Evo moje orjentacionalne kalkulacije izrađene na krilima nove svenarodne euforije koja je i meni ponovno podigla razinu adrenalina, a vezane za konačan izlazak iz gubitaka na ovom tickeru:
Dionice sam kupovao od 21.01.2008. do 17.03.2008., u razdoblju značajne korekcije, po cijenama od 5.700 kn do 3.200 kn. Upucao sam tada cca 85.000 kn. Dio sam dionica prodao 29.05.2008. po 4.000 kn i dijelom se izvukao iz gubitaka. No, ostao je gubitak od cca 42.000 kn. Prije 26.01.2011. kupio sam novih 27 dionica, što je uz 13 onih starih (27+13=40) lijepa brojka kojoj ću pridodati u dokapu najmanje još toliku količinu (40+40=80). S obzirom da sam za dosadašnje dionice koje su mi ostale u portfelju potrošio cca 107.000kn, a pretpostavljam da ću za novih 40 dati do 45.000 kn, to bi mi ukupna investicija na ovoj dionici iznosila cca (107.000+45000=152.000kn). Sad ako taj iznos podijelim sa ukupnim brojem dionica koje ću imati nakon dokapa (minimalno) 152.000: 80= 1900 kn. Znači sa cijenom od 1.900 kn po dionici pokrivam sav gubitak iz 2008., što bi za mene malog dioničara bilo jedno veliko olakšanje i veliki uspjeh, s obzirom da zbog terenskog posla ne visim svaki dan na burzi i ne mogu se uspoređivati sa mnogima od vas. Ja sam uvjek bio zadovoljan i sa «malim». Pozdrav!
To je realno za očekivati Georg. Sretno!
Dečki, s obzirom da smo većina dugoročni ulagači, idemo pokrenuti inicijativu za izborom našeg predstavnika u budućim zasjedanjima GS. Mislim da nema boljeg mjesta od ovog foruma da se veći broj dioničara izjasni. Drugi će već saznati za inicijativu i pridružiti se. Možda da netko izradi template za glasanje i da ga distribuira e-mailovima svakom zainteresiranom, ili ima netko bolju ideju? Prema onome što se do sada moglo utvrditi čitajući sve dosadašnje komentare, g. Plavi bi bio idealan izbor i borac za naše interese, s obzirom da čovjek najbolje poznaje situaciju u ovoj kompaniji, bez namjere da podcjenjujem ostale kolege.
Stoga, dajem svoj prijedlog za Plavog!
Također za Plavog [thumbsup]
[/quote]
zašto da ne, dakle DA
Napisah jutros da bi mogla blokadai to ona pozitivna i zbilja se to obistinilo! Ako kažem da bi mogla i sutra vi će te me napasti. Zato ću šutjeti i …!
evo kolega da vas zastupam zašto bi sutra moglo u blokadu [smiley]
od negdje 20.1 unijela se neka nervoza i nevjerica u LKPC, ja je osobno nikad nisam imao
ljudi su se iz još nedefiniranih razloga, mislim ima dosta sitnih razloga pa se nakupila nervoza
jesam ja zadnjih mjesec dana govorio da će prema gore ali stvaro je trebalo ovo što se dogodilo dogodilo se zbog nervoze
ja mislim da bi trebalo sljedečih dana, čak prije prospekta i ičega cijena dosegnuti 1700-1900 jer se naravno vraća u normalu sve te može se to dogoditi spontano ili BLOK BLOK BLOK
[wink]
razlog što to mislim je:
1. svi nešto govore između sebe za prvi krug 800-1200 e da je ostala cijena 1300 na 1200 bi bilo neisplativo, a sad 1200 je super, a 800 još bolje za nas male dioničare
2. s tom cijenom što mislim da će doći 1700-1900 prije prospekta…..s prospektom i godišnjim izvješćem tko zna gdje drugi krug će biti jako interesantan
da je cijena ostala na 1300-1400 pošto drugi krug će biti cijenkanje, moglo bi se dogoditi da napr(amerikanci, kinezi, bošnjaci…) promisle uff pa na burzi je 1300 zašto bi ja kupio na 1800, te naprimjer da početna cijena za cijenkanje bude 1800 i cijenkali bi se prema dole
-a u ovom slučaju kad cijena do dotičnog dana drugog kruga bude neznam gdje, cijenkati će se u visine…. [thumbsup] te će to odrediti putanju cijene na burzi
samo primjer: da prvi krug nas zadovolji sa cijenom napr. 1000 a drugi krug bude napr. 2000 da nekažem više
cijena BOOK-a će biti cca 1300, a znamo da se vodila realna cijena i u krizi na burzi 1,5 ili 2 BOOKA da nekažem što će biti za 2 godine, te cijena bi mogla u ovom slučaju 2500 jako brzo…. [thumbsup]
te s ovim stanjem dokap nema šanse da propadne
ide nam DOKAP, PRIVATIZACIJA, lock up za radnike(što se mene tiče radnici su mogli dobiti i više, nego zbog lock up-a ostaje odlično stanje na burzi), odlična izvješća……
sretno svima
lp
i evo što sam jučer napisao na temi "što smo danas tržili"
+ LKPC, sve keša što sam imao slobodno
[cool]
Dragi kolega sad ih možeš prodati i imaš pravu na dokapitalizaciju u prvom krugu zato mnogima
nije jasno tko ih sada kupuje ako ih je do 26.01 mogao kupiti skoro po istoj cijeni i ići u
dokapitalizaciju a pogotovo ako cijena u prvom krugu bude 1000 kn šta je realno
a sa ovima koje sad kupi toga više nema pa se vi novi dobro paste šta ko piše ovdje
možda vam ih je upravo prodao.
Da, isto tako bi se moglo reći da ih se moglo kupiti na 20% većoj cijeni par dana prije 26., ili na 2000 na samu najavu dokapa. Jedini razlog zašto je to padalo neposredno prije 26. je zato što se u dionicu ukrcala bagrra sitnih špekulanata u nadi da će ubrati 5 ili daj što daš posto, a onda je razočarana zbog toga što cijena ne raste (i s mišlju da će to pasti u ponor nakon 26.) to brže bolje prodala. Pa ovdje će cijena u drugom krugu, kada se ukrcavaju najjači i najozbiljniji, najvjerojatnije biti oko ove cijene. Ovo je super cijena, a sutra slijedi TILT!
Nitko se nije zapitao ,ZASTO JE OTISLA U BLOKADU I TO ZADNJIH POLA SATA ?
Misljenja sam, da se jucerasnja odluka o dokapitalizaciji nije previse odrazila na jutrosnju cijenu jer smo bili svjedoci melankolicnog pocetka nesto kao PIŠKIT ĆU-KAKIT ĆU. Obavijst na ZSE i See-biz-u su dali malo energije prije pocetka ozbiljnijeg skidanja vecih kolicina sa aska.
Tek tamo iz 15 sati poceli su pristizati vece kolicine na kupnji , te su kupci vidjeli da nema vise "CILE MILE" ,vec (ona narodna)TKO PRIJE ĐEVOJCI, NJEGOVA ĐEVOJKA. [lol] [kiss]odvelo nam Luku u blokadu.
Ja bih danasnju blokadu pripisao uskorom izlasku NAJBOLJEG GODISNJEG IZVJESTAJA .
Mislim da ce se malo koja firma moci pohvaliti ovakvim rezultatom.
p.s.
Datum objave u 13.20 a trziste dva koraka naprijed,jedno nazad. E da je ova vijest a 2007god.
A netko bi rekao " Da je moja baba musko zvala bi se Dusko"
http://www.poslovni.hr/vijesti/posto-pravo-upisa-u-1-krugu-170914.aspx
Novi moment u cijeloj priči, sutra će bit vatreno na otvaranju [thumbsup]
Novi moment u cijeloj priči, sutra će bit vatreno na otvaranju [thumbsup]
taman san to išao stavit, biti će vatreno sljedećih dana
[thumbsup]
lp svim dioničarima lkpc
-danas sam pisala, da ne mogu vjerovati , zašto neki prodajaju lkpc na tako nizkim razinama, a nisu me slušali, neka, šta da jim kažem, a ma baš ništa, neki trebaju učiti jako dugo .
. sam dokap, veto na lock up, izvješče, koje dođe uskoro,…..kaže samo na jedno — up , a sada još ovo na poslovnom u 22.00. laku noć svima koji imate ovu dionicu
to je moje skromno mišljenje i nije druk na gore ili dole
lp od mlade dame lize
Vidim da su kolege već stavili članak, sve ono o čemu se ovdje proteklih tjedana pisalo sad je postala službena vijest [thumbsup]