LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“Kada bi špekulacija na burzi bila lagan posao,nebi postojali rudari ,drvosječe i teški fizički radnici.Svatko bi bio špekulant.”
Andre Kostolani

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Eh da, da ne zaboravim, kad govorimo o ovim kreditima od IBRD-a i EBRD-a, to su krediti na 50 (pedeset) godina, jer je tako uzeto zbog maksimalnog koncesijskog trajanja i povrata na uloženo…a pitam ja tebe, da li bi ti kupio obveznicu na 50 godina…

A tih 125 milja je tek prvi krug, ukupno je namijenjeno ulaganje, od strane LKPC, 50 milja eura u prvom krugu ulaganja (kroz 3-4 godine), i kasnije opet 30 milja eura, i kako bi se onda opet zadužili, za to treba poluga…

Lijepo ti piše:

” Vlada je odlučila poništiti odluke Nadzornog odbora Luke Ploče prema kojima je Luka Ploče trebala ići u dokapitalizaciju nakon koje je trebala biti u većinskom vlasništvu privatnog kapitala. ”

“Stav Vlade Republike Hrvatske je da privatizacija hrvatskih luka u ovom trenutku ne dolazi u obzir”, stoji u odgovoru na pitanje Business.hr-a postavljeno Vladi Republike Hrvatske o najavljenoj dokapitalizaciji. ”

Ovisi kako tko gleda na privatizaciju, Polančec gleda da je ona i u ovom slučaju, ako država prestane biti većinskom vlasnikom.

Što se tiće zaduženja, može , sve se može, dat će država jamstvo ne brini, ako država da jamstvo svaka banka će im odobriti kredit. A obveznice bi isto bile izgledne zašto ne.
Što se tiče profitnih marži, a bože moj. smanjit će se u početku, ali postepeno ..pa nejde lova za pokrivanje gubitaka ili sl. ide za daljnji razvoj.
Naravno ovo sve pišem , što bi bilo, kad bi bilo, ništa ne prejudiciram.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ne mogu se oteti dojmu da se ovo znalo već pri samom lansiranju informacije da se ide u dokapitalizaciju.

Ići u to bez dogovora sa večinskim vlasnikom….. hej!!!!!!

Kao nismo znali…. MRŠ!!!! [smiley12]

znam kompa ali to je onda za bezbol palicu ako ne i nešto gore.mislim da se u zakonu to zove prevara.gle mene kojem hebenom zakonu ?

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Small_Fish: ” pa ako im ostane kontrolni to i nije privatizacija…a iskreno u vlasničkoj strukturu ne vidim potencijalnog preuzimatelja… ” Zašto bi ga vidio? S 25+1 državi se tresu gaće ako netko odluči toliku količinu skupiti na burzi

Zašto bi im se tresle gaće, ko god da odlući preuzeti to ne može u potunosti, dokle god država ima 25% + 1, te uz to ne može donositi nikakve važne odluke…

Ja bih samo priupitao imatelje dionica LKPC slijedeće:
Na što Vam je zvučala nedavna izjava Polančeca o LKPC , kada je izjavio ” država u toj priči neće igrati ulogu magarca u poslovici ‘Vuk sit, a koza cijela’“?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Što se tiće zaduženja, može , sve se može, dat će država jamstvo ne brini, ako država da jamstvo svaka banka će im odobriti kredit. A obveznice bi isto bile izgledne zašto ne.
Što se tiče profitnih marži, a bože moj. smanjit će se u početku, ali postepeno ..pa nejde lova za pokrivanje gubitaka ili sl. ide za daljnji razvoj.
Naravno ovo sve pišem , što bi bilo, kad bi bilo, ništa ne prejudiciram.

Plavi, subjektivno bih radije da dokapitalizacije bude. Ali ako pronađu drugi način da financiraju investicije, onda će mi (ili nekom drugom investitoru) učiniti ovu dionicu privlačnom radi unapređenja poslovanja. Naravno, to sve u nekom ultra dugom roku. S druge strane, prilično neodređeno zvuči “u ovom trenutku privatizacija ne dolazi u obzir.”

To može značiti bilo što, pa čak i da će za 20 dana taj trenutak proći. 🙂 (optimist u meni)

Slažem se strategos, ali u toj priči , kako god okreneš, popušili ste svi koji ste kupovali preko 4 500.
Nažalost, ali je tako. Ovo što si napisao je samo gorka istina napisana na manje bolan način.
Ako se naravno potvrdi priča da ništa od dokapa.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Što se tiće zaduženja, može , sve se može, dat će država jamstvo ne brini, ako država da jamstvo svaka banka će im odobriti kredit. A obveznice bi isto bile izgledne zašto ne. Što se tiče profitnih marži, a bože moj. smanjit će se u početku, ali postepeno ..pa nejde lova za pokrivanje gubitaka ili sl. ide za daljnji razvoj. Naravno ovo sve pišem , što bi bilo, kad bi bilo, ništa ne prejudiciram.

Nisi me shvatio, ne bi se NPM smanjla, ona bi nestala, jer bi troškovi financiranja koji za razliku od dividende umanjuju dobit, potpuno pojeli dobit, dobiti ne bi bilo, to je garantirano i isto vrijedi i za kredit i za obveznice, a i da se zaduže ne mogu se kasnije ponovo, a trebaju, pa prije sam to napisao…onih 50 milja i 30 milja eura…

I nitko im nebi dao kredit na 50 godina, nego na manje pa bi onda došlo da jaza durationa imovine i obveza i eto opet dreka…jer se iz povećanih pristrojbi mislilo plaćati kredit lučke uprave, pa sad veće pristrojbe i ogromni kamatni troškovi, jednostavno neizvedivo…

Lijep pozdrav svima na ovom Forumu kojeg pratim već duže vrijeme, iako sve do sada nisam imao potrebu uključivati se na bilo kakav način, tj. bilo što komentirati.
Naime, ne bi li mi trebali biti malo hladnokrvniji, poput iskusnih investitora, koji će ipak sačekati točnu informaciju i onda odlučiti ‘što dalje’ činiti, a ne paničariti zbog jednog novinskog članka. Možda i zlonamjernog?!
Mislim da nam je promakla vijest s današnjim datumom:
Dokapitalizacija Luke Ploče, o čemu je odluka trebala biti donesena na izvanrednoj glavnoj skupštini dioničkog društva Luka Ploče, zakazanoj za 26. studenoga ove godine, odgađa se za dva mjeseca. Najvažnija je to vijest s konferencije za novinare koju je upriličio predsjednik Uprave Luke Ploče d.d. kapetan Ivan Pavlović i na kojoj se govorilo o nužnosti dokapitalizacije i pribavljanja dodatnih novčanih sredstava neophodnih za realizaciju kapitalnih projekata u pločanskoj luci. Naime, u Pločama se uskoro očekuje početak izgradnje dvaju terminala, kontejnerskoga i terminala za rasute terete koji će se graditi uz pomoć hrvatske Vlade, Svjetske i Europske banke. Vrijednost cjelokupnoga projekta, koji će biti realiziran do 2014. godine, iznosi preko 260 milijuna eura. Terminale će graditi Lučka uprava Ploče i Luka Ploče d.d. po modelu javno-privatnoga partnerstva, kakav se prvi put primjenjuje u Hrvatskoj. Sadašnji temeljni kapital luke upisan u sudski registar iznosi preko 89 milijuna kuna, a podijeljen je na 222 614 redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna po dionici. Nakon što je cijena dionica porasla s osnovice na gotovo 6 500 kuna, tržišna vrijednost luke proteklih je dana dosegnula gotovo milijardu i pol kuna. Država, preko Hrvatskoga fonda za privatizaciju i Mirovinskoga fonda, kontrolira 61 posto dionica, a udio radnika je, s prijašnjih 39 posto, pao na oko osam posto. Društvo će, u svrhu osiguranja svježega kapitala za investicije, emitirati novih 312 500 dionica, privatnom ponudom postojećim dioničarima, po nominalnoj cijeni od 400 kuna pa će temeljni kapital Društva porasti na oko 214 milijuna kuna. Javnost interesira podatak hoće li država, sa svojih oko 136 tisuća dionica, sudjelovati u dokapitalizaciji, jer će, u slučaju da ne sudjeluje, njen udio u novom broju od preko 535 tisuća dionica, sa 61 pasti na nešto više od 25 posto. Novinari su obaviješteni da im je taj podatak u ovome trenutku nedostupan, jer bi njegovo objavljivanje moglo utjecati na cijenu dionice. Kap. Pavlović osudio je «lokalne zlonamjerne i pokvarene političare, pametnjakoviće i zloduhe, koji ne žele dobro Luci Ploče», kako dokapitalizaciju pokušavaju koristiti u predizborne svrhe. «Mi moramo izgraditi nove terminale, jer nas za deset godina neće biti. Dokapitalizacija nije privatizacija», rekao je predsjednik Uprave Luke Ploče d.d., istaknuvši opasnost koja proizlazi od povećanoga interesa slovenskih investicijskih fondova za lučke dionice, za koje Pavlović tvrdi da se rukovode isključivo profitom. Neslužbeno smo doznali da je njihov trenutni udio oko 12 posto. S obzirom na dvomjesečno odgađanje procesa dokapitalizacije, očekuje se određeni pad vrijednosti lučkih dionica koje su u posljednje vrijeme ostvarile rekordne iznose.
Ante Šunjić (www.dubrovacki-vjesnik.hr)

[smiley2][smiley16]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Samo mala digresija :

Ispadne da je sporedna izjava članova vlade bitnija i važnija od službenog poziva u N.N.
Znaći da nije vlada znala hahahaha…
Sretno im bilo ali neće daleko….
Ja placem i luka Plače

Pa jasno je i magarcu da dokapa bude. Samo je pitanje kada sljedeće godine. Ništa drugo. Imatelji će se još malo strpiti i to je to

Hell is Empty and all the Devils are Here

New Report

Close