Sjećam se kako je bilo u Đuri Đakoviću (ddjh),kad su radnici i branitelji dobili dionice,imao sam dionice (kupljene naravno na burzi),isto je bilo prepucavanja .
Te neće oni to odmah prodavati,nisu ludi,to će vrijediti više doći će kuvajtski tenkovi pa će to vrijediti 100x više itd itd(to bilo pred izbore 2007. mislim)
i d a skratim čim su dobili dionice udarali su po bidu brž bolje ,jer keš je keš.
Dobili su po dionice 50kn.
Cijena dionice je sa 315 pala za par dana na 200kn,zatim došla recesija stukli su je na 22kn.
Sjećam s e onih naloga po 745 kom u komadu(radničkih) samo su lupali po bidu.
Bolja mi škola ne treba.FIMA tu izgubila ogromne novce još sad se lupaju u glavu i pokušavaju izaći.
Treba ovo prodati što prije ,čist prijateljski savjet.
Radnici u Luci Ploče će imati zabranu prodaje tih dioinca 5 godina, po ne znam koji puta!!
Nazovite u Luku i provjerite.
lp
Sjećam se kako je bilo u Đuri Đakoviću (ddjh),kad su radnici i branitelji dobili dionice,imao sam dionice (kupljene naravno na burzi),isto je bilo prepucavanja .
I Belje je palo s 110 kn na 60 kn zbog radničkih dionica! [wink]
Te neće oni to odmah prodavati,nisu ludi,to će vrijediti više doći će kuvajtski tenkovi pa će to vrijediti 100x više itd itd(to bilo pred izbore 2007. mislim)
i d a skratim čim su dobili dionice udarali su po bidu brž bolje ,jer keš je keš.
Dobili su po dionice 50kn.
Cijena dionice je sa 315 pala za par dana na 200kn,zatim došla recesija stukli su je na 22kn.
Sjećam s e onih naloga po 745 kom u komadu(radničkih) samo su lupali po bidu.
Bolja mi škola ne treba.FIMA tu izgubila ogromne novce još sad se lupaju u glavu i pokušavaju izaći.
Treba ovo prodati što prije ,čist prijateljski savjet.
Kolega,
dal imate/ste imali LKPC? dva su moguća odgovora:
1) DA (po načinu pisanja vjerujem da ste onda izašli " na vrijeme ", kupivši prvo pravo dokapa pa onda beganje po bidu glavom bez obzira)
2) NE (čemu onda iznošenje takvog neutemeljenog mišljenja o ne odgodi za radničke)
a da, prijateljski altrustičan stav prema imateljima vp-a …
ma fenomenalni ste …
lp dioničarima lkpc
poseban pozdrav plavom, petini,…
ovde je jako vruče, kao u sauni, al bit će još vruče sljedeči tjedan, kad lkpc ide up , up , up, a dečki koji ste prodavali na cijeni od oko 1400 bit če vam žao i to puno ovo treba u kratkom vremenu doć do 2500 – 3000 hrk
to je moje skromno mišljenje i nije druk na gore ili dole, strpljen, spašen
lp od mlade dame lize
Kolege možda da pogledate i drugu stranu medalje ?
Radnici će pohrliti prodati te dionice ( 52000 komada ) na burzi, a svaka cijena od 400 Kuna i više naravno za njih dobar posao, a što znači da možete jeftino dokupiti i smanjiti vrijednost vaših portfelja.
Radnici će pohrliti prodati te dionice ( 52000 komada ) na burzi, a svaka cijena od 400 Kuna i više naravno za njih dobar posao, a što znači da možete jeftino dokupiti i smanjiti vrijednost vaših portfelja.
Neće biti niti približno 52 000 dioinca koje će se moći prodavati za 5 godina.
U stvari će se raditi o zanemarivoj količini
Uskoro ćete dobiti podrobnije informacije o tome čim se raspetlja to na skupštini u ponedjeljak.
lp
Tu Ima jako postenih ljudi, koji rade I po 30 godina svaki Dan….! Jutarnju, poslijepodnevnu, vecernju smijenu… I na BOZIC, USKRS, Praznik… Ljudi s 3, 4, djece… Koja se mozda zele prikljucit jednog dana VaMA kao visoko obrazovana gospoda… Place su im male cijeli zivot…
I sad bi Vi I’m oduzeli Ono STO IM PRIPADA!!! Za sto su zivot Dali zbog Vase Pohlepe???
U pravu ste kolega "optimum99", ja sam napisao već nešto slično no nije mi se dalo to slati na forum i kasnije onda obrazlagati.
Investitori trebaju znati da ne mogu zaraditi sve novce ovoga svijeta.
Radnici su ti koji su zaslužni za poslovanje Luke. U dobrom poduzeću treba voditi brigu o radnicima, a tako će biti na dobitku svi, i mali dioničari.
Ne znam zašto radije se ovdje ne troši energija na fundamente luke.
Naprimjer odricanje države u korist radnika povećati će broj slobodnih dionica u drugom krugu, jer prava na dokap iz tih dionica neće biti iskorištena. A veći broj slobodnih dionica u drugom krugu sigurno će povećati interese mnogih institucionalnih investitora. Što je dobro za rast ponuđene cijene, mogučnost da netko uspije skupiti večinski udio, mogučnosti da i slabiji institucionalci dobiju dio dionica i dr.
Predlažem, da umjesto potrošnje energije da se otme radnicima dio njihovih zasluga za dobro poslovanje, istu usmjerite na upoznavanje vrijednosti luka kroz povijest, kao npr. plaćanje Dubrovčana masnih naknada Turcima za prolaz kroz Bospor, panika u SAD-u kad su im prije nekoliko godina petro-dolari s bliskog istoka mahnito počeli kupovati dionice njihovih luka, zašto se luke u normalnim ekonomskim uvjetima (ne u ovim današnjim kriznim vremenima) trže i po 4 BVPS i usporedba s BVPS Luke ploče nakon dokapitalizacije i sl.
Lijep pozdrav
Uskoro ćete dobiti podrobnije informacije o tome čim se raspetlja to na skupštini u ponedjeljak.
lp
[/quote]
Dobro, a što je s drugim krugom po 400 Kuna ?
U pravu ste gosp. "loris" ja bih tada rado dokupio, ako bi cijena opet bila atraktivna.
Osim toga veliki broj slobodnih dionica i veći pad cijene bi sigurno privukao i veće investitore kojima mali broj dionica nije zanimljiv. Ne treba zanemarivati takvu opciju.
… a što znači da možete jeftino dokupiti i smanjiti vrijednost vaših portfelja.
ne znam jel omaška slučajna ili namjerna ali kad se dokupljuje onda se igra da se kroz dogledno vrijeme "apsulutna" vrijednost portfelja (predviđena razlogom dokupa) stavi u srednju vrijednost…
osim ako niste mislili na ulaznu apsolutnu cijenu, što pretpostavljam da jeste…
Na ovom forumu bi "svi" kupovali po ne više od 400,00 (naravno svi koji su sada OUT) …
ajme koja lakrdija
lp dioničarima lkpc
poseban pozdrav plavom, petini,…
ovde je jako vruče, kao u sauni, al bit će još vruče sljedeči tjedan, kad lkpc ide up , up , up, a dečki koji ste prodavali na cijeni od oko 1400 bit če vam žao i to puno ovo treba u kratkom vremenu doć do 2500 – 3000 hrk
to je moje skromno mišljenje i nije druk na gore ili dole, strpljen, spašen
lp od mlade dame lize
Živjela mi kolegice barem 100 god (naravno ako to želite 😉
pusa, bye
lp
[/quote]
Dobro, a što je s drugim krugom po 400 Kuna ?
[/quote]
Molim moderatore da pobrišu ovaj post jer korisnik loris iznosi laži.
Drugi krug će biti po većoj cijeni od 1. što je neizravno potvrdio i sam predsjednik Uprave društva u radijskom intervjuu.
Uostalom piše ti u današnjem Jutarnjem o tome, a još jedna potvrda i ovdje:
" "Prva informacija se odnosi na raspon cijene u postupku povećanje temeljnog kapitala. Iznesen je raspon cijene od 1200 do 1500 kuna za prvi krug upisa. Druga se informacija odnosi na vraćanje novca upisinicima u prvom krugu, ukoliko u drugom krugu bude postignuta niža cijena", navela je Hanfa u pismu poslanom Zagrebačkoj burzi. "
Znači šrvi krug od 1000-1500, drugi krug po većoj za velike, a cijena ti je na burzi 1400.
Pa ti sad vidi..
lp