I još nešto, ako će radnici kupovati državne dionice po 400kn a LKPC radi dokapitalizaciju radi prikupljnja sredstava za opremanje novih terminala, tko je onda bedast pa da te iste dionice plaća 100-350% više i to u praktićki istome procesu…ako je za radnike cijena 400kn , što su onda postojeći dioničari i eventualni investitori građani drugog ili pak rećeg reda da njihov novac vrijedi 2-3X manje za istu dionicu???
Ovim primjerom Vlada i Uprava (Pavlovic) zele dati "mogucnost" da radnici sudjeluju jer je bilo upitno od samoga pocetka vezano za pitanje radnika.Slozili se mi sa tim ili ne Vlada kao vecinski vlasnik SVOJE dionice (određeni broj) prodaje tj.daje mogucnost radnicima da jos jednom dobiju(sudjeluju) u dokapu ALI POD POVLASTENIM UVJETIMA.
TO JE INDIREKTNO KUPOVANJE GLASOVA!!!!!
Upravo da se nebi dove u pitanje proces dokapitalizacije Uprava ce uz potvrdu nazornog odbora donjeti UVJETE ZA SUDJELOVANJE ZAPOSLENIKA U DOKAPU
Jedan od glavnih uvjeta sudjelovanja je da se stavi klauzula ugovora gdije ce biti ZABRANA PRODAJE NA ODREĐENI VREMENSKI ROK!(u ovom slucaju 5 godina)[/b
]To ce se napraviti da se nebi destabilizirala cijena na burzi i sama dokapitalizacija dovela u pitanje!!!!
Jer je logicno da bi radnici odmah pri upisu vlasnistva to sutradan prodali !!!
I još nešto, ako će radnici kupovati državne dionice po 400kn a LKPC radi dokapitalizaciju radi prikupljnja sredstava za opremanje novih terminala, tko je onda bedast pa da te iste dionice plaća 100-350% više i to u praktićki istome procesu…ako je za radnike cijena 400kn , što su onda postojeći dioničari i eventualni investitori građani drugog ili pak rećeg reda da njihov novac vrijedi 2-3X manje za istu dionicu???
Ovim primjerom Vlada i Uprava (Pavlovic) zele dati "mogucnost" da radnici sudjeluju jer je bilo upitno od samoga pocetka vezano za pitanje radnika.Slozili se mi sa tim ili ne Vlada kao vecinski vlasnik SVOJE dionice (određeni broj) prodaje tj.daje mogucnost radnicima da jos jednom dobiju(sudjeluju) u dokapu ALI POD POVLASTENIM UVJETIMA.
TO JE INDIREKTNO KUPOVANJE GLASOVA!!!!!
Upravo da se nebi dove u pitanje proces dokapitalizacije Uprava ce uz potvrdu nazornog odbora donjeti UVJETE ZA SUDJELOVANJE ZAPOSLENIKA U DOKAPU
Jedan od glavnih uvjeta sudjelovanja je da se stavi klauzula ugovora gdije ce biti ZABRANA PRODAJE NA ODREĐENI VREMENSKI ROK!(u ovom slucaju 5 godina)[/b
]To ce se napraviti da se nebi destabilizirala cijena na burzi i sama dokapitalizacija dovela u pitanje!!!!
Jer je logicno da bi radnici odmah pri upisu vlasnistva to sutradan prodali !!!
[/quote]
Da nadodam:
Kako u Plocama vlada HDZ tako da se nebih zacudio da im se osigura KREDITIRANJE(dogovor sa bankom) za sudjelovanje u kupnji povlastenih dionica.SVE JE TO IGROKAZ U KOJEMU HDZ ZELI PRIDOBITI GLASACKO TIJELO(radnike i njihovu obitelj).
Postavlja se pitanje!!! Koliki ce biti interes ako se uzme u obzir da dionice KUPUJETE putem KREDITA, koje ce te otplacivati 3-5 godina da bi iste nakon tog perioda mogli prodati!!!!!!
kOLKO CE SE NJIH UPISTI!!!! Mislim da nece mnogo,jer je kriza natjerala na stednju a sada da kreditiraju nesto sta ce moci uzivati za 5 godina!!!!
Komentar radnika!!!! HEBES DIONICE!!! Za 5 godina TKO ZIV A TKO MRTAV!!!
———————————————————————————————————-
Ako se malo prelista samo današnji postovi na ovoj temi može se samo redom nabrajati.
LIDL, DOKO, DORMIO, JEFF, poznati matematičar s KODT-R-A HAIRIJA, agnostik, koboll
ispricavam se i svim drugim vrsnim poznavaocima materije na LKPC koje sam zaboravio
svi su prognozirali redom..LKPC blokada na otvaranju negativna..
pad prema 800,00
dokraja dana na 1300,00
što im je zajedničko!
SVI ALI SVI DO JEDNOGA SU FULALI! i to što bi se reklo "CEO FUDBAL"
toliko žući, jala, ljubomore, zavisti, neznanja, srdžbe, ljutnje, ogorčenosti, razočaranja u tim postovima da to nema nigdje.
Svi dotični tvrde da LKPC nemaju, niti ih zanima ..no pored dana u kojem je bilo preko 50 mil kn redovnog prometa oni su veliku većinu proveli na onome što ih ne zanima.
Da bi riječ rekao da su još i pogodili?!?! Ali njima je jedno zajedničko..DA SU APSOLUTNO SVI FULALI!
Fulali su otvaranje…fulali su zatvaranje..fulali su trgovinu između.
Ne znam za druge ali ti momci po meni imaju sve veći kredibilitet svojim pisanjem.
Evo npr. Ja vidim HDEL pada…nije mi drago da pada kao ni za jednu drugu dionicu , no jel dolazim tamo pametovati?! naslađivati se i davati katastrofičarske LAŽNE prije svega izjave.
Prije svega te ljude može biti sram, jel ovdje žele ljudima zlo i loše, te se još i naslađuju čim se udari dionicom po bidu, no ipak vjerujem da bi više trebalo biti sram njihove roditelje koji su odgojili ljude kojima je najveća sreća…tuđa možebitna nesreća.
No sve se vraća sve se plaća..a njima se svakodnevno vraća po minusima koje ostvaruju.
Pored toga niti jedan od dotičnih nickova b(arem se ja ne mogu sjetiti) ne piše o ijednoj dionici afirmativno, tj. o svojim miljenicama i o ulaganjima.
Postavlja se pitanje.. da li su oni izgubili sve novce već na burzi pa kako bi se mogli pogledati u ogledalo nadaju se i propasti drugih?!
Eto volio bi barem naći jednog od tih korisnika koji piše kvalitetno na ijednoj dionici na ovom forumu…no ja nisam uspio naći…
Uglavnom bili vi meni jalni ljubomorni, zavidni, ljuti, ogorčeni, razočarani ostajte vi meni dobro za vikend i puno dulje… nadam se da zarađujete na burzi, vučete pametne i kvalitetne poteze no ukoliko radite to, čemu se bavite drugima , tuđim ulaganjima, tuđim profitima gubitcima.
Pozdrav svima navednima, a posebnom MATEMATIČARU HAIRIJI (koji je na ignore pa ne vidim postove), no ukoliko treba pomoć oko izračuna koliko je:
60,00 kn od 1200,00 u postocima slobodno neka se javi na pp.
mali hint: imate na moje dionice rezultat!!
Dragi gospodine ja sam ti dugo živio u Pločama a i sada neke stvari radim za luku
imao sam 120 komada i sve sam kupovao od 1500 do 1630 i nadao sam se dobroj cijeni
ali kad sam vidio šta se radi i kakvi ljudi to rade sve sam prodao od 1780-1850 i ostavio samo
5 kom a ža mi je što sam i to ostavio ali neka.I ne mislim nikome loše-dabogda svi zaradili ali
sumnjam i mislim da su svi izigrani pa i ja koji sam se nadao cijeni od min 2200
lp svim dioničarima lkpc
poseban pozdrav plavom, petini,…
ništa nije normalno, a kamo li transparentno
isto je i mene pogodilo, al ipak mislim, da će bit sve ok
danas su neki forumaši pisali takve stvari po forumu, da sam se zapitala ili so normalni oni ili ja , jer, da netko piše 20
puta jedno te isto, a uopče nema dionice lkpc, di je onda poanta, možda , da utječe na postoječe dioničare, da prodaju
dionicu, jer stoje niže, tu ima neke fore al što je previše , je previše, to za mene kao mladu damu nije više normalno
a na samom kraju moram reći, da me danas jako boli glava od svega toga, tako , da se vidimo u pločama a možda se čujemo i preko vikenda,
to je moje skromno mišljenje za sada
lp od mlade dame lize
@ Petina…
Kolega, daj više ohladi, kad god otvorim ovu temu svaki drugi post je tvoj…i to mahom jeftini drukeraj sa završetkom ”danas sam opet dokupio”. Pa već dokupljuješ 2 mjeseca…toliko dionica Luke Ploče koliko ti imaš nema ni HFP.
@ ostali…
Sve pršti od uvreda, pisanja gluposti, neznanja i prepucavanja, iznošenja notornih laži i sl. Ako ste nervozni trkom u ljekarnu, manite se burze…
U vrlo kratkom periodu bit će poznate sve nepoznanice, i onda će se vidjet koja je prava situacija, ovo ”lajanje na Mjesec” nema ni svrhe ni koristi.
Kolega, daj više ohladi, kad god otvorim ovu temu svaki drugi post je tvoj…i to mahom jeftini drukeraj sa završetkom ”danas sam opet dokupio”. Pa već dokupljuješ 2 mjeseca…toliko dionica Luke Ploče koliko ti imaš nema ni HFP.
Polako,kolega,polako.Stani na loptu!!!
Da nekada znam pretjerati to mogu priznati.Slatem se! Donekle,samo ima dana ne racunajuci ove zadnje kada se nebi pisalo niosta,ama bas nista.Sta sam nedavno i napiaso!!!!
TO JE BILA ZAJEBANCIJA NA MOJ RACUN koju sam napisao 18.01.2011.
Nitko nije pisao.
Daj ljudi pisite i Vi malo.Dopizdio sam samome sebi.Dosa sam kao Jaca ,kada joj je Mesic rekao.Stah me da otvorim pastetu da ne izletis iz nje.Tako i ja .Otvoris forum a tamo PETINA
Sta se tice kupnje ,zadnja kupnja mi je bila 17.01. i to po 1810kn i 1855 kn.
Predzadnja kupnja je bila 13.12 i to samo par komada po cijeni 1685kn.
Sta se tice kolicineimam je dovoljno i nisam prodavao jer bez obzira na netransparentnost ja zelim sudjelovat jer SMATRAM DA JE LKPC DOBRA PRILIKA.
To sta ste nervozni ja vam nisam kriv.Ako ste prodali ,Vas problem ali znam da moram reagirati kada vidim kakvi sve … pisu i koje kometare ostavljaju.
Nikada u svom postu nisam napiso post u smislu jeftinog druka8kupi,steta je to propustiti…..) jer smatram da su to gluposti. Ako ste to tako razumjeli ,mislim da je to Vas problem.
Pitam ja Vas :Imate li mozda hrabrosti pa napisati da ste kupili po 1810 kn ili vise.Ja sam napisao i iza toga stojim ali isto tako sam je kupovao po 1210 kn.
Ako ste je prodali 26. i necete sudjelovati to je vas problem jer SAVTKO ODGOVARA ZA SVOJE POSTUPKE PA TAKO I VI i ja.
Sad je potrebno odigrati pametno na ovu situaciju koju sada imamo i podatke koje znamo:
– Svi koji su bili evidentirani kao vlasnici dionice lkpc-r-a na dan 26.01.2011. imaju pravo na sudjelovanje u dokapitalizaciji sa koeficijentom 1,5 (na 1 postojeću dionicu možemo kupiti još 1,5 novizdanih dionica)
– Na sjednici 31.01.2011. se odlučuje da li će:
A) biti izglasana odluka da se podržava prijedlog za dokapitalizaciju novih 330.000 dionica
B) biti izglasana odluka o mogućnosti provođenja još jedne dodatne dokapitalizacije 110.000 dionica u idućih 5 godina, ali uz isključenje prvenstva kupnje postojećim dioničarima
– Država na zatvorenoj sjednici vlade 27.01.2011. je donijela odluku:
A) da predstavnici HFP i HZMO podrže odluku o dakapitalizaciji
B) da država 51.770 dionica iz portfelja HFP ponudi na prodaju radnicima Luke Ploče po nominalnoj cijeni od 400,00 Kn za dionicu
– Iz gornje točke proizlazi da od trenutnog broja dionica koje ima država, HFP 98.780 i HZMO 37.493 = ukupno 136.273 dionica, ako oduzmemo radničkih 51.770 dionica, dobijemo broj dionica od 84.503 dionice koje će ostati državi. Uz pretpostavku da država neće ništa dokapitalizirati od novoizdanih dionica u 1. i 2.krugu, od ukupnog broja dionica koji bude nakon dokapitalizacije = ukupno 552.614 dionica, država bi prema tome imala 84.503 / 552.614 = 15,3% vlasničkog kapitala, što je skoro za 5% ispod ugovorene obveze države da dođe na 20% vlasničkog kapitala! Ovo mi definitivno zvuči vrlo nelogično da država svjesno ide sa minusom od dodatnih 5% vlasničke pozicije u Luci Ploče, pogotovo jer je to po svim našim očekivanja trebalo svakako ostati u njihovim rukama. Ludo, zar ne?
Nama je sada najveća opasnost kratkoročno i dugoročno, da se na sjednici u ponedjeljak kojim slučajem ne donese odluka o dokapitalizaciji, jer će nas to vratiti 5 godina unazad i otjerat će daleko daleko od ove dionice sve ozbiljne investitore, male dioničare i špekulante, a onda nam nema naprijed dugo vremena.
Zato sada treba pričekati da se 31.01. NA SKUPŠTINI DONESE ODLUKA O DOKAPITALIZACIJI NOVIH 330.000 DIONICA, i prema idealnom scenariju da se nakon toga ne podrži odluka o mogućnosti provođenja još jedne dodatne dokapitalizacije 110.000 dionica u idućih 5 godina, ali uz isključenje prvenstva kupnje postojećim dioničarima.
Nakon što se donese odluka o dokapu, onda treba pucati po HANFI iz svih oružja i osporiti pravo prodaje 51.770 državnih dionica radnicima.
Ako se sad stvori veliki medijski pritisak koji bi stopirao da država podrži dokap, onda smo tek sami sebi napravili najveće moguće sranje, zato budimo i mi malo lukavi za našu korist.
Pitam ja Vas :Imate li mozda hrabrosti pa napisati da ste kupili po 1810 kn ili vise.Ja sam napisao i iza toga stojim ali isto tako sam je kupovao po 1210 kn.
Ako ste je prodali 26. i necete sudjelovati to je vas problem
Kolega, ja sam kupovao Luku i po cijenama iznad 2000 kn i po cijenama ispod 800 kn, i čini mi se da malo dulje pratim ovu dionicu od tebe.
Moj portfelj je moja stvar, da li sam trenutno unutra ili ne je isto moja privatna stvar i to uopće nije tema ovog foruma, tema je konstruktivna rasprava i sagledavanje stvari, svatko iz svog kuta…
Kao što već rekoh, bit ćemo svi puno pametniji kroz par dana…
Pozdrav
da li sam trenutno unutra ili ne je isto moja privatna stvar i to uopće nije tema ovog foruma,
hm, hm , ali eto,ipak cemo sacekat ponedjeljak i bit cemo pametniji.
također pozdrav.
– Država na zatvorenoj sjednici vlade 27.01.2011. je donijela odluku:
A) da predstavnici HFP i HZMO podrže odluku o dakapitalizaciji
…
Nama je sada najveća opasnost kratkoročno i dugoročno, da se na sjednici u ponedjeljak kojim slučajem ne donese odluka o dokapitalizaciji
…
Ako se sad stvori veliki medijski pritisak koji bi stopirao da država podrži dokap, onda smo tek sami sebi napravili najveće moguće sranje, zato budimo i mi malo lukavi za našu korist.
Kolega ravovski, zašto dovoditi u pitanje gotovu stvar jer i sami pišete da je Vlada donijela odluku…
Mislite da netko iz VRH čita sve moguće forume gdje se piše po principu: molim sv. Nikolu da mi donese nešto drugačiji poklon od Ivanovog…
Ovdje se moramo svi uozbiljiti, s tim se slažem, ali ne stoga što bi mogli ugoziti odluke većinskog vlasnika, već zato da iskoristimo GS za skretanje pozornosti na potrebe i ispravne zahtjeve malih dioničara.
Spominjanje velikog medijskog pritiska je nepotrebno. Tko bi to trebao napraviti? Ja ne znam nikog tako moćnog?
Dakle, idemo u dokapitalizaciju (1. krug) i GOTOVO. Hoće li Vlada sudjelovati u prvom krugu ne moramo čak doznati na GS. Mene bi iznenadilo da ne sudjeluje.
Hoćete li vi ili ja sudjelovati u dokapu je naša privatno vlasničko pravo i izjašnjavanje će biti u poslovnicama RBA, a ne na GS.
O drugom krugu (privatizacija državnih udjela) i planovima te odlukama Vlade zasad ne znamo ništa pa čemu onda špekulirati?! [cool]