LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Radnici imaju pravo na povlaštene cijenu? Zbog čega? Nije valjda da ne primaju plaću za svoj rad?
Vjerni radnici jedva čekaju da prodaju dionice firme u kojoj rade.

Ja radim u privatnoj firmi, i očekujem povlaštenu cijenu za kupnju dionica firme u kojoj vrijedno radim, ali naravno da je neću dobiti.

Zbog čega je to tako? Država daje naše pare (svih stanovnika hrvatske države), a moja firma ne da svoje pare.

Zato sto rukovodstvo firme u kojoj ti radis ne treba tvoj glas da bi zadrzali svoje funkcije. Jadranka Kosor treba njihov glas da bi zadrzala svoj polozaj. A i ne kosta je nista jer ne placa iz svog dzepa.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Država daje naše pare (svih stanovnika hrvatske države)

Država ne daje naše pare. Država daje svoje pare. U trenutku kada si državi platio (porez) uslugu koju ti pruža, to više nisu tvoje pare, nego njene.

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Država ne daje naše pare. Država daje svoje pare. U trenutku kada si državi platio (porez) uslugu koju ti pruža, to više nisu tvoje pare, nego njene.
[/quote]

ma nemoj [huh]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

"ravovski"
Država mora pasti ispod 20% prema ugovoru. Otpuštanjem radnicima je to obavila.
Za ostali dio će se nadmetati cijenom, bilo ustupanjem prava, ili nadmetanjem u drugom krugu ili nešto sl.- ovo drugo mi je logičnije. Pa ne može država svoje vlasništvo nekome prodati, dati bez natjecanja u cijeni. Osim narodu, radnicima i sl. a to je već obavila.
Kako će ustupiti prava Adrisu??, pa to je privatna firma, Hepu? pa i on će u privatizaciju osim toga time bi prekršili ugovor o smanjenju ispod 20%.

Kad je država u pitanju, onda tu uvijek ima toliko nelogičnosti da me stvarno više ništa ne može iznenaditi.
Moj komentar je bio samo osvrt na tekst objavljen u Jutarnjem, i kakva bi bila situacija "kad bi taj tekst bio točan".

A kad smo već kod nelogičnosti, država eventualnom prodajom 51.771 dionica radnicima, će nakon procesa dokapitalizacije ostati na samo 15,3% vlasništva u Luci Ploče. Pa i u toj odluci skaču sami sebi u usta, ako uzmemo u obzir da smiju zadržati ukupno 20% vlasništva.
Nažalost, to mogu samo naši veliki državni umovi, jer da im gospodarstvo vodi dijete iz 5.osnovne to bi izgledalo duplo bolje nego ovako.

Kolege možda da pogledate i drugu stranu medalje ?
Radnici će pohrliti prodati te dionice ( 52000 komada ) na burzi, a svaka cijena od 400 Kuna i više naravno za njih dobar posao, a što znači da možete jeftino dokupiti i smanjiti vrijednost vaših portfelja.

Neće biti niti približno 52 000 dioinca koje će se moći prodavati za 5 godina.
U stvari će se raditi o zanemarivoj količini
Uskoro ćete dobiti podrobnije informacije o tome čim se raspetlja to na skupštini u ponedjeljak.

lp
[/quote]

Dobro, a što je s drugim krugom po 400 Kuna ?
[/quote]

Molim moderatore da pobrišu ovaj post jer korisnik loris iznosi laži.
Drugi krug će biti po većoj cijeni od 1. što je neizravno potvrdio i sam predsjednik Uprave društva u radijskom intervjuu.
Uostalom piše ti u današnjem Jutarnjem o tome, a još jedna potvrda i ovdje:

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/66088/ttl/Pavlovic-Hanfina-blokada-Luke-Ploce-neopravdana/Default.aspx

" "Prva informacija se odnosi na raspon cijene u postupku povećanje temeljnog kapitala. Iznesen je raspon cijene od 1200 do 1500 kuna za prvi krug upisa. Druga se informacija odnosi na vraćanje novca upisinicima u prvom krugu, ukoliko u drugom krugu bude postignuta niža cijena", navela je Hanfa u pismu poslanom Zagrebačkoj burzi. "

lp
[/quote]

Kolega nije istina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mene prozivate za mutnju, a vi je radite ??????
Ja sam se samo pozvao na prvi plan i dokapiatlizaciju u 2 kruga . U prvog krugu ide 400 Kuna i to svi znamo , a za drugi krug direktor kaže ;
"Cijenu dionice Luke Ploče, koja se sprema za dokapitalizaciju, odredit će isključivo ulagači prilikom ponuda, izjavio je direktor Luke Ploče Ivan Pavlović."

Drugim rječima biti će puno novih dionica po 400 i po 400 ili više Kuna, a mnogi će željeti to unovčiti !
[/quote]

Loris, dragi kolega, pošto ti ovo nije prvi puta, moram ti to reći… jer tako mislim..:

Mislim da za tebe pomoći nema, premda postoje određene institucije koje bi ti eventualno mogle pomoći.
Ti uopće ne znaš što je nominalna vrijednost dionice.
Ona je 400 kuna. Međutim upis ( po koliko će dionicu postojeći dioničari plačati ), će biti po riječima samog direktora Uprave Luke Ploče izmđu 1000 i 1500 kuna. Drugi krug ide po većoj cijeni.

Dakle ponavljam ti, tj. nadopunjujem:

1. krug 1000-1500 kuna
2. krug veća cijena ( indirektno rekao Pavlović to sam ti argumentirao )
Cijena na burzi – 1400 kuna

Danas u Jutarnjem imaš listu potencijalnih lagača koji će se natjecati za dionice Luke Ploče u 2. krugu po principu tko da više:

1. klanovi iz Neretvanske doline
2. bosansko – hercegovački klanovi
3. Kinezi (koji su već poslali pismo namjere)
4. američko-turski konzorcij
5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije
7. Ne piše u tekstu, ali je Pavlović u više navrata naglasio – domači mirovinski fondovi

Može li bolje?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Plavi,
cjenim Vas kao iskusnog špekulanta,
Pratim Vaše pisanje i znam da ste puno uložili u ovu dionicu dok e još bila 1800(ima već i godinu dana),predviđajući njen svjetlosni napredak .Naravno to ste sve argumentirali na svoj način i time možda navukli mnoge neiskusne u ovu dionicu.Puno puta ste i pogodili,kao npr,ADPL,BLSC..
Međutim sebi i drugima ponekad morate priznati da ste i pogriješili u nekim odabirima kao npr ovaj,i popušili puno novaca,osim ako ne milsite čamiti u ovoj dionici sljedećih pet do 10 g.( firma ima budućnost tu se slažem).
Doduše tu Vas zeznula Vlada ,na to niste računali.
Za to vrijeme možete zaraditi na drugima puno ,imajući u vidu Vaše iskustvo.
Već kad ste tu izgubili nemojte i druge tjerati u glib.

[lol]

[thumbsup]

Meni će ovo biti jedna od najboljih investicija a ti pišeš o gubitku.
Ćuj.. daj se malo pripremi bolje i pogledaj kad sam kupovao, kad prodavao.
Ako sam 1 kupio po 1800 ne znaći da mi je prosjek 1800.
I pogledaj malo dokapitalizaciju i prava postojećih dioničara.

Rekli bi u mom kraju – prvo ispeci pa reci. [tongue]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

golubv

nalet

sveps

golubv
ma nemoj [huh]

[thumbsup] [lol]

– subota pa se ovako raspisali ! ?
– šta tek slijedi ?
– imao sam, imam i imati ću LKPC jer je više nego odlična firma.
– mislio još kupiti ali ste me smotali da više nisam znao kada – vidjeti ćemo još jer što se trenutno događa nemam pojma kako će završiti ali kad tad će sve doći na svoje a to znači LKPC jako gore UP, UP i opet UP.
– ‘ko nema živce, nije za biznis a tako ni za burzu !
– ODGOVORNI NEKA ODGOVARAJU PO ZAKONU, SAMO POLAKO – OBRADA U PRAVO VRIJEME !!!
[thumbsup]

Rekli bi u mom kraju – prvo ispeci pa reci. [tongue]

Šta je da je, nekako nejde baš glatko kako ste vikali pred mjesec dana. [lol]

S obzirom da se zadnjih par godina ova dionica kretala od 600-6500 kuna, sigurno vam je prosjek
odličan. Prodali ste sve na vrhu, a kupovali sigurno, većinom oko dna.

[thumbsup]

Kako god bilo,
nadam se da ćete vi i ostali dioničari LKPC zaraditi.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

Danas u Jutarnjem imaš listu potencijalnih lagača koji će se natjecati za dionice Luke Ploče u 2. krugu po principu tko da više:

5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije
7. Ne piše u tekstu, ali je Pavlović u više navrata naglasio – domači mirovinski fondovi

Može li bolje?

lp

Naravno da moze. Nedostaju jos Tamasek, Norvezani, Arapi nazalost u ovom trenutku imaju druge prioritete. Klanovska zastupljenost je izvrsna, od videnijih fali jos samo KKK. Mislim, ako nisu dio ove Americko-Turske kombinacije.

Da se razumijemo LKPC je vrijedan asset. Jedino upitno je kratkorocna volatilnost usljed nezvjesnosti oko prodaje radnickih dionica.

Nisam siguran da je citiranje clanaka iz Jutarnjeg Lista efikasan nacin podizanja investicijskog sentimenta. Moglo bi postici suprotan efekt.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

goldy, 30.01.2011. u 10:02
5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije

Može li bolje?

@Plavi
, vrati se na INGRu molim te…..
Bez ovako stručnih analiza , mi naprosto 18KN nemožemo probit….

smanjuje se minus.......

@ Svi .,
Ajmoo tko od Vas predstavlja ‘male dioničare’ pa u današnjem Jutarnjem listu , traži da
vrijedni radnici LKPC nadobiju zaslužene dionice po nominali 400KN?

smanjuje se minus.......

5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije

Može li bolje?

lp

Da, samo što u pozivu na Glavnu skupštinu piše da će pravo sudjelovanja u drugom krugu imati svi ulagatelji koji imaju sjedište ili prebivalište na području Republike Hrvatske, ne znam kako se u tu priču uklapaju Kinezi, Ameri, Njemci i Rusi?
Čini mi se da će mirovinci ipak imat glavnu ulogu.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

New Report

Close