđeno, izglasano..blablablbalbal…
Kakve braniteljske…
Koje ostale dionice za 400 kn?!
Vi znate da će biti još dionica za 400 kn bez lock upa?!
Da slučajno ikako bilo kome se daju dionice za 400 kn osim radnicima to bi bio presedan na veliku štetu radnika. Zamislite radnici da kupe dionice po istoj cijeni kao i svi ostali ali imaju zabranu trgovanja 5 godina!?
Pa kakva je to onda POGODNOST i NAGRADA radnicima?!
Stvarno ste vi čudan čovjek po ovome jer donosite sudove i zaključke, a ne čitate!!!
U jednom se slazem,a to je da smo cudan narod, tako i "cudni" investitori kada pisu o necemu u sto nisu upuceni.Kolega ,prolistajte malo ZSE i biti cete bolje upoznati i tada necete napisati TO sta ste napisali.
TOP10 nastavio sa rasprodajom.
da li netko zna kad će prospekt jer u suprotnom nema smisla pisati na ovoj temi o dokapu jer nitko ne zna šta, kako i kada će biti
Ajde donekle razumijem one koji su kupovali prije dana D za dokapitalizaciju(mada su kupovali mačka u vreći),ali ne razumijem ove koji sad kupuju kad svaki malo iskusniji špekulant na burzi zna kad dođu radničke,braniteljske,zaštitarske i ostale dionice LKPC(dovijene za 400kn) na burzu da će se cjena srozati na dno-dna i tad mogu kupiti ovu dionicu, ako je baš žele imati dugoročno u portfelju.
Ne znam što vi razumijete kolega, ali bojim se da ne razumijete apsolutno ništa.
Dioinca o kojima vi pišete nema na tržištu, zabrana prodaje je 5 godina, to prvo, drugo, radnici dobivaju pune 4 dionice po svakoj godini staža ( zanemariva količina ).
Ovi koji sada kupuju, su dugoročni investitori očito, a cijenu dionice na burzi će odrediti cijena u drugom krugu, tj. privatizacija vladinog paketa. Obzirom da se radi o velikom udjelu, za to će ići premija, a zainteresiranih ste mogli pročitati – ima jako puno. Obzirom da će prodaja ići putem dražbe, to znači da će ići po sistemu tko da više. Da li vi znate što to znači uopće? Trenutna cijena na burzi je lako moguće manja i od one koja će biti u 1. krugu, a kamoli od one koja će biti u 2. krugu.
Dakle nije pitanje zašto sada netko kupuje po ovim cijenama, već zašto netko prodaje po ovim cijenama, jer ti očito žive u iluziji da će dobiti dionice po 400 ili 600 kuna, a jasno je naznačen raspon cijene ( premda neslužben, ali je od predsjednika Uprave društva ) – 1200-1500 kuna.
Ako će cijena u 1. krugu biti 1200-1500, što mislite kolika bi mogla biti u 2. krugu za ovakvu tvrtku koja ima zagarantiran rast prihoda i dobiti do minimalno 2014. ( o tome smo pisali sve se zna, gradnja novog terminala za rasute terete, stavljanje u funkciju novoizgrađenog za kontejnere itd. ).
Tko ovo ne vidi, slijep je pored zdravih očiju, ili je jednostavno provokator. I onda, kada cijena u 2. krugu bude, koja već bude, što mislite da će cijena na burzi ostati 1 500 kuna???
@ bisakovi
Kolega, opet se sramotite, prvo ste trubili mjesecima da ništa od dokapitalizacije, a sada tvrdite da ćete kupovati u 2. krugu, ako bude povoljno. Što, mislite kupiti vladin paket, toliko novaca imate? Ili ćete se nadbidavati na dražbi sa instituvionalnim investitorima? [lol]
lp
Svi bi jeftino ali neće još dugo biti na ovim razinama. Ja vratio dio nazad jučer a ako bude trebalo na bidu sam naručen za još.
@plavi
U vašem stilu "jeftinog drukeraja" iznosite neistine.
Prije svega nisam nikada pisao da neće ništa biti od dokapitalizacije!!!
Nadalje ,nakon povlaštenih dodjela dionica i novih dionica iz prvog kruga za očekivati je po meni
znatan pad cijene na burzi.Već danas će se pad nastaviti!
I nisam shvatio da će biti"nabidavanja na dražbi" u drugom krugu!!! To je vjerovatno vama svojstvena
konstrukcija.Vaše "zavirivanje u tuđi đep" je ispod osnovne civilizacijske razine.Brinite se o svojim
financijama.
A što se cijene tiče,sigurno neću kupovati iznad 1200 kuna.Ako cijena bude veća neću kupiti.
Vrlo jednostavno.Zar ne?
Kolega zar i vi sjedite na usima?!
PA koje povlaštene dionice?! Radničke?! Zar i vi ne znate što znači LOCK UP 5 godina?! 🙁
mislim da se na ovo moze samo slegnuti ramenima i reći ..o Bože ….
Kako će biti znatan pad kad te dionice nisu na burzi narednih 5 godina!? Odobreno, potpisano, ovjereno, službeno!
@plavi
U vašem stilu "jeftinog drukeraja" iznosite neistine.
Prije svega nisam nikada pisao da neće ništa biti od dokapitalizacije!!!
Nadalje ,nakon povlaštenih dodjela dionica i novih dionica iz prvog kruga za očekivati je po meni
znatan pad cijene na burzi.Već danas će se pad nastaviti!
I nisam shvatio da će biti"nabidavanja na dražbi" u drugom krugu!!! To je vjerovatno vama svojstvena
konstrukcija.Vaše "zavirivanje u tuđi đep" je ispod osnovne civilizacijske razine.Brinite se o svojim
financijama.
A što se cijene tiče,sigurno neću kupovati iznad 1200 kuna.Ako cijena bude veća neću kupiti.
Vrlo jednostavno.Zar ne?
Meni je stvarno žao kolega, što ćete vi, očito, sve novce na ovoj burzi pogubiti.
Ali netko valjda mora i to. Vi aspolutno ništa ne razumijete. Ništa. Niti o tržištu kapitala niti o vrednovanju dionice, niti o tome što je dokapitalizacija, ama baš ništa.
Jadno izgleda kada se pročita što pišete, a tvrdite da ste akademski građanin.
O kojem padu zbog radničkih dioinca vi pričlate, pa napisao sam vam da će dobiti 4 dionie po godini staža, koje neće moći prodavati 5 godina. Nažalost velika većina njih neće to niti kupiti, jer nemaju novaca, i drže to neisplativim. Da ste bili kao ja na skupštiin, mogli ste to ćuti.
Vi ćete kupovati.. i to po 1200 u 2. krugu.. [lol]
lp