ovaj dokap LKPC jedan je od najgorih u povijesti ZSE….. sad još neka skupština zbog nekog xy razloga ne prihvati dokap i onda će biti konačni krah LKPC [angry]
Nisu mi jasni ovi koji sad kupuju po bilokojoj cijeni. Naime sad kupuješ dionicu nakon dokapitalizacije, a pošto ne znaš kolika će cijena biti na dokapitalizaciji, ne možeš znati bilancu firme čije dionice kupuješ. Tricky.
Ajde lijepo se malo informiraj pa se raspitaj u LKPC što kažu na cijenu 800 kuna u 1. krugu.
Pa onda, ako shvatiš da će cijena biti ( želje ) daleko veća u 1., koliko će tek biti u 2. krugu ( još veća ). Pa onda se kupovina na 1 400 čini možda kao isplativom, kaj kažeš?
Ispada da je sadašnja cijena od 1 400 kuna moguće manja od one u 1. krugu, a gotovo sigurno od one u 2. krugu.
Ponavljam Ti, raspitaj se malo, reci da je izašlo da će cijena biti oko 800 kuna pa ćeš ćuti što će reći.
Ja sam bid postavio prenisko, priznajem, kad se odblokira ponudit ću više. [thumbsup]
lp
Nisu mi jasni ovi koji sad kupuju po bilokojoj cijeni. Naime sad kupuješ dionicu nakon dokapitalizacije, a pošto ne znaš kolika će cijena biti na dokapitalizaciji, ne možeš znati bilancu firme čije dionice kupuješ. Tricky.
Ajde lijepo se malo informiraj pa se raspitaj u LKPC što kažu na cijenu 800 kuna u 1. krugu.
Pa onda, ako shvatiš da će cijena biti ( želje ) daleko veća u 1., koliko će tek biti u 2. krugu ( još veća ). Pa onda se kupovina na 1 400 čini možda kao isplativom, kaj kažeš?
Ispada da je sadašnja cijena od 1 400 kuna moguće manja od one u 1. krugu, a gotovo sigurno od one u 2. krugu.
Ponavljam Ti, raspitaj se malo, reci da je izašlo da će cijena biti oko 800 kuna pa ćeš ćuti što će reći.
Ja sam bid postavio prenisko, priznajem, kad se odblokira ponudit ću više. [thumbsup]
lp
[/quote]
Sve preko 1200 je puno jer će cijena u drugom krugu biti ta u prvom će ići po 1000.
Koliko je realna opcija npr.
da ako dokap ide po 1000, kupovat na 1200-1300 je opravdano?
Tebe pitam frcko?
[/quote]
Pa stvar je u tome da ne znaš po kojoj cijeni ide dokap. Možda ide po 400,00 kn, možda ide po 2.000,00 kn. Dok to ne znaš, ne možeš ni izračunati nekakvu fer vrijednost pa, po meni, sada nema smisla ni kupovati.
@ frckavi
da li ce iole ozbiljan ulagač stići skupiti ikakvu konkretnu količinu po "atraktivnim" cijenama kad izađe konkretan podatak s cijenama?!
Vaše mišljenje?! [cool]
lp
[/quote]
Sve preko 1200 je puno jer će cijena u drugom krugu biti ta u prvom će ići po 1000.
[/quote]
lp
[/quote]
[/quote]
LJudi moji zar se još niste opametili na tim dokapitalizacijama Normalno je da se povećanjem broja dionica cijena smanjuje a ne povećava Sve da je dokap. po 400kn a cijena u trenutku objave je 1500kn a povećava se broj dionica za 2/3 cijena pada na 1000-1100kn
lp
[/quote]
Neću se raspitivati u LKPC jer se već više puta dokazalo da je jedna stvar to što oni misle i žele, a druga stvar ono što trenutni vlasnici namjeravaju. Da nije tako, ne bi imali već dvije neuspješne dokapitalizacije. Cijena će biti ona koju država odredi, a to oni u LKPC mogu samo nagađati.
A što se tiče same dokapitalizacije, jučer sam napisao da mislim da će se ići na sekuritizaciju prava kupnje u prvom krugu i da će se sa tim "pravima" izaći na burzu. Na taj način država bi mogla prodati svoj višak do 20% i nešto uprihoditi, a mogla bi i izabrati strateškog partnera kojem će i prodati ta prava i tako osigurati nekakav budući razvoj. Taj investitor će onda imati pravo u drugom krugu dokapitalizirati LKPC zajedno sa svim ostalima koji će držati ta "prava".
Mislim da je to odlično rješenje. Jedini problem je što će onda cijeli proces trajati još jako dugo.
Iz današnjeg Jutarnjeg lista
Dokapitalizacija će biti prepuštena igračima na tržištu, koji će za relativno malo novca – procjenjuje se da bi cijena upisa novih dionica mogla biti oko 800 kuna, moći postati novi većinski vlasnici Luke Ploče.
Jučer su se njezine dionice prodavale po 1600 kuna, a kad bi ih nakon upisa ponudili i po nižoj cijeni od, recimo, 1200 kuna, istog bi trenutka zaradili 132 milijuna kuna. Uvjet je, naravno, da se pronađe kupac koji želi većinski paket Luke, no iz financijskih nas krugova uvjeravaju da interesa ima. Računica potencijalnih ulagača je jasna: država je mnogo uložila u infrastrukturu luke, na lučko dobro Luka Ploče plaća koncesiju koja nije velika, pa se vlasniku posao isplati. Skupština je sazvana za ponedjeljak, 31. siječnja, pa bi dotad bilo važno imati odluku Vlade kojom će se pokriti sve daljnje odluke.
Imamo raspon od 400-1500 ….
Ovdje treba biti pametan , kads e zna da su unutra ‘ZNA SE’ a poznati da gledaju samo svoj interes…
Bit će svega ovdje….
Rekao sam vam da se kanite Barbosinh komentara. Javlja se redovito kad je up trend , a onda kad krene nizbrdo nema ga nigdje .