Evo jedno kratko obraćanje naciji.
Ako tvrdite da će cijena u drugome krugu biti 2000 kuna a ako znamo da će cijena u drugome krugu odrediti cijenu na burzi zašto lijepo ne pokupujete ovo sve što vam se nudi a vidim da ima tu lijepe količine i lijepo zaradite.
Koliko ja vidim top10 prodaje, vjerovatno im je cilj izgubiti a zaradu žele prepustiti vama a vidim ni vi je ne želite uzeti, ili ste sve pare potrošili na 1800-2000 kuna.
Ne žele oni kupovati, ne želeti vi pa tko će kupovati u takvoj situciji cijena može samo u jednome smjeru a taj je doli.
Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.
ako država proda sva prava prvokupa za relativno mali iznos (cc 100 k), mali dioničari će sudjelovati u dok. i drugi krug bi mogao biti simboličan, ako država ne proda prava prvokupa, sama dokap. će biti simbolična..tako da mislim da bi pravo prvokupa morao imati interesantnu cijenu za nas male.
Znam jednog radnika pa ga malo pitam oko toga dokapa. Oni isto nemaju pojma, ali nadaju se što većoj cijeni. Kaže on meni, čovječe, zamisli da ja to za 5 godina prodam za 5000kn. Pa ja sam bogat čovjek.
A što drugo da mu poželimo nego da mu se snovi i ispune…, tj da nebudu snovi…
Po meni realna cijena za dokup dionica nama trebala bi biti 800kn ako je za radnike 400,stim da se nemože prodat 1godinu,nešto slično ini .Nevidim razloga večoj cijeni. [cool]
Poštovani ,
da ne naklapamo i ne pričamo bez veze o cijeni i uvjetima dokapitalizacije navodim (citiram ) šta je bilo na skupštini LKPC :
"
…Upisane dionice postoječi dioničari dužni su uplatiti u roku…
..Raspon cijena za potrebe procesa provođenja javne ponude te konačna cijena dionica u javnoj ponudi utvrdit će Uprava ….
….smatrat će se uspješno izvršena….upiše i uplati najmanje 50% dionica …
…Ako upis ne bude uspješan…u roku 7 dana …ulagatelju vratiti uplaćena sredstva…
Gospodin Glasnović: " Smatram ovo ne transparentnim !"
Gospodin Horvat: "odredba da Uprava može isključiti pravo prvenstva dioničara na upis novih dionica ? "
Gospodin Ivan Pavlović :" uobičajeno je da se tvrtci na taj način omoguči povečanje temeljnog kapitala ."
Tko je shvatio , shvatio .
Raspon cijena ?
To znači da će biti raspon cijena između X i Y ( možda između 1000 i 2000)
Konačnu cijenu utvrdit će Uprava ?
Iz toga ja izčitavam da ćemo morati platiti po cijeni od Y , (2000) , a Uprava će naknadno utvrditi koja je prava cijena (između X i Y ) i razliku nam vratiti .
Da Uprava može isključiti pravo prvenstva dioničara na upis… ?
Iz toga proizlazi da bi mogli ostati bez dionica ako se pojavi bolji kupac ?
Zainteresiran sam za dokapitalizaciju ako bude sve transparentno !
Napominjem , nebi bilo prvi puta da dokapitalizacija ne uspije zbog netransparentnosti . Meni su tri tvrtke poslale ponudu za dokapitilaciju , a ja nisam htio sudjelovati jer se istovremeno dionica mogla jeftinije kupiti na burzi .Sve tri dokapitilizacije su poništene !
Mora biti jasno po kojoj cijeni ja te dionice kupujem .
Da dionice na javnoj ponudi za postoječe dioničare bude ispod cijene na burzi tih dana !
A možda je nekom stalo da ništa ne bude transparentno pa da JP ne uspije ?
Kolega, mislili ste na:
http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni/LKPC-R-A,ZSE,2.html
U prvom krugu: tromjesečni prosjek = cca 1460-1480 kn, a
u drugom krugu: šestomjesečni prosjek = cca 1580-1620 kn.
Moja procjena?! [cool]
Kolega, mislili ste na:
http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni/LKPC-R-A,ZSE,2.html
U prvom krugu: tromjesečni prosjek = cca 1460-1480 kn, a
u drugom krugu: šestomjesečni prosjek = cca 1580-1620 kn.
Moja procjena?! [cool]
[/quote]
Prvi krug navodno po 1000 kuna.
Evo uhvatio sam malo slobodnog vremena pa ću napraviti analizu koliko bi dionica trebala koštati poslije dokapa.
U prvome krugu dionice će se upisivati po 1000 kuna.
U drugome krugu će se upisivati po 1100.
Pojaviti će se novih 330 000 dionica a kako to utiječe na cijenu vidjeli smo iz primjera BLJA, VPIK, INGR i.t.d, tamo je cije sa pojavom novih dionica pala i preko 50%, ovdje očekujem pad od nekih 30%.
Računica bi izgledala ovako:
1000+1100=2100:2=1050-30%=700 kuna.
Po meni cijena nakon dokapa će se krećati u rasponu 700-750 kuna a sve sam potkrijepio i brojkama za razliku od drugih.
Evo uhvatio sam malo slobodnog vremena pa ću napraviti analizu koliko bi dionica trebala koštati poslije dokapa.
U prvome krugu dionice će se upisivati po 1000 kuna.
U drugome krugu će se upisivati po 1100.
Pojaviti će se novih 330 000 dionica a kako to utiječe na cijenu vidjeli smo iz primjera BLJA, VPIK, INGR i.t.d, tamo je cije sa pojavom novih dionica pala i preko 50%, ovdje očekujem pad od nekih 30%.
Računica bi izgledala ovako:
1000+1100=2100:2=1050-30%=700 kuna.
Po meni cijena nakon dokapa će se krećati u rasponu 700-750 kuna a sve sam potkrijepio i brojkama za razliku od drugih.
sjedi 1, pajdo ako imaš šta novaca uplati u fond i ostavi se burze.
Mislim da će se neki iznenaditi s cijenom u dokapu a i požaliti što nisu kupili na vrijeme!
imao sam ovu dionicu tamo u 2008 čini mi se
išao i na neke sastanke forumaša
onda je neki dokap bio poništen
pa je palo
zato ni sada ne znam šta bih vam napisao
daj bože da ide dokap po 400 kuna za nas male dioničare (govorim u množini iako nemam dionice) pa da konačno netko zaradi
ali znajući tko sjedi u foteljama i kome se namještaju poslovi u ovoj prčvarnici nisam baš optimist
firma je super imaju puno posla i bit će još bolje u budućnosti no jedno je firma a drugo je ova lakrdija od burze