Na skupštini možda bude prekasno da se neke stvari naprave, pa evo još jedan prijedlog.
Po mom mišljenju, od svih koji se pojavljuju na forumu Barbosa zna najviše o zakonima RH i zakonima o trg.društvima koji se odnose na radničke dionice, te način na koji su radnici već privatizirali svoj dio Luke Ploče.
Evo Barbosa tebi ide otvoreni poziv da napraviš zahjev za HANFU gdje ćeš navesti namjere prema kojima postoji velika mogućnost da se radnicima Luke Ploče nezakonito dodijeli novi povlašteni udio u vlasništvu na koji nemaju pravo. Također, uz to i pokušaj da se na sjednici usvoji mogućnost dokapitalizacije iznosa od 44.000.000 Kn uz isključenje postojećih dioničara u idućih 5 godina opet u cilju "nezakonitih radničkih dionica".
Ako možeš to napraviti preko vikenda, osobno sam za to da sa takvim zahtjevom odemo zajedno u HANFU na sastanak s nekim od nadležnih, i tražimo njihovu zaštitu u ovom slučaju.
Tako definiran zahtjev ćemo objaviti ovdje na forumu nakon sastanka u HANFI, i onda svatko od vas dioničara tko se želi izboriti za to da nas nitko ne zaje.. po ovom pitanju, može iskopirati tekst zahtjeva, upisati svoje podatke + broj dionica na dnu zahtjeva, i poslati ga mailom na HANFU.
Ako i izginemo u ovoj bitki, bar nitko neće moći reći da je to bilo bez ispaljenog metka..
@ ravovski
kolega nadam se da će te biti na skupštini ( ako budete prisustvovali budite jasni glasni i konzistentni kao i ovdje! za sve nas koji nećemo biti u mogućnosti doći do Ploča) [thumbsup]
Ej ljudi,
pa ovo ne može ispasti loše ama baš ni u kakvom scenariju.
Mogu se nadmudrivat koliko god hoće, s malo strpljenja svi ćemo mi uskoro doći na svoje.
Pa pogledajte poslovanje Rijeke i njezin P/B.
Definitivno imaju potencijala, ali za LKPC su mala beba.
Zar mislite da to ne vrijedi da bi radili ovakve p..darije.
Ej ljudi,
Mogu se nadmudrivat koliko god hoće, s malo strpljenja svi ćemo mi uskoro doći na svoje.
Pa poznato je da Pavlović doslovno mrzi male dioničare-špekulante.Pa je onda jasno da sve te muljaže radi s ciljem da mali špekulanti pobjegnu glavom bez obzira.Ponavljam,dionice koje će dobiti radnici će i onako završiti u rukama uprave.Tako je bilo i prije.Nesmije radnik prodati a da ne ponudi upravi inače otkaz.Sjetite se,pisalo je na vratima uprave da se ima ponuditi najprije njima.A te dionice pavlović i kompanija kupuju posmiješnim cijenama po sistemu -da ti nisam dodjelio nebi ni imao pa evo ti nešto sitno i šuti. [angry] Ako bude zabrane prodaje to ništa ne znači.Razno raznim aktovima dočepat će se glavešine tih dionica prije isteka roka pa stoga nakon isteka cijena neće pasti jer će vlasništvo već biti definirano.
Ej ljudi,
Pa poznato je da Pavlović doslovno mrzi male dioničare-špekulante.Pa je onda jasno da sve te muljaže radi s ciljem da mali špekulanti pobjegnu glavom bez obzira.Ponavljam,dionice koje će dobiti radnici će i onako završiti u rukama uprave.Tako je bilo i prije.Nesmije radnik prodati a da ne ponudi upravi inače otkaz.Sjetite se,pisalo je na vratima uprave da se ima ponuditi najprije njima.A te dionice pavlović i kompanija kupuju posmiješnim cijenama po sistemu -da ti nisam dodjelio nebi ni imao pa evo ti nešto sitno i šuti. [angry] Ako bude zabrane prodaje to ništa ne znači.Razno raznim aktovima dočepat će se glavešine tih dionica prije isteka roka pa stoga nakon isteka cijena neće pasti jer će vlasništvo već biti definirano.
[/quote]
Prvo reci tko je od uprave luke ploče kupio dionice od radnika??? Također reci gdje je i kada pisalo da se dionice trebaju prvo prodati upravi inače će dobiti otkaz???
Ploče je malo mjesto u kojem se sve lako sazna, pa tako bi se i vrlo lako saznalo da je bilo kupovine dionice pod prijetnjom otkaza. Tako da ti ovdje iznosiš najobičnije KLEVETE! Volio bi da to negdje objaviš pod punim imenom i prezimenom…
Ej ljudi,
[/quote]
Prvo reci tko je od uprave luke ploče kupio dionice od radnika??? Također reci gdje je i kada pisalo da se dionice trebaju prvo prodati upravi inače će dobiti otkaz???
Ploče je malo mjesto u kojem se sve lako sazna, pa tako bi se i vrlo lako saznalo da je bilo kupovine dionice pod prijetnjom otkaza. Tako da ti ovdje iznosiš najobičnije KLEVETE! Volio bi da to negdje objaviš pod punim imenom i prezimenom…
[/quote]
golubv@
Stvarno imaš bujnu maštu ili si patološki lažljivac!!!
Radim u luci i odgovorno tvrdim da je sve šta si napisao LAŽ !!!!!!!!!!
@ ravovski
kolega nadam se da će te biti na skupštini ( ako budete prisustvovali budite jasni glasni i konzistentni kao i ovdje! za sve nas koji nećemo biti u mogućnosti doći do Ploča) [thumbsup]
BUDITE BEZ BRIGE.
Ima nas koji ce bitit na skupstini i prenjeti sve sta ce se događali.
p.s. Znajte da nisam sramezljiv te da ta svoje novce biram TKO CE ME ŠIŠATI [cool]
a nisam baš niti MUTAV
Uopće mi nije namjera predstavljati radnike kao neke kriminalce ovdje, ali kao dioničar želim biti siguran da svi imamo ista prava i da su pravila igre jasno definirana unaprijed.
Dakle, ja sa svojom pozicijom ne želim ugroziti nikog od drugih dioničara, ali isto tako ne dopuštam da mene drugi dioničari/radnici/uprava rade budalom.
Istina je da je velika zasluga radnika i uprave LP da je poduzeće Luka Ploče sada pred nama sa ovako dobrim rezultatima i poslovanjem, ali to im ne daje za pravo da otrgnu dio onog što pripada svima dioničarima i strpaju to u svoj džep.
PS. Nažalost, na skupštini neću moći biti prisutan, ali svatko od vas tamo može postavit osobno ova pitanja.
Ako dobijemo neki pozitivni odgovor od HANFE na zahtjev protiv novih radničkih dionica, onda će i svako to pitanje na sjednici imati znatno veću težinu.
e ekipo oćemo zajedno iznajmit neki bus pa ono, vino i gitara do ploča ?
@ ravovski
BUDITE BEZ BRIGE.
Ima nas koji ce bitit na skupstini i prenjeti sve sta ce se događali.
p.s. Znajte da nisam sramezljiv te da ta svoje novce biram TKO CE ME ŠIŠATI [cool]
a nisam baš niti MUTAV
[/quote]
PETINA,
znam da će te biti, stoga vjerujem da poslovne žestine u raspravi neće manjkati ..!
ne brinem ja oko lkpc, više o vremenu realizacije rasta…al dobr otom potom, sve u svoje vrijeme..
Uopće mi nije namjera predstavljati radnike kao neke kriminalce ovdje, ali kao dioničar želim biti siguran da svi imamo ista prava i da su pravila igre jasno definirana unaprijed.
Dakle, ja sa svojom pozicijom ne želim ugroziti nikog od drugih dioničara, ali isto tako ne dopuštam da mene drugi dioničari/radnici/uprava rade budalom.
Istina je da je velika zasluga radnika i uprave LP da je poduzeće Luka Ploče sada pred nama sa ovako dobrim rezultatima i poslovanjem, ali to im ne daje za pravo da otrgnu dio onog što pripada svima dioničarima i strpaju to u svoj džep.
PS. Nažalost, na skupštini neću moći biti prisutan, ali svatko od vas tamo može postavit osobno ova pitanja.
Ako dobijemo neki pozitivni odgovor od HANFE na zahtjev protiv novih radničkih dionica, onda će i svako to pitanje na sjednici imati znatno veću težinu.
Ravovski ti i kolega Barbosa logično pišete i nitko ne dovodi u pitanje vaše pisanje (za razliku od nekih koji se služe klasičnim primitivizmom i klasičnim lažima)…
Prvo moram napomenuti da sam ja osobno u ambivalentnoj situaciji jer sam ja mali dioničar LKPC-a koji je svoje dionice kupio preko burze, ali podrijetlom sam iz Ploča, te mi je otac bivši radnik luke koji je i dalje jako emotivno vezan za tu firmu.
Tako da nekako razumijem i stajalište malih dioničara (jer je konačnici to i moj interes), a mogu donekle shvatiti i radnike…
Prvi problem kod radnika je taj socijalistički mentalitet koji je inače i dalje jako prisutan u cijeloj Hrvatskoj te se vodi logikom – mi smo izgradili tu luku/tvornicu/poduzeće, naravno da je to sad pripada radnicima (umjesto državi). Tako recimo i dalje razmišlja moj otac, a uvjeren sam i jako velik broj radnika u cijeloj Hrvatskoj ne prihvaćajući da je došlo novo vrijeme.
Dalje, ljudi moraju razumijeti da vlast u Luci Ploče nije samo uprava, nego uz upravu i sindikat. Bilo koja uprava (čak i postavljena od možebitnog privatnog vlasnika) bez potpore sindikata u Pločama nebi prošla, ili bi jako, jako teško prošla.
Taj sindikat je imao i neke svoje pozitivne uloge koje je odigrao tokom godina razvoja luke… Zadnja je sigurno vezana za zadnji propali dokap. Pretpostavljam da neki ljudi znaju ovdje što se desilo i zašto je dokap propao…
Ali za one koji ne znaju, uglavnom, priča je vrlo jednostavna i nažalost nije različita od mnogih hrvatskih pretvorbenih priča. Znači, Sandovar i Barba su namjerili prodati luku Barbinom susjedu iz Komarne, inače kontroverznom hercegovačkom tajkunu povezanim sa zloglasnom firmom Monitor (preko koje su se izvlačile pare hrvatskih poreznih obveznika koje su dolazile u Hercegovinu). Inače je poznat kao bivši udbaš povezan sa raznim HVO krimosima izašlima iz rata (brat mu čeka kaznu u Haagu kao ministar obrane Herceg-Bosne), a ta ekipa ništa što kupi ne kupi novcima.
Znači oni su tražili modalitet kojim bi kroz dokap u tijeku državne dionice prešle u susjedove ruke za nikakvu cijenu. Sad Pavlović se oštro usprotivio tome (što je razlog i zašto me živciraju kad se pišu ovakve očite laži o ljudima) što se naknadno pokazalo pametno jer bi u protivnom sad vjerovatno dijelio sudbinu Mravka, Marinca i ostalih direktora…
Šta mislite zašto recimo Barba i Sandovar nisu tada smijenili Pavlovića i proveli svoj naum (što bi se vjerovatno dogodilo prije ili kasnije da Sandi nije završio kako je završio; već su trebali barbini ljudi ulaziti u NO)???
Jedan jedini razlog – radnici i sindikat gdje je veliki broj PTSP-ovaca, branitelja i ostalih psihički labilnih ljudi koji su i Kalmeti i Barbi i svima vrlo jasno prijetili radikalnim akcijama (dizanjem u zrak od luke do barbine kuće :)).
Ovo ovdje pišem čisto da biste shvatili neku emotivnu komponentu koju ti radnici imaju prema poduzeću (koju ja vrlo jasno osjetim kod svog starog)…
Također mislim da je i dodatni problem taj što je cijeli taj kraj (recimo Razvitak iz Metkovića je bilo jedno od najvećih poljoprivrednih poduzeća u Jugi sa mnoštvom vrijednih nekretnina prije nego ga je Jambo dohvatio; u Pločama su bili Plobest, Kartonplast, Azbest,…) imao mnoštvo velikih poduzeća prije rata koji su zapošljavali jako puno radnika, a svi su oni kroz razne privatizacije propali.
Tako da je Luka de facto ostala jedino veliko poduzeće u tom kraju koje je normalno poslovalo i isplaćivalo plaće i tokom rata (kada je promet bio oko 400.000 tona) i poslije, i to sve bez pomoći države.
Tako da su ludi dolje uvijek jako skeptični i bojažljivi prema mogućim privatizacijama… To je znači ta emocionalna komponenta…
No naravno, ja također razumijem i podržavam akcije kojima bi se poboljšao status nas manjih dioničara…
I mislim da tu skupština nije ključna. Naime, tko je dobro pročitao poziv ispada da je vrlo vjerovatno da će se na skupštini donijeti samo odluka o dokapu i tehnički uvjeti kako će se dokap provesti.
Tek nakon odluke uprava radi prospekt gdje će biti svi detalji kao i predložene cijene u krugovima.
Bez odobrenja prospekta od strane Hanfe NEMA dokapa. Znači, ako Hanfa ne dopusti dodijeljivanje radničkih dionica one se ne mogu dodijeliti kako sam ja shvatio. Tako da su sad po meni ključne akcije prema Hanfi koje je kolega ravovski predložio.