Kolega, mislili ste na:
http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni/LKPC-R-A,ZSE,2.html
U prvom krugu: tromjesečni prosjek = cca 1460-1480 kn, a
u drugom krugu: šestomjesečni prosjek = cca 1580-1620 kn.
Moja procjena?! [cool]
[/quote]
možebitni premali raspon prvog i drugog kruga
Moglo bi biti i 400 za male dioničare ale nečete moči prodat sigurno,kako bi se to odrazilo na burzu… sve u svemu neko je zakasnio. [cool]
Moglo bi biti i 400 za male dioničare ale nečete moči prodat sigurno,kako bi se to odrazilo na burzu… sve u svemu neko je zakasnio. [cool]
Ma da dobije nove dionice po 400 ili po 1500 zašto bi netko prodava na ovako podcijenjenoj cijeni osim ako nije smrtno bolestan ili mu stvarno trebaju novci
Evo uhvatio sam malo slobodnog vremena pa ću napraviti analizu koliko bi dionica trebala koštati poslije dokapa.
U prvome krugu dionice će se upisivati po 1000 kuna.
U drugome krugu će se upisivati po 1100.
Pojaviti će se novih 330 000 dionica a kako to utiječe na cijenu vidjeli smo iz primjera BLJA, VPIK, INGR i.t.d, tamo je cije sa pojavom novih dionica pala i preko 50%, ovdje očekujem pad od nekih 30%.
Računica bi izgledala ovako:
1000+1100=2100:2=1050-30%=700 kuna.
Po meni cijena nakon dokapa će se krećati u rasponu 700-750 kuna a sve sam potkrijepio i brojkama za razliku od drugih.
Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.
Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.
TKO ĆE O ČEMU HAIRIJA ĆE O MATEMATICI I IZRAČUNIMA
Taj čovjek ovdje iznosi kalkulacije i računice…sve bi bilo dobro da nije i ovdje opet dokazao da ne zna!
1050 – 30% je još uvijek = 735 kuna…
jad,bijeda i čemer od ne znanja…..
opet ne zna brojke..neće se pojaviti 330000 vec 51000 ima lock up 5 godina. znači opet fulao za 15-ak posto
Čovjek barata s brojkama od 1000 kn …od 1100 kn u drugom krugu.
O majko mila…a nitko ni u jednom trenutkue nije spominjao 1000,00 kn. Ako se referira na intervju Pavlovica on je spominjao raspon 1200,1500,1800 kn koliko se ja sjecam. NI U JEDNOM TRENUTKU nitko ne govori o 1000 kn , a ovaj gore priča kao da je to gotova stvar. Jedino ako čita iz salice kave, ili graha..
U svojoj računici koja je temeljena od početka NA LAŽIMA!!!! opet krivo računa postotke po tko zna koji put.
Mislim da bi korisnik HAIRIJA prepravio knjige osnovne matematike po tko zna koji put
1050,00 – 30% = 700,00
http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=7115
STRATEŠKI PLAN
MINISTARSTVA MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE
ZA RAZDOBLJE 2011.-2013.
LUKA PLOČE
Realizacija projekta pod nazivom Projekt integracije trgovine i transporta ima za cilj povećati kapacitet učinkovitost i kvaliteta usluge uz južni dio koridora Vc s naglaskom na luku Ploče.
Razvoj infrastrukture luke Ploče:
– izgradnja kontejnerskog/višenamjenskog terminala;
– izgradnja terminala za rasute terete;
– izgradnja/obnova cestovne/željezničke/energetske infrastrukture na području luke i izgradnja ulaznih lučkih objekata.
Kontejnerski / višenamjenski terminal
Novi terminal biti će izgrađen južno od obale br. 5 s mogućnošću daljnjeg proširenja u ovisnosti o prometu. Faza IA koja će biti izgrađena kroz ovaj projekt obuhvaća slijedeće: Obalu br. 7 u dužini od 280 metara, širine 27 metara sa Ro-Ro rampom, skladišni prostor, ceste i prostor za pretovar kapaciteta 40.000 TEU jedinica, bageriranje područja radi postizanja dubine mora od 13,5 metara, opskrbu vodom, sakupljanje otpadnih i oborinskih voda, energetska postrojenja na terminalu te cestovni priključak za spomenuti terminal.
Planirani rok završetka je lipanj 2010. Po implementaciji navedenog projekta infrastrukturne obnove luke, ovlaštenik koncesije-Luka Ploče d.d. će nabavkom opreme na terminalima produžiti prvenstvenu koncesiju (zbog povećanja ulaganja na lučko područje) te započeti sa planiranim razvojnim ciklusom povećanja prometa kroz luku Ploče.
Terminal za rasute terete
Terminal za rasute terete izgradit će se na jugoistočnom dijelu luke na desnoj strani kanala Vlaška. Cjelokupni terminal izgradit će se u dvije faze i imati će kapacitet od 5 milijuna tona na godinu. Prva faza terminala izgraditi će se sa reduciranom prekrcajnom opremom i skladišnim kapacitetom od 4 milijuna tona godišnje. Dužina obale biti će 350 metara sa mogućnošću prihvata brodova do 80.000 DWT.
(Panamax) u prvoj fazi, premda će se obalna struktura izgraditi za veće brodove (Capesize preko 80.000 DWT) u slučaju potrebe za takvim brodovima u budućnosti. Početak gradnje terminala očekuje se u prosincu 2010. godine, a završetak se planira do konca 2012.
dok ne izađe prospekt ne treba nam niti otvarati platforme za trgovanje. nego kada je najrealnije očekivati isti?
Evo uhvatio sam malo slobodnog vremena pa ću napraviti analizu koliko bi dionica trebala koštati poslije dokapa.
Pojaviti će se novih 330 000 dionica a kako to utiječe na cijenu vidjeli smo iz primjera BLJA, VPIK, INGR i.t.d, tamo je cije sa pojavom novih dionica pala i preko 50%, ovdje očekujem pad od nekih 30%.
Po meni cijena nakon dokapa će se krećati u rasponu 700-750 kuna a sve sam potkrijepio i brojkama za razliku od drugih.
Da, samo si te brojke iznio potpuno arbitrarno, a neke od njih su i krive, pa je to i gore nego da te brojke uopce ni nisi napisao.
ako gledamo prema TA onda ovo ide na 1100 kuna. tu treba pričekati, ako želite kupiti. ako želite prodati onda ne morate čekati 1100
Da li se u nekoj perspektivi spominje dividenda?
Ne, a i kako bi to izveli kad sada povećavamo temeljni kapital dokapitalizacijom?
Ni u idućih 3-5 godina, čisto sumnjam…
možda bi gledali TA da nas ne čeka dokap i privatizacija. ovako pričati o TA je u najmanju ruku čudno.
Da, samo si te brojke iznio potpuno arbitrarno, a neke od njih su i krive, pa je to i gore nego da te brojke uopce ni nisi napisao.
[/quote]
Ništa tu nije krivo, pogledajte semafor!
Istina nekad boli ali treba je prihvatitit takvu kakva je.