LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolege možda da pogledate i drugu stranu medalje ?
Radnici će pohrliti prodati te dionice ( 52000 komada ) na burzi, a svaka cijena od 400 Kuna i više naravno za njih dobar posao, a što znači da možete jeftino dokupiti i smanjiti vrijednost vaših portfelja.

Neće biti niti približno 52 000 dioinca koje će se moći prodavati za 5 godina.
U stvari će se raditi o zanemarivoj količini
Uskoro ćete dobiti podrobnije informacije o tome čim se raspetlja to na skupštini u ponedjeljak.

lp
[/quote]

Dobro, a što je s drugim krugom po 400 Kuna ?
[/quote]

Molim moderatore da pobrišu ovaj post jer korisnik loris iznosi laži.
Drugi krug će biti po većoj cijeni od 1. što je neizravno potvrdio i sam predsjednik Uprave društva u radijskom intervjuu.
Uostalom piše ti u današnjem Jutarnjem o tome, a još jedna potvrda i ovdje:

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/66088/ttl/Pavlovic-Hanfina-blokada-Luke-Ploce-neopravdana/Default.aspx

" "Prva informacija se odnosi na raspon cijene u postupku povećanje temeljnog kapitala. Iznesen je raspon cijene od 1200 do 1500 kuna za prvi krug upisa. Druga se informacija odnosi na vraćanje novca upisinicima u prvom krugu, ukoliko u drugom krugu bude postignuta niža cijena", navela je Hanfa u pismu poslanom Zagrebačkoj burzi. "

lp
[/quote]

Kolega nije istina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mene prozivate za mutnju, a vi je radite ??????
Ja sam se samo pozvao na prvi plan i dokapiatlizaciju u 2 kruga . U prvog krugu ide 400 Kuna i to svi znamo , a za drugi krug direktor kaže ;
"Cijenu dionice Luke Ploče, koja se sprema za dokapitalizaciju, odredit će isključivo ulagači prilikom ponuda, izjavio je direktor Luke Ploče Ivan Pavlović."

Drugim rječima biti će puno novih dionica po 400 i po 400 ili više Kuna, a mnogi će željeti to unovčiti !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

@ loris ..

doista pokušavam pisati u poslovnoj maniri ali lijepo Vas molim da se manite (ribo)lova u mutnom … jer dosita prelazite granice dobrog ukusa sa iznošenjem mišljenja pod čvrsto utemeljene činjenične tvrdnje..

Dokapitalizacija se isplati do 1100 kuna sve preko toga je previše-višak radnika
koji ništa ne rade,zbrinjavanje socijalnih slučajeva,zbrinjavanje onih koji glasaju
na gratskom vijeću,organizacija rada katastrofa,firma na Hrvatski način

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Plavi,
cjenim Vas kao iskusnog špekulanta,
Pratim Vaše pisanje i znam da ste puno uložili u ovu dionicu dok e još bila 1800(ima već i godinu dana),predviđajući njen svjetlosni napredak .Naravno to ste sve argumentirali na svoj način i time možda navukli mnoge neiskusne u ovu dionicu.Puno puta ste i pogodili,kao npr,ADPL,BLSC..
Međutim sebi i drugima ponekad morate priznati da ste i pogriješili u nekim odabirima kao npr ovaj,i popušili puno novaca,osim ako ne milsite čamiti u ovoj dionici sljedećih pet do 10 g.( firma ima budućnost tu se slažem).
Doduše tu Vas zeznula Vlada ,na to niste računali.
Za to vrijeme možete zaraditi na drugima puno ,imajući u vidu Vaše iskustvo.
Već kad ste tu izgubili nemojte i druge tjerati u glib.

lp svim dioničarima lkpc

i ja podržavam potpuno našeg forumaša petinu , neka piše jer piše fer i nikoga ne vređa, a vidim , da mu nije svejedno, jer netko ko nema dionice lkpc piše 20 puta samo kako to ne vrijedi, kako je firma loša,….
sigurno mu nije svejedno jer posjeduje ovu dionicu, pa se sada vi postavite u njegovu kožu, pa ćete vidjeti, da je petina u pravu i ja ga još jedan puta podržavam

p.s. petina , daj malo obširnije napiši, šta to piše u novinama, nemoj , da te to pitam i treči put, ajde bok, čekam

to je moje skromno mišljenje

lp od mlade dame lize

Evo me draga liza.Novin je ispred mene pa cu pokusat biti kratak jer ,znas,kakvi smo mi dalmatinci.CRNOGORCI SU RADNIKA KLASA ZA NAS.

PRIVATIZACIJA LUKE PLOCE (dakle privatizacija)

ŠKEGRO OSTAO BEZ POSLA OD NAJMANJE DVA MILONA KUNAHanfin uvjet je bio(zato je Superhik bio u Zagrebu prosli tjedan) da se iz posla eliminira Questus jer u suprotnom nece odobriti dokapitalizaciju LKPC ,koja povecava temeljni kapital sa 89 na 221 milijun kuna.

Bla,bla bla………(stvari koje svi znamo)…..

PRESEDAN U HRVATSKOJ

Bitka se vodila oko nacina utvrđivanja cijene dionice jer im je,prema prijedlogu za skupstinu,raspon i cijenu trebala odrediti Uprava i to potvrditi Nadzorni odborNa to je ostro reagirala Hanfa jer bi takvo određivanje cijene bilo manipulacija trzista

Sada ce tu cijenu utvrditi Uprava(SUPERHIK jos ako malo popije ode cijena visoko!!!)ali nakon sto se javno utvrdi interes investitora i dobije suglasnost nadzornog odbora.Vlada je odobrila takvu tehniku
TAKO CE SE CIJENA ZA DOKAPITALIZACIJU PRVI PUT U HRVATSKOJ ODREDITI NA BURZI ANA OSNOVI PREDUPISA POTENCIJALNIH ULAGACA.
Sve ovo dalje su kolege prenjele.

Ufffff,umorio sam se a ruku nasrce NISAM ODAVNO PISAO NA FORUMU [lol] [lol]

p.s. Ti Slovenka a ja pas Dalmatinac!!!! Vau,vau,vauuuuuOstavi decka i dođi par dana na more,samo moram reci zeni!!!! A ne smijem od straha.Ubit ce boga u meni [lol] [lol]

piše da je škegro eliminiran iz posla savjetovanja jer nama licencu(hanfa je to zahtjevala kao uvjet za dokap)
najvažnije što piše je da će se desiti presedan kod određivanja cijene dionice "tako će se cijena dionica za dokap. prvi put u hrv. odrediti na burzi na osnovi predupisa potencijalnih ulagača".
od zainteresiranih spominju bebinja, jamba, bosansko hercegovačke tvrtke, kineze(koji su poslali i pismo namjere), američko turske konzorcije te njem. i ruske kompanije.
i smatra se da bi umjesto države u prvom krugu mogle ući likvidne državne tvrtke(co, hep, hpb, adris…)

u dodatnom tekstu se govori o gradnji novog terminala za rasute terete(150 mil. €).

nek se ostvari 30% i puna šaka brade.

lp

Opet nitko ne komentira očitu stvar koja proizlazi iz ovih navoda:
– ako u prvom krugu dokapa umjesto države putem nekakvog ustupanja prava, budu sudjelovale državne likvidne tvrtke HEP, CO, HPB, ADRIS, onda će one pokupiti cijeli paket novoizdanih dionica na koje država ima pravo,
– ako radnici kupe 51.770 dionica od države, onda pošto je država na DAN D 26.01.2011. bila vlasnik ukupne količine ovih dionica, radnici ne polažu nikakvo pravo na novoizdane dionice na temelju tih dionica, što opet znači da i taj dio za dokapitalizaciju ostaje na državi; vrlo moguće da i tu ide ustupanje prava opet na iste državne tvrtke.
– ako se sva prava dokapitalizacije od strane države ustupaju na ove državne tvrtke i one ga u potpunosti iskoriste, ONDA NE OSTAJE PRAKTIČKI NIŠTA SLOBODNIH DIONICA ZA DRUGI KRUG DOKAPITALIZACIJE!!!

Temeljem gore navedenog, svi ostali zainteresirani navedeni investitori: neretvanski klan, bosansko hercegovačke tvrtke, kinezi(koji su poslali i pismo namjere), američko-turski konzorciji, te njemačke i ruske kompanije, neće imati ništa slobodno za kupiti a žele ući u vlasništvo Luke Ploče.
Dakle, država ne smije nikakvim načinom sama ili indirektno sudjelovati u potpunosti u prvom krugu dokapa, jer u suprotnom neće ništa ostati za ove druge koji su stali u red za licitiranje!
Ako je sve ovo istina, kako god da se odigra, uz ovakav interes bit će i više nego super za nas..

Plavi,
cjenim Vas kao iskusnog špekulanta,
Pratim Vaše pisanje i znam da ste puno uložili u ovu dionicu dok e još bila 1800(ima već i godinu dana),predviđajući njen svjetlosni napredak .Naravno to ste sve argumentirali na svoj način i time možda navukli mnoge neiskusne u ovu dionicu.Puno puta ste i pogodili,kao npr,ADPL,BLSC..
Međutim sebi i drugima ponekad morate priznati da ste i pogriješili u nekim odabirima kao npr ovaj,i popušili puno novaca,osim ako ne milsite čamiti u ovoj dionici sljedećih pet do 10 g.( firma ima budućnost tu se slažem).
Doduše tu Vas zeznula Vlada ,na to niste računali.
Za to vrijeme možete zaraditi na drugima puno ,imajući u vidu Vaše iskustvo.
Već kad ste tu izgubili nemojte i druge tjerati u glib.

Ejjjj.ne da ce Nas katapulturati nego ce Nas IZBITI IZ POSTOLA kada cijena krene uzbrdo a vama ce zubi ciniti vodu [tongue]

Sve mi se čini da se ovaj što kupuju 11 dionica lkpc po 776 još i visoko postavio

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

To su samo puste želje onih koji bi jeftino kupili. Ne čudim se ja takvom nerezonskom razmišljanju kad si stavio sliku tog kretene da te predstavlja!

[color=blue][/color]vizionar

DENIRO @
A zamisli onaj najslađi dio kada dođe na red TKO DA VISE!!!! ALI PRIJE TOGA SE UPISITE!!!!To ce biti otprilike ovako;

Skegro zasjeda i zapocimlje licitaciju:

Krecemo: Dali to cujem 2000kn ? Da ! Gospodin sa brojem 73 nudi 2000 kn.

Dali netko nudi vise?

Cujem 2200 kn!! Gospodin koji vozi auto cije registracijske oznake sacinjavaju BROJKE I SLOVA po brojem 1.

Idemo dalje.

Dali netko nudi vise!
Gle ,gospodin žutokljunac(Kinez) nudi 2600 kn PRODANO!!!!!!
PRODANO!!!!!!!!! Dakle gospodo,drugi dio dokapitalizacije po sistemu predbiljezbe i javnog nadmetanja gospodin Žutoljkunac (Kinez) po imenu MU-DO, nudi 2600 kn .PRODANO!!!!!!

p.s.MALO SE SALIM!
nije lose malo sale na forumu.
Laku noc svima a ne samo njima [lol]

Eto to sam napisao u sali prije 4 dana a vidi stvarno ide se NA OSNOVI PREDUPISA ULAGACA PO SISTEMU TKO NUDI VISE

Cak sam naveo i zainteresirane strane,kupce. Samo je skegro otpao.

Dakle imamo: Brojke i slova(Hercegovacka registracija)

Zutokljunac MU DO (Kinez)

i ostala BAGRA( hrvatski novopičeni tajkuni bez takuina-novčanika) [cool]

"ravovski"
Država mora pasti ispod 20% prema ugovoru. Otpuštanjem radnicima je to obavila.
Za ostali dio će se nadmetati cijenom, bilo ustupanjem prava, ili nadmetanjem u drugom krugu ili nešto sl.- ovo drugo mi je logičnije. Pa ne može država svoje vlasništvo nekome prodati, dati bez natjecanja u cijeni. Osim narodu, radnicima i sl. a to je već obavila.
Kako će ustupiti prava Adrisu??, pa to je privatna firma, Hepu? pa i on će u privatizaciju osim toga time bi prekršili ugovor o smanjenju ispod 20%.

Radnici imaju pravo na povlaštene cijenu? Zbog čega? Nije valjda da ne primaju plaću za svoj rad?
Vjerni radnici jedva čekaju da prodaju dionice firme u kojoj rade.

Ja radim u privatnoj firmi, i očekujem povlaštenu cijenu za kupnju dionica firme u kojoj vrijedno radim, ali naravno da je neću dobiti.

Zbog čega je to tako? Država daje naše pare (svih stanovnika hrvatske države), a moja firma ne da svoje pare.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

New Report

Close