LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da se razumijemo LKPC je vrijedan asset. Jedino upitno je kratkorocna volatilnost usljed nezvjesnosti oko prodaje radnickih dionica.

Nisam siguran da je citiranje clanaka iz Jutarnjeg Lista efikasan nacin podizanja investicijskog sentimenta. Moglo bi postici suprotan efekt.

Mislim da špekulacije na tu temu vrijede još samo sutra do kraja skupštine …

ma volatilnost će trajati sve dok se ne definira cijena u dokap (1. i 2. krug), a to mislim da se neće riješiti na skupštini nego tek poslije kroz prospekt

ma volatilnost će trajati sve dok se ne definira cijena u dokap (1. i 2. krug), a to mislim da se neće riješiti na skupštini nego tek poslije kroz prospekt

Kolega,

point je bio na radničke vp a ne na raspon cijene prvog i drugog kruga iako bi se i to kao špekulacija sutra moglo odagnati (jednim dobrim dijelom)… prospekt je točka na i (i vjerojatno je već negdje u ladici, spreman )

Danas u Jutarnjem imaš listu potencijalnih lagača koji će se natjecati za dionice Luke Ploče u 2. krugu po principu tko da više:

1. klanovi iz Neretvanske doline
2. bosansko – hercegovački klanovi
3. Kinezi (koji su već poslali pismo namjere)
4. američko-turski konzorcij
5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije
7. Ne piše u tekstu, ali je Pavlović u više navrata naglasio – domači mirovinski fondovi

Može li bolje?

lp

Da, samo što u pozivu na Glavnu skupštinu piše da će pravo sudjelovanja u drugom krugu imati svi ulagatelji koji imaju sjedište ili prebivalište na području Republike Hrvatske, ne znam kako se u tu priču uklapaju Kinezi, Ameri, Njemci i Rusi?
Čini mi se da će mirovinci ipak imat glavnu ulogu.
[/quote]
kao sto je napisao kolega twixer clanci koji izlaze u dnevnim novinama,i zvuce kao dobra vijest,obicno imaju kontra efekt na cijenu dionice.(jedno vrijeme, kad god je u novinama izasla dobra vijest za brodare,dionice su pale od 5-10% na tijednoj razini,isto su se ponasale i na lose vijesti-rast od 5-10%)-konkretno pricam o atpl,koja mi je bila 70% portfelja i ovakve stvari su me izludivale.
a sto se tice mirovinaca,mislim da su vecinu svojih slobodnih sredstava utukli u INU(AZ OMF cak i prodaje dionice HT-a radi dokupljivanja ine)tako da nije za ocekivati da ce oni ovdje voditi glavnu ulogu

ne pisem ovo da bih popljuvao ili pohvalio ovu dionicu,isto tako ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.
pozdrav

svakoga dana u svakom pogledu...

………
Molim moderatore da pobrišu ovaj post jer korisnik loris iznosi laži.
Drugi krug će biti po većoj cijeni od 1. što je neizravno potvrdio i sam predsjednik Uprave društva u radijskom intervjuu.

Loris, dragi kolega, pošto ti ovo nije prvi puta, moram ti to reći… jer tako mislim..:

Mislim da za tebe pomoći nema, premda postoje određene institucije koje bi ti eventualno mogle pomoći.
Ti uopće ne znaš što je nominalna vrijednost dionice.
Ona je 400 kuna…….

Pa kolega plavi što da vam na ovo odgovorim, a da vas ne uvrijedim ?

Iskreno kao uvijek ću odgovoriti ;

1. Nemam i neću imati dionice LKPC bez obzira na cijenu, ali ne zbog vas ili LKPC nego zbog udjela i mešetarenja Vlade. Naša Vlada ima sindrom nesnalaženja i po ustaljenoj praksi prevari nas, ali i sebe redovno. Tko od toga ima koristi ? Nitko naravno ! Premijerka taj posao nezna, a njeni prvi savjetnici još i manje, ali problem je i njihova moralnost nezanja i ne snalaženja u ponavljanju.

2. Podatke koje sam ja iznosio su javne službene činjenice kao i jasne pretpostavke slijeda mogućnosti, a treba imati u vidu da sam situaciju sagledavao s neopterećenog kuta gledišta.

3. Zato i dalje mislim da će situacija biti slijedeća ; radnici ili taj prvi paket "povlaštenih" dionica po nominali od 400 Kuna je nešto što bi se lako moglo prodati na burzi također za 400 ili više Kuna, a radnicima odgovara sve od 400 na više. Drugi krug će biti namješten i moje mišljenje je da je namješten za Mađare ili milodar za EU. Mnogi misle da je INA proritet Mađara što i jest, ali mađarskoj Vladi je LKPC kao i Qatru za LNPG, ali sve u kombinaciji s LKRI željeznicom povezano. Međutim gotovo sam siguran i da Mađari neće platiti dionicu više od 400 Kuna u drugom krugu, ali to je potpuno nebitno jer bez obzira tko ih kupi dionice iz drugog kruga na prodaju neće ići.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

lp svim dioničarima lkpc

poseban pozdrav plavom, petini,…

vidim , da danas mudro šutite, što je jako dobro

– luka ploče ide u dokapitalizaciju

– povečat če se temeljni kapital i to puno

– jako, jako dobro radi

– očekuje se povečanje kontejnerkog prometa

– jako puno novca su več utukli i još če više u kratkom vremenu

– do 15.02. čemo vidjeti fantastično izvješče o poslovanju lkpc

– bi će lock up za radnike,…..

i po svemu tome mogu samo zaključiti, da je to briljant od dionice i sigurna sam, da če bit sve u redu sutra na skupštini, koju svi jedva čekamo

to je moje skromno mišljenje i nije druk na gore ili dole

lp od mlade dame lize

p.s. petina, šta ako dođem neki dan u dalmaciju kot tebe na martini, šta češ onda, malo šale, lp liza

+ odlično nadolazeće izvješće i skupština
– strah malih investitora i egipat.
što će sutra prevagnuti

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

+ odlično nadolazeće izvješće i skupština
– strah malih investitora i egipat.
što će sutra prevagnuti

X

2. Podatke koje sam ja iznosio su javne službene činjenice kao i jasne pretpostavke slijeda mogućnosti, a treba imati u vidu da sam situaciju sagledavao s neopterećenog kuta gledišta.

3. Zato i dalje mislim da će situacija biti slijedeća ; radnici ili taj prvi paket "povlaštenih" dionica po nominali od 400 Kuna je nešto što bi se lako moglo prodati na burzi također za 400 ili više Kuna, a radnicima odgovara sve od 400 na više. Drugi krug će biti namješten i moje mišljenje je da je namješten za Mađare ili milodar za EU. Mnogi misle da je INA proritet Mađara što i jest, ali mađarskoj Vladi je LKPC kao i Qatru za LNPG, ali sve u kombinaciji s LKRI željeznicom povezano. Međutim gotovo sam siguran i da Mađari neće platiti dionicu više od 400 Kuna u drugom krugu, ali to je potpuno nebitno jer bez obzira tko ih kupi dionice iz drugog kruga na prodaju neće ići.

Poštovani gospodine loris,

Vaša točka 2: “javne službene činjenice kao i jasne pretpostavke slijeda mogućnosti, a treba imati u vidu da sam situaciju sagledavao s neopterećenog kuta gledišta.”

Da li je javna činjenica poziv u LKPC I upit u LOCK up-u?! Na bilo kakav upit dobije se odgovor od 5 godina (što je u skladu s natpisima po novinama u nekoliko navrata ..no novine nisu referentne vjerujem po vama). No jeli uprava LKPC koja na poziv daje svima te informacije?!
Ako je to javna činjenica kako onda možete pisati da će prodaja ići po 400,00 na burzi radničkih dionica?!

Jasna pretpostavka po vama je da radnicima odgovara prodaja na burzi od 400,00 kn pa sve iznad toga.
DAJTE MI MOLIM VAS RECITE kojem to radniku odgovara kupovna cijena 400,00 pa lock up nekoliko godina pa prodaja opet po 400,00 ?! ili nešto više kako pišete!? Kome odgovara nakon 5 godina prodaja po 450,00 kn!?
Kakva je vaša pretpostavka odkud novci radnicima ( ušteđevina kredit?! Ili su po vama imućni pa imaju?!)
Ukoliko je kredit …valjda postoji i neka kamata bi trebala biti jasna pretpostavka.. KOME se isplati prodavati nakon određenog vremena uz kredit po nešto većoj cijeni od 400,00 ?!
Da ne govorim o ušteđevinama..koliko bi ukupno na oročenih u banci tokom 5 godina ti radnici dobili..a vi govorite o prodaji od 400 kn i SVE ponavljam SVE iznad toga?!?!

Kakve su vam to pretpostavke I još time JASNE??!?!?!?!

Vaša točka 3: . “ Drugi krug će biti namješten i moje mišljenje je da je namješten za Mađare ili milodar za EU. Mnogi misle da je INA proritet Mađara što i jest, ali mađarskoj Vladi je LKPC kao i Qatru za LNPG, ali sve u kombinaciji s LKRI željeznicom povezano. Međutim gotovo sam siguran i da Mađari neće platiti dionicu više od 400 Kuna u drugom krugu, ali to je potpuno nebitno jer bez obzira tko ih kupi dionice iz drugog kruga na prodaju neće ići. “

Da li su to JAVNE ČINJENICE?! Pratim temu jer imam dionice… i ovoj vašoj izjavi nema JEDNE jedine JAVNE činjenice…
To moeže biti samo pretpostavke i to samo vaša, a ne JASNA …jer pretpostavke mogu se temeljiti samo na nekim informacijama između redaka ( bar ja smatram time pretpostavke) ..
Sad ukoliko direktor uprave te TVRTKE se izlaje u intervju i spominje cijene od 800,1000,1200,1500,00 kn pretpostavka JASNA je da dokap ide po jednoj od tih cijena!!???
Također je jasna pretpostavka da će različita cijena biti u prvom i drugom krugu! Isti intervju direktora uprave te TVRTKE.

Kako mogu onda JASNE PRETPOSTAVKE VAMA BITI za 180 stupnjeva obrnute od JEDINI izjava na temelju kojim se mogu temeljiti JASNE pretpostavke?!

Da rezimiram ….pobili ste sami sebe u ovim točkama. U jednoj govorite da iznosite JAVNE ČINJENICE i JASNE PRETPOSTAVKE …
A u istom trenutku u zadnjoj točci zanemaruje JAVNE ČINJENICE ( dovoljan je poziv i upitati za LOCK UP), a za vas su JASNE PRETPOSTAVKE obrnute od izjava čelnika kompanije?!

Zar ne bi JASNE PRETPOSTAVKE bili blizu ili barem u istom smjeru kao izjave čelnika kompanije..?!

Postavlje se pitanje jel vi

++Računanje matematičara Hairije: 60 / 1200 * 100 = 2 % ; 1050 - 30 % = 700 ....niz će se nastaviti novim pothvatima!!!

@Micke
Radnici Luka Ploče su zaslužili da kupuju po 400 kn ,o tome stvarno netreba voditi raspravu.
Dali je to nekome u interesu -to je druga priča.
Treba ljudima dozvoliti trenutnu prodaju bez zadrške ,neka i oni nešto zarade.

@Micke

Radnici Luka Ploče su zaslužili da kupuju po 400 kn ,o tome stvarno netreba voditi raspravu.
Dali je to nekome u interesu -to je druga priča.
Treba ljudima dozvoliti trenutnu prodaju bez zadrške ,neka i oni nešto zarade.

Moguće torbarenje Nasuprot tome, postupak javne ponude dionica još vrvi nepoznanicama, od cijene do jasnih pravila upisa i alokacije dionica u prvom odnosno drugom krugu. I u slučaju druge prošlotjedne odluke Vlade vezane uz Luku, o povlaštenoj prodaji 51.771 dionice zaposlenicima Grupe Luka Ploče po nominalnih 400 kuna, još nedostaju pojedinosti važne za tržište. Primjerice, hoće li se za dionice ponuđene po višestruko nižoj cijeni od tržišne definirati razdoblje veta prodaje (lock-upa), kad će se prodaja zaposlenicima realizirati te hoće li se pločanski “dokeri” koji nemaju novca iskoristiti pravo povoljne kupnje prepustiti inicijativi onih koji će im nuditi da to učine za njihov račun uz nešto zajamčene zarade

PETINA, 30.01.2011. u 22:36
loris
Nemam i neću imati dionice LKPC bez obzira na cijenu

Sta je ovo postala usputna stanica na koju svako malo zaluta koji "putnik" ,malo se "isprazni" i ode kao da nije nista bilo!!!!

p.s. evo vlaka putnice,ukrcaj se otputuj i NEOKRECI SE SINE

New Report

Close