Kako nisu ništa rekli?
Ovo je vrlo važna informacija:
Smanjenje udjela države provelo bi se, prema prijedlozima Raiffeisena, savjetnika u dokapitalizaciji, izdavanjem prava prvenstva upisa. Dioničari bi potom, žele li steći udjele, te papire zamijenili za dionice. Ako, međutim, ne žele stjecati nove dionice, ponudili bi prava prvenstva upisa na Zagrebačkoj burzi. Kako je cilj države znatno smanjiti svoj udio, jasno je da ona ne bi prava prvenstva upisa mijenjala za dionice, već bi ih ponudila na burzi.
Dakle, koliko ja ovo shvaćam, u ovoj dokap. se ne bi kupovale dionice, nego prava na novoizdane dionice koja bi se u nekome trenutku zamjenila za dionice.
Nisu precizirani rokovi niti da li se to odnosi na sve sudionike dokapitalizacije , međutim u tome slućaju se postavlja pitanje smislenosti drugog kruga dokapitalizacije jer ako država zadrži svoja prava onda za drugi krug ne ostaje bog zna što.
[/quote]
Postavlja se prije svega pitanje vrijednosti (cijene) prava na kupnju nekih i nečijih dionica, koje možda nikad neću realizirati. Ponudit će nam obećanje na nešto, novi financijski instrumenti? Dionica se prodaje ili ne prodaje, sve ostalo jest prodaja, ali magle. Ako to uvedu (i za druge tvrtke u većinskom državnom vlasništvu) bježim od takvih makar sve izgubio. [tongue]
Pa da, izbori su na vidiku, pa treba pokazati da su "hrvatske tvrtke u hrvatskim rukama".
Ma gdje vi to čitate? Tko ima link o pravima na kupnju prava o pravu kupnje? Link??????????
Ja mislim da bi bilo najpoštenije da se i ova dokapitalizacija odgodi do daljnjega jer ovo nema smisla!
A takav scenario je najvjerojatniji!!!
Pozdrav svima
Kako ste ljudi , ima li šta novog ? Koliko se da primjetit sve je ostalo isto .
Dionica je tu di je , dokap je izvjestan kao i 2008 , sve je skoro isto rekli bi laici .
Nije isto to da smo svi skoro 3 godine stariji , a koliko vidim ništa pametniji .
Oni koji su zagovarali dokap po mrak zaradi za nas male dioničare i dalje rade isto , dok i ovi drugi ne mjenjaju mišljenja odnosno po njima LKPC samo što nije propala.
Mislim da je sredina negdje između .
Pozz
A u ove 3 godine smo se i malo proljepšali. [proud]
ne…što ima? [yawn]
[/quote]
PISE VELIKI NASLOV na 1.i 2 stranici:
ŠKEGRO ŽELI UĆI U VLSNIČKU STRUKTURU LUKE PLOČE!!!!!!! [thumbsup]
[/quote]
Imate link?! [cool]
[/quote]
Ne treba link.Treba kupiti jutarnji.
Ja kupio Jutarnji i danas dokupio Lkpc.
p.s. Danas slabo trgovanje.Svi cekaju sutra MINUS pa da uleteMogli bi biti razocarani..
p.s. Danas slabo trgovanje.Svi cekaju sutra MINUS pa da uleteMogli bi biti razocarani..
Na skdd je kao datum utvrđivanja popisa jučerašnji dan.
Ne treba link.Treba kupiti jutarnji.
Ja kupio Jutarnji i danas dokupio Lkpc.
…
Ne mogu vjerovati da vam je pisanje u tim novinama kriterij za ulaganja.
Na naslovnici imate i naslov: Ništa bez golih leđa!
Ako se pouzdamo u tu naslovnicu, da ne ostanemo potpuno goli – bez gaća! [lol]
Na skdd je kao datum utvrđivanja popisa jučerašnji dan.
ako je ovo istina onda je današnja cijena odlična. a ako nije reci jer možda dokupim još 10 kom. thx…
Kako vidimo trakavica – sapunica i daljnje zamagljivanje na djelu.Još nismo pošteno ni saznali koji će biti model i na koji način će sve ići ( na to smo potrošili more postova ),a već se pojavljuje novi momenat gdje opet neznamo i nismo sigurni kako su to odgovorni zamislili.Što nas još čeka , što će još izmisliti – pomalo me podsjeća na Haški tribunal koji nam stalno postavlja nove uvjete.Dajte nam već jednom nešto konkretno i trasparentno da konačno znamo na čemu smo i zašto smo uložili svoje novce u firmu koja se ovako maćehinski odnosi prema onima koji je cijene i vjeruju u nju!Nismo li mi koji čekamo evo već po treći puta najavljenu dokapitalizaciju ustvari mazohisti ??Što se tiče mirovinskih fondova za nas je to puno lošije rješenje nego da se za slobodan paket natječu stranci ako ih stvarno ima – i to mi je nešto sumnjivo, jer da su u igri veći igrači iz ( Kine npr) već bi negdje procurila neka informacija i onda nebismo gledali ovo mučenje od dionice na našem tržištu.U svakom slučaju maratonci i dalje trče u krug bez nekih opipljivih rezultata, umor i žeđ postaje sve veća , ana kraju tko zna možda za osvježenje dobijemo slanu vodu ??
Druže Petina.
Pogledajte vaše postove na ovim forumu ( ti i G. Plavi) u zadnjih mjesec dana kako ste agresivno branili poštenje Pavlovića i drukali tipa ide ovo up,up … Ti si napdao brokere koji su upozoravali male ulagače da nije sve transparentno i da opreznu kupuju na cijenama preko 1800kn
Glede Škegre, po mom mišljenju još veči šljam! ( dva bivša ministra ADEZEJA)(Pavlović+Škegro)
Ne drukam za pad neč naprotiv… Firma LKPC je odlična firma sa puno večom perspektivom nego mnogi misle,ali ne u rukama ove uprave pod krilom korumpirane države sa ciljem jami ga rođaće.
I ja odnedavno posjedujem dionice LKPC.
L.P od janeza Žorža. [thumbsup]
nije jučerašnji dan jer je danas zadnji dan za stjecanje prava za sudjelovanej u dokapu. Onaj koji kupi danas u ponedeljak je dioničar (31.01.2011), onaj tko je kupio jučer dioničar je već u petak….