Na kraju uz svih nas… sto su smuljali mislim da će kao efekt svega najviše izgubiti Ploče jer će to postati
luka Plače ( luka gdje svi plaču ) , a ne luka Ploče. Živi bili i 1kn za dionicu ne dobili ( Pa ja bez love , a Vi bez luke i love ) . Mislim da se zna na koga mislim
Sreća pa nije bilo kuna za dokup ,ovako ostaje mi 10 kom kupljenih davno po jako simpatičnoj cijeni….
Nego,hoće li itko odgovarat zbog nstale situacije i obmane?
Ili će po obićaju izist vuk magare!
Samo se sjetite da li je tko u zatvoru nakon Maestra pa cete dobiti i na ovo odgovor
Nije mi jasno što je tu spekulacija. U NN je objavljen dnevni red skupštine i način dokapitalizacije. Uzmeš kalkulator u ruke i izračunaš gdje je tu tvoja računica i ima li je uopće? Ovdje se dakle ili radi o prevari Nadzornog odbora, zbog čega HANFA treba poništiti sve transakcije obavljene poslije poziva na skupštinu, ili se dečki iz Business.hr igraju novinarstva. Iskreno njihov spoj žutila i poslovnog sadržaja mi je “interesantan”. Spekulacija je bila oko toga hoće li HFP učestvovati u dokapitalizaciji ili ne. Ne vidim razlog zašto ne bi učestvovali.
Zna li tko kako ovo hanfi sluzbeno prijaviti ???
Ja bi .. zasto ne … Ima li Vas potpisnika jos samnom ? može PM
Nije mi jasno što je tu spekulacija. U NN je objavljen dnevni red skupštine i način dokapitalizacije. Uzmeš kalkulator u ruke i izračunaš gdje je tu tvoja računica i ima li je uopće? Ovdje se dakle ili radi o prevari Nadzornog odbora, zbog čega HANFA treba poništiti sve transakcije obavljene poslije poziva na skupštinu, ili se dečki iz Business.hr igraju novinarstva. Iskreno njihov spoj žutila i poslovnog sadržaja mi je “interesantan”. Spekulacija je bila oko toga hoće li HFP učestvovati u dokapitalizaciji ili ne. Ne vidim razlog zašto ne bi učestvovali.
Nema tu nikakve prijevare.Objavljena je samo vijest da če se održati skupština i s kojim dnevnim redom,ništa drugo.Skupština se može otkazati u svako doba dana i noči.To što netko špekulira sa svojim novcem ,to je njegova stvar.Upozoravao sam na razne načine(čitaj sve moje postove unazad sedam dana) ali čitaj i reakcije poštovanih kolega.[smiley3]
Ovo je izuzetno bezobrazno i neodgovorno od države tj. uprave LKPC. IMO uprava LKPC bi trebala nakon ovakvog skandala dati neopozive ostavke jer je šteta koju su napravili dioničarima ogromna… Btw. koliko znam dokapitalizacija je bio jedan od uvjeta kreditiranja LKPC i cijelog ovog projekta? Šta možemo očekivati nakon ovoga?
Btw. kakva su očekivanja daljnjeg kretanja cijene…vraća se na razinu gdje je bila prije najave o dokapitalizaciji? 3000-3500???
neso: ” JA ne dajem podršku nikome, ko vam je kriv kad hoćete špekulativno zaraditi..Zna je dugoročno samo FUNDAMENT održiv, a sve ostalo je prah.. ” Ne bih se složila. Svijest da živimo u RH i da se ovo moze dogoditi sa više dionica, danas Luka Ploče, sutra…..
Prekjučer IGH, igraju se političari i novinari sa najlikvidnijim izdanjima. Činjenica da Mesićev govor ili neka vijest sa business.hr može toliko spustiti cijenu najbolje pokazuje da je ZSE jedan veliki balon od sapunice gdje cijene nemaju veze sa fundamentima nego se formiraju na temelju špekulativnih aktivnosti fondova, velikih dioničara i samih izdavatelja. Žao mi je svih koji su kupovali iznad 6K a takvih nije malo. Ja sam imao više sreće nego pameti jer sam prije par tjedana bio bez cash-a pa nisam ni kupio a da sam bio u cash-u vjerovatno bih, potaknut masovonom histerijom, bocnuo 10-ak komada.
” Interesantno mi je kako se u trenucima korekcije javljaju ovakvi stručnjaci koji znaju kako će se kretati cijena dionice. Ajde, atomas možeš ti to još bolje, valjda si u tih 20 godina otpremničkih poslova još štogod naučio. FYI imam dionice LKPC i meni se još dokupljuje.[smiley1]
Možda ih kupim i ja samo ne znam koje godine.
Sve stoji, ali u cijeloj ovoj priči mi imamo informacije iz business.hr-a. Ništa službeno. A osim toga, u business.hr-u se spominje samo otkazivanje skupštine 26.11., a ne one u prvom mjesece. S tim da se nije radilo o “otkazivanju” nego o “odgađanju.”
Vidjet ćemo – u pravu je ides – hold (and hope). 🙂
nina505: ” neso: ” JA ne dajem podršku nikome, ko vam je kriv kad hoćete špekulativno zaraditi..Zna je dugoročno samo FUNDAMENT održiv, a sve ostalo je prah.. ” Ne bih se složila. Svijest da živimo u RH i da se ovo moze dogoditi sa više dionica, danas Luka Ploče, sutra….. ” Prekjučer IGH, igraju se političari i novinari sa najlikvidnijim izdanjima. Činjenica da Mesićev govor ili neka vijest sa business.hr može toliko spustiti cijenu najbolje pokazuje da je ZSE jedan veliki balon od sapunice gdje cijene nemaju veze sa fundamentima nego se formiraju na temelju špekulativnih aktivnosti fondova, velikih dioničara i samih izdavatelja. Žao mi je svih koji su kupovali iznad 6K a takvih nije malo. Ja sam imao više sreće nego pameti jer sam prije par tjedana bio bez cash-a pa nisam ni kupio a da sam bio u cash-u vjerovatno bih, potaknut masovonom histerijom, bocnuo 10-ak komada.
Ovako isto se može objaviti u N.N.
” IGH gradi luku Ploće ”
Da me ko ne shvati ozbiljno ovo pišem od muke…
neso: ” JA ne dajem podršku nikome, ko vam je kriv kad hoćete špekulativno zaraditi..Zna je dugoročno samo FUNDAMENT održiv, a sve ostalo je prah.. ” Slažem se, ovakva cijena LKPC (kao ni LKRI) nema uporišta u ničemu osim u špekulaciji, a kad se ulaže špekulativno onda se mora prihvatiti i rizik koji to sa sobom nosi, pa i rizik da se izgubi lova.
Ovo potpisujem dok se nešto drastično ne promjeni u pogledu odnosa države (Zagreba) prema lukama i jadranskoj orijentaciji. Jer većina države doživljava Jadransko more kao neštogdje se može plivati a vidi ti lude austrijance imađare koji su u prošlosti u biti ulupali lovu na izgradnju luke-a,cesta i željeznice.
Inače ovo šta radi vlada, kao nije znala desna šta radi ljeva, je za javno kamenovanje.