Ako lažu remetinac ja čekam dionicu na 6000kn da vratim uloženo. [cool]
starcima mi je susjed al mislim da bi ispekli kozlina.
Izgleda da u strukturi dioinčara ima dosta onih koji ne mogu iz nekog razloga ( tvrtka u sterčaju ili sl ) sudjelovati u dokapitalizaciji pa zato prodaju.
Kako inače objasniti ovoliku prodaju na ovim cijenama, kada je sutra zadnji dan za ostvartiti pravo povlaštene kupnje dionica u dokapitalizaciji u 1. krugu.
lp
MANIPULIRANJE TRŽIŠTEM DIONICA
Direktoru Luke Ploče Hanfa prijeti zatvorskom kaznom do četiri godine
Vaš link
hahahahahaha
ovo bi bilo urnebesno smiješno da radi toga sad nije 1600, a sad mi se plaće
ali štaš tu je šta je…. [cry] [proud] [undecid] [embarass]
naravno da će se sve to dobro završit ali opet neznam oću se smijat ili plakat
bumo videli 31.1 a dotad plačimo sa smiješkom na licu [tongue]
…
Kako inače objasniti ovoliku prodaju na ovim cijenama, kada je sutra zadnji dan za ostvartiti pravo povlaštene kupnje dionica u dokapitalizaciji u 1. krugu.
Dva su moguća objašnjenja:
1. neki ne žele sudjelovati u dokapu, a
2. neki drugi koji hoće sudjelovati misle da će lkpc i sutra zaroniti pa će tako jeftinije dokupiti.
Prvi su malo zakasnili, a drugi možda požurili.
Mislim da smo sutra u blokadi, a potom jača kupnja. Gdje ćemo završiti samo nebo zna?! [cool]
Što se mene tiče ja bi ga doživotno u zatvor.
Dioničar LKPC.
ja osobno idem u dokap sa svojih 40-45% portfelja, ostalo naravno čuvam za povlaštene dionice,
ali s obzirom na stanje vjerujem da ima jaaaako puno zainteresiranih za dokap,
ali opet baš radi situacije pitanje je,
koliko nije zainteresirano?!
pa bumo sutra videli, ali promet će biti 2-2,5 mil. sigurno
Znači li to da od prekosutra dionica znatno pada jer se gubi mogućnost dokapitalizacije?
Ne kolega od prekosutra može samo rasti znatno jer se GUBI DOKAPITALIZACIJA jer je ovo model gdje se samo gubi sa 1850 na 1600kn.Čudimo se kako nitko nezna model ni direktor ni uprava pa nisu oni krivi što su i tu postavili a nisu im niš rekli.
kiko123
Znači li to da od prekosutra dionica znatno pada jer se gubi mogućnost dokapitalizacije?
Ne kolega od prekosutra može samo rasti znatno jer se GUBI DOKAPITALIZACIJA jer je ovo model gdje se samo gubi sa 1850 na 1600kn.Čudimo se kako nitko nezna model ni direktor ni uprava pa nisu oni krivi što su i tu postavili a nisu im niš rekli.
[thumbsup]
LKPC nije ni narasla zbog dokapa, pa nema razloga niti padati, tim više što je i dalje nepoznata cijena dionice u dokapu. možda dokap bude po 2000 kn? a ti sutra prodaš po 1600 ili 1500? a što onda?
zato je najpametnije na današnji dan imati planiran broj dionica LKPC u portfelju i držati ih barem dok ne izađe prospekt. na kraju krajeva, možda se prospektom utvrdi pravo na prednost za drug krug opet za one koji budu vlasnici dionica na neki x dan?
razumio bih rasprodaju da firma loše posluje, ali za razliku od LKRI gdje su prihodi 2010. pali skoro 10%, ovdje imamo značajan rast prihoda i sve bolje poslovanje, pa zašto bih rasprodavao dionice firme koja radi sve bolje i bolje ?!?