LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jutarnji list:

" Cijena dionice za dokapitalizaciju će se, prvi put u Hrvatskoj, odrediti na burzi na osnovi predupisa potencijalnih ulagača "

Potencijalni ulagači: "klanovi iz Neretvanske doline , bosansko – hercegovački klanovi, Kinezi (koji su već poslali pismo namjere), američko-turski konzorcij te njemačke i ruske kompanije "

"Ako država ne uđe u prvi krug, imjesto nje to možda učine neka likvidne državne tvrtke, poput Croatia osiguranja, HEP-a, HPB-a, ili velike domaće kompanije poput Adrisa."

Ovak sad stvari stoje… vidjeli ste kako je to u slučaju INA-e, kad su dvojica nužno trebala dionice.
Koliko je tada cijena dionice porasla.
Po ovome što piše u današnjem Jutarnjem listu, potencijalni ulagači su slijedeći:

1. klanovi iz Neretvanske doline
2. bosansko – hercegovački klanovi
3. Kinezi (koji su već poslali pismo namjere)
4. američko-turski konzorcij
5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije
7. Ne piše u tekstu, ali je Pavlović u više navrata naglasio – domači mirovinski fondovi

2. krug će ići p osistemu tko ponudi više ( piše u Jutarnjem danas )
Baš me zanima gdje će onda cijena završiti.

Drugi tjedan će se shvatiti da dionice radnicima, koje su izazvale paniku u petak, imaju zabranu prodaje 5 godina, dakle niti na koji način ne mogu negativno utjecati na cijenu. Još kad se sazna na koliko ima svatko pravo…( po godini staža ).
Drugo, trenutna cijena od nekih 1 400 kuna će dati popriličan diskont u odnosu na ono što možemo očekivati kao krajnju ponuđenu cijenu u 2. krugu. Jer nemoguće je da tvrtka ima ulaganja od 1,5 milijardu kuna ( piše u današnjem Jutarnjem ), da ima takav cash flow, likvidnost je najveća od svih tvrtki koje kotiraju na ZSE ( dakle veća i od Adrisa i HT-a – koeficijent likvidnosti preko 8 ) – a da po sadašnjim cijenamma ukupna tržišna kapitalizacija iznosi – 293 milijuna kuna. Za usporedbu Luka Rijeka ( koju je Luka Ploče ove godine dostigla po prometima, a najava je da će promete uskoro udvostručiti – piše u današnjem Jutarnjem listu ) ima trenutnu tržišnu kapitalizaciju od 1,4 milijarde kuna. Fundamenti Luke Ploče i Luke Rijeka su neusporedivi u korist Luke Ploče.
Pa tko je tu lud onda?

Očekujem veće promete i porast cijene dionice, ovo se isplati držati minimalno sljedeće 3 godine, jer tvrtka garantira svaku godinu povečanje prihoda i dobiti.

Podsjetimo još da je po prvoj najavi dokapitalizacije prošle godine, cijena porasla na preko 2 000 kuna, danas je 1 390.

lp

[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Upitnice&

Rita&

Istina boli.. Znam… No to je vas problem I vasih roditelja [kiss]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Kolega, vidim da niste bas upoznati sa povijesti ovog slucaja….

Radnici, bivsi I sadasnji, su kod prve povlastene prodaje, zakinuti za iznos dionica… Jer su dobili pravo na upola manji iznos koji su KUPILI… Drzava jos tada nije bila spremna na privatizaciju…

Tako da im sada vracaju dug koji je tada dogovoren!!!

OSTAVITE postene male ljude na miru da odu u mirovinu spokojni!!!

Nece vam nastetiti uopce… Na njihove pakete ce se placati premija za 5 god.

gospodine optimum99

nitko ne kaze da ne bi trebali dobiti dionice da im je to prvi puta!

Dobili su ih već jednom!!! ili tvrdite da nisu?! Pogledajte malo povijest pa će te vidjeti da su ih vec dobili.
Da li postoji ikoja tvrtka na ZSE koja je dva puta radnicima dijelila dionice?!

THT?! 1 su prodali uz određeni diskont ..no taj diskont nije bio 75% trenutne cijene..No ne bitno.

POATNA JE U TOME DA se u LUCI Ploče dijele drugi puta!!!

[/quote]
Kolega slučaj mi je jako poznat oni su tada dobili po 10 000 a trebali su po 20 000 DEM, ali Država je donijela zakon po kome na ta potraživanja radnici nemaju pravo, vidim da vam ta odluka nije poznata.
Kako ulagati na burzu ako ti se na svokoj drugoj dionici pred izbore desi nešto što pravno nije utemeljeno to vas ja pitam?
A jesu li tada zakinuti i oni koji su sada u mirovini, a danas će dionice dobiti oni koji se kod te prve privatizacije nisu bili ni rodili.
Niste vi meni kolega krivi i ne krivim jua vas ali ova Država je prešla svaku mjeru dobrog ukusa samo vas molim da nas ne nazivate licemjerima jer mi to nismo, mi smo u ovoj priči samo još jedna izigrana i prevarena družina.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Ma mozete vi imati svo bogatstvo ovog svijeta al za vas vrijedi ona stara Hercegovacka sarkasticna zagonetka…

"IDE COVJEK NOSI MESO…. Nije COVJEK nije MESO" – O cemu je rijec???

Dalmatinac nosi ribu!!!!

kolega optimum pretpostavljam da sam mlađi ali bih vas ipak upozorio na kućni odgoj jer ste počeli vrijeđat ljude i nazivati ih pogrdnim imenima.

s druge strane ako ste radnik lkpc i ako ste tako socijalno osjetljivi dajt proporcionalno vaša prava svim onima koji su u mirovini umjesto da tražite još 40 000 jeftinih dionica za vas. pa što bi vi gospodine 40% firme za džaba????!!!!!!!

i nemojte mi govoriti o primjeni znanja jer vodim svoju firmu koja je već platila porez na dobit za 2010 a plaće sa siječanj su već potpisane jer ću na putu biti do 03.02. pa da mi zaposlenicima ne kasne plaće niti ta tri dana.

[lol]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Kod te prve podjele dionica svako me je dodjeljen paket od 62 komada bez obzira radio ti 40 godina ili dva dana iz jednostavnog razloga jer su u to vrijeme Pavlović i njegova družina imali po 5-10 godina staža, e sada se mijenjaju okolnisti sada oni imaju po 30 godina staža i sada ide po godini staža, ma vidi ti poštenja velikoga.
Pozivam vas sve da dođemo u ponedjeljak u Ploče da im pokažemo da je dosta lopovluka i prevara kako od strane Države tako isto i od strane uprave Luke Ploče.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

Bez obzira što nemam dionice ove tvrtke, ovo je trenutno najzanimljiviji topic…Samo što se puške ne vade….

Prava istina znat će se u ponedjeljak, a do tada novinski napisi će biti svakakvi…

kakva istina. očemu vi trabunjate. sad ste mi i roditelje počeli vrijeđat.kulture i kućnog odgoja niotkud. ideš na ignore stari.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Jutarnji list:

" Cijena dionice za dokapitalizaciju će se, prvi put u Hrvatskoj, odrediti na burzi na osnovi predupisa potencijalnih ulagača "

Potencijalni ulagači: "klanovi iz Neretvanske doline , bosansko – hercegovački klanovi, Kinezi (koji su već poslali pismo namjere), američko-turski konzorcij te njemačke i ruske kompanije "

"Ako država ne uđe u prvi krug, imjesto nje to možda učine neka likvidne državne tvrtke, poput Croatia osiguranja, HEP-a, HPB-a, ili velike domaće kompanije poput Adrisa."

Ovak sad stvari stoje… vidjeli ste kako je to u slučaju INA-e, kad su dvojica nužno trebala dionice.
Koliko je tada cijena dionice porasla.
Po ovome što piše u današnjem Jutarnjem listu, potencijalni ulagači su slijedeći:

1. klanovi iz Neretvanske doline
2. bosansko – hercegovački klanovi
3. Kinezi (koji su već poslali pismo namjere)
4. američko-turski konzorcij
5. njemačke kompanije
6. ruske kompanije
7. Ne piše u tekstu, ali je Pavlović u više navrata naglasio – domači mirovinski fondovi

2. krug će ići p osistemu tko ponudi više ( piše u Jutarnjem danas )
Baš me zanima gdje će onda cijena završiti.

Drugi tjedan će se shvatiti da dionice radnicima, koje su izazvale paniku u petak, imaju zabranu prodaje 5 godina, dakle niti na koji način ne mogu negativno utjecati na cijenu. Još kad se sazna na koliko ima svatko pravo…( po godini staža ).
Drugo, trenutna cijena od nekih 1 400 kuna će dati popriličan diskont u odnosu na ono što možemo očekivati kao krajnju ponuđenu cijenu u 2. krugu. Jer nemoguće je da tvrtka ima ulaganja od 1,5 milijardu kuna ( piše u današnjem Jutarnjem ), da ima takav cash flow, likvidnost je najveća od svih tvrtki koje kotiraju na ZSE ( dakle veća i od Adrisa i HT-a – koeficijent likvidnosti preko 8 ) – a da po sadašnjim cijenamma ukupna tržišna kapitalizacija iznosi – 293 milijuna kuna. Za usporedbu Luka Rijeka ( koju je Luka Ploče ove godine dostigla po prometima, a najava je da će promete uskoro udvostručiti – piše u današnjem Jutarnjem listu ) ima trenutnu tržišnu kapitalizaciju od 1,4 milijarde kuna. Fundamenti Luke Ploče i Luke Rijeka su neusporedivi u korist Luke Ploče.
Pa tko je tu lud onda?

Očekujem veće promete i porast cijene dionice, ovo se isplati držati minimalno sljedeće 3 godine, jer tvrtka garantira svaku godinu povečanje prihoda i dobiti.

Podsjetimo još da je po prvoj najavi dokapitalizacije prošle godine, cijena porasla na preko 2 000 kuna, danas je 1 390.

lp

[thumbsup]
[/quote]

(ja) Nisam želio pisati iole "tendenciozno" ALI TO JE TO [thumbsup]

Sretno svima !

Evo nam i promjena u top 10:

28.01.2011 > T: 25.01.11 Pros. cijena: 1.624,84
RB Dioničar Broj %
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37%
2. HZMO 37.493 16,84%
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.314 6,43%
4. PBZ D.D. 4.426 1,99%
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.833 1,27% + 15
6. PBZ D.D. 1.221 0,55%
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.131 0,51%
8. JAZIDŽIJA MARKO 1.044 0,47%
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 943 0,42%
10. GRIZELJ MIRO 908 0,41%
UKUPNO 163.093 73,26%

[thumbsup]
lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovi na 5 mjestu silne novce potrošiše.
Neka drugi put paze malo sa rasipništvom.
Žustra rasprava se ovdje vodi,analitičara i želja kao u bajci.

Sjećam se kako je bilo u Đuri Đakoviću (ddjh),kad su radnici i branitelji dobili dionice,imao sam dionice (kupljene naravno na burzi),isto je bilo prepucavanja .
Te neće oni to odmah prodavati,nisu ludi,to će vrijediti više doći će kuvajtski tenkovi pa će to vrijediti 100x više itd itd(to bilo pred izbore 2007. mislim)
i d a skratim čim su dobili dionice udarali su po bidu brž bolje ,jer keš je keš.
Dobili su po dionice 50kn.
Cijena dionice je sa 315 pala za par dana na 200kn,zatim došla recesija stukli su je na 22kn.
Sjećam s e onih naloga po 745 kom u komadu(radničkih) samo su lupali po bidu.
Bolja mi škola ne treba.FIMA tu izgubila ogromne novce još sad se lupaju u glavu i pokušavaju izaći.
Treba ovo prodati što prije ,čist prijateljski savjet.

Lock up period ce biti 5 god. za te vrijedne ljude.. Sami su to trazili!!!

Ugledajte se na njih… Njima je ocito stalo do tvrtke s kojom su zivot vlastit prozivili…..

A VAMA??? Do cega je vama stalo??? Do 10% .. 20% za mjesec Dana ??

I za to ste spremni javno braniti ispravnu odluku???

SRAM VAS MOZE BITI … Molite BOGA da NEMA BOGA!!! [pray]

Nitko nebi imao ništa protiv radnika da oni već jednom nisu iskoristili svoje pravo – (onaj tko je htio ) – po kojem to zakonu netko može 2 puta iskoristiti svoje pravo , a netko nijednom , kao npr. ja ??? Jeli se možda postavila klauzula da radnici koji su već iskoristili svoje pravo ovaj puta nemogu više učestvovati – nije i stoga se iz aviona vidi da je ovo politički potez , a ne neka tobožnja briga o zaposlenicima Luke.

New Report

Close