LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u drugom krugu po višoj cijeni državnih 20ak % kupuju ti investitori (mirovinci, domaće firme ili u nekom čudnom slučaju da investitori zeznu i ne upišu svoje dionice po višoj cijeni u zadnji čas malim dioničarima se vraćaju novci po kojima su preplatitli dionicu.i to je to… ne vidim šta je tu toliko nejasno… u svakom slučaju ne vidim način da mi mali izgubimo… a pravu zaradu od ove dionice očekujem kad netko bude htio kupiti 51 %, mislim da bi se na ovoj dionici tada mogao masno omastiti brk.

a ništa, sretno svima, nek svatko ulaže tamo gdje misli da je najbolje!!!

Evo, ja to malo drugačije vidim : hipotetski može biti da se u drugom krugu nejavi dovoljno investitora , cijena pada i ulazi masa malih dioničara koji do sada nisu imali dionice Luke.Kupuju npr. ispod 1000kn.Za nas imaoce dionica koje smo kupovali od 1800 – 2200 kn tada bi nastala nezgodna situacija koja bi bila gora , ili nešto bolja ovisno o modelu 1:4 po ( 400 -800 kn ), ili 1:1 (1,5 )po 800 -1500kn.Dioničar(i) koji bi možda upali u varijantu ( koji prvi put kupuju dionicu Luke ) da kupe recimo po 800 – 1000 kn jednostavno nakon dokapitalizacije počnu prodavati svoje dionice sa nekih 10/20% zarade i tako nama koji smo godinama u ovoj dionici sruše cijenu .Nepoznanica je dali mirovinski fondovi imaju namjeru ovdje učestvovati, a ako da, sigurno će vlada za njih odrediti povoljne uvjete u drugom krugu ( nižu cijenu ) što nama opet neodgovara.Naša šansa bi bila da se u drugom krugu javi što više investitora ( naročito bi dobro bilo onih izvana ) i da sa svojim učešćem podignu cijenu na gornju razinu cijene koja bude donešena na skupštini .

[/quote]

[lol]

Pa u proljeće 2010. dok je burza i kapital bio u k…. s oproštenjem, Pavlović je izjavio:

http://www.poslovni.hr/vijesti/luka-ploce-puno-zainteresiranih-za-dokapitalizaciju-140601.aspx

" Za dokapitalizaciju Luke Ploče, koja se očekuje do ljeta, ima puno zainteresiranih stranih financijskih institucija ali i domaćih subjekata, velikim dijelom zahvaljujući stabilnoj financijskoj poziciji, rekao je u razgovoru za Poslovni dnevnik Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče.

"Za dokapitalizaciju vlada veliki interes. Razgovaramo sa više strana, a interes pokazuju strane financijske institucije", rekao je Pavlović, napomenuvši da je među institucijama s kojima se razgovara International Finance Corporation, dio Svjetske banke. Trenutno se razgovara i sa više kineskih kompanija oko nabave opreme, a suradnja s njima otvara prostor drugim velikim kompanijama iz Kine.

"Luka Ploče nije kreditno opterećena, financijski iznimno dobro stoji što povećava atraktivnost kompanije uoči dokapitalizacije", kaže Pavlović. Ove godine očekuje 25-postotni rast prometa. "Situacija na svjetskom tržištu se popravlja slijedom čega očekujemo povećanje prometa", napominje."

Pa što mislite kakav je interes sada kada burza cvijeta i kapital traži gdje će biti uložen?

lp
[/quote]
Kakva burza sada cvjeta,pogledaj malo index,o čemu pričate i ovaj tekst iz 2007 (kada je baš cvjetala) je bio samo marketinški trik od kojeg nije bilo ništa,ima puno pametnijih stvari za ulaganje nego u LKPC,bar ako se uzme u obzir ova zadnja izjava,ovima na skupštini je samo cilj da im prođe odobrenje za dokapitalizaciju na skupštini a posle toga će iznositi modele-jadna vam majka sa takvom budućnošću cijene dionica.

Što fali ako cijena bude 800-1200 kn, dionica trenutno puno više vrijedi, ako bude ista cijena u drugom krugu to me isto ne brine jer veliki ulagači koji će sudjelovat u drugom krugu sigurno neće prodavati drugi dan na burzi već će to držat dugoročno i dizat će cijenu dionice na burzi.
Najbitnije je što Luka ima ogroman potencijal rasta i uz ovoliki svježi kapital i naredne investicije cijena dionice može ići samo gore.

Upravo tako. Zato uopće ne razumijem tu dernjavu oko modela dokapa. LKPC je odlična firma, sad ide dokap koja se pretvara u privatizaciju, dolazi strateški partner i firma će iz mjeseca u mjesec vrijediti sve više. Koga briga je li kratkoročno dionica 100-200 kn gore ili dolje kad znaš da će se vrijednost u godinu dana vrlo izvjesno uduplati! [wink]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ide dokap pa sad kako bilo da bilo bit će odlično, a neznam zašto se ode kolega Lacoste buni, jer kolega gledaj samo jedan primjer je da prvi krug ide 800 kn a drugi 1200 ,
svaka cijena je dobra da se razumimo ali radi primjera evo ovo,trenutno je book cca 850, neznam točno i sad ako se zadovolje mali dioničari po 800 i veliki po 1200
s takvom dokapitalizacijom book će se povećati na cca 1000,
a inače je vrijednost luka 2-3 booka i ko je onda tu lud…. [sad], to znači da neovisno od modela, cijene i kombinacije to dvoje izračunaj zaradu, usput kao što je kolega plavi rekao, a što misliš gdje će država na kojoj cijeni prodati? naravno višoj nego sada…. [wink] i sad kako to nije isplativo? (znam ja da je ono tvoje mišljenje, ja nenapadam, samo pitam da ga obrazložiš ako želiš)

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Što fali ako cijena bude 800-1200 kn, dionica trenutno puno više vrijedi, ako bude ista cijena u drugom krugu to me isto ne brine jer veliki ulagači koji će sudjelovat u drugom krugu sigurno neće prodavati drugi dan na burzi već će to držat dugoročno i dizat će cijenu dionice na burzi.
Najbitnije je što Luka ima ogroman potencijal rasta i uz ovoliki svježi kapital i naredne investicije cijena dionice može ići samo gore.

Kako šta fali,nedavno ste se bunili na moju prognozu ispod 1000 kn,što je sad,promjena priče jer ste se uvjerili da nije onako kako se očekivalo,kada pročitam ovu izjavu koju je netko naveo u smislu tri moguće cijene,još sam više siguran da je vrijeme podviti rep i bežanija ,jer po ovim cijenama se ne isplati.

Gospodine koja je vaša preporuka za cijenu LKPC-???
informirajte javnost.
[/quote]

Kolega, od prije par tjedana kad ste vi dijelili savjete po forumu da treba sve prodati, Crobex je otišao gore 25%, toliko o vašim stručnim preporukama.

Ja sam napisao svoje mišljenje, ako je netko neuk pa ne razumije, to je druga priča.
Činjenica je da se još uvijek ne zna model dokapa, ali se zna da je Luka Ploče profitabilna i odlično posluje, da će se dokapitalizacijom sakupit veliki kapital za razvoj, investicije i izgradnju luke, da dovršetkom Vc koridora postaje luka od strateškog značaja za cijelu jugoistočnu i srednju Europu, da je po prometu postala vodeća luka u Hrvatskoj i da će se udio države smanjiti na manje od 20%, odnosno da će doći do privatizacije.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Evo i promjena u top 10:

LUKA PLOČE D.D./REDOVNE DIONICE LKPC-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.780 44,37 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HZMO 37.493 16,84 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 14.314 6,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 4.426 1,99 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 859
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.814 1,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.131 0,51 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
7. JAZIDŽIJA MARKO 1.044 0,47 Osnovni račun SINJ, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 952 0,43 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. GRIZELJ MIRO 908 0,41 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 772 0,35 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA NEW!
Ukupno: 73,06

lp

Ne zaboravimo ovo. Jako je lijepo vidjeti OVO [cool]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

http://web.worldbank.org/WBSITE/EXTERNAL/COUNTRIES/ECAEXT/EXTECAREGTOPTRANSPORT/0,,contentMDK:21131648~pagePK:34004173~piPK:34003707~theSitePK:571121,00.html

Svjetska banka:

The Second Largest Port In Croatia To Become A Regional Gateway For Trade And Transport

Going to the Future – Port of Ploce in 2010

* Annual traffic volume is expected to increase from 2 million tons in 2004 to about 6.4 million tons in 2013.
* The Port will increase its bulk capacity from 3 to 8 million tons by 2013.
* Container cargo expected to grow from 17,000 TEU in 2005 to 45,000 TEU in 2012.
* The Port will increase its direct container handling capacity to 66,000 by 2010.
* Rail commercial speed increased by over 35% by 2012.
* The Project will stimulate economic development for Southern Dalmatia, more jobs, more investments
* Private sector participation in port operations will increase from 40% to 85% between 2006 and 2011.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

koji je ono zadnji dan za kupiti dionice LKPC za sudjelovati u dokapu?

moji poruke nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

@tang zadnji dan za kupiti je 26.1. [thumbsup]

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Da, da baš fond menađeri znaju što kupuju, pa što nisu ti moderni gurui kupovali inu na 1700, ma ne pa to je za njih bilo prejeftino u datom trenutku i sad plaćaju 90% premije na tu cijenu da al sad je ina puna potencijala. Da nisu to oni isti menađeri što su tukli ingru prije "splita" po 60.000,00 kn, ili IGH pa 17.500,00 – nikad nije gužva u 16-ercu ako znaš gdje je gol.

Vidi se da si slab špekulant kada uspoređuješ kruške i jabuke …
INA je politička igra, nema previše smisla povlačiti paralele izmedju nje i klasičnog trgovanja, a mirovince i profitne fondove može uspoređivati samo teški laik.
Bolje bi ti bilo da se zamisliš kojom će se dionicom sada kada prođe javna ponuda MOL-a pozabaviti fondovi i država nam …
Da nije Luka Ploče ?
Je , malo sutra!

[/quote]

Citajuci na temi INA-e prije 15-min. naisao sam na post novinara-spekulanta koji se udostoji ovdije nama pisati i jos nas uvjeravati kako LKPC na ovim razinama i ovoj perspektivi ne valja!!!!

Evo sta Plej-Plej pise:

Ja bar priznajem – na 1700 sam blejao, kada mi je jedna direktorica iz INE rekla da ce MOL izaci s javnom ponudom nisam jos ni znao sta su to dionice, snimao sam neku zensku na trgu i pricao sa njom "na jedno uho uslo na drugo izaslo", kada je skocila na 2830 sam se sjetio da sam imao inside da ce se to desiti i tek onda isao kupovati.
Na 3090 sam prodao jer sam mislio da ce JANAF otici na 4000 ako INA ode na 3500.
Eto, a ti koji se hvalis nemogucim , pa svaka ti cast … Aj plati pice sad kad si tako dobro zaradio 😉
Molim ?
Nemas za pice ?
Kako brate, pa kupovao si na soma 700 :)))))

p.s. Jos ima hrabrosti polemizirati sa nama.Zalosno ali istinito.

[cry]

Nego kolege,kamo cemo zapoceti sutrasnji dan !?

Dajte malo! Svacije razmisljanje je dobro doslo.

Osobno mislim da cemo nadoknaditi izgubljeno. [cool]

Članak da šišamo lkri svi su pročitali, tko ne zna tj nije znao za dokap i privat ovdje je saznao…
Teško da to može ne biti dobro, dakle smjer bi trebao biti zagarantiran samim otvaranjem…
Jasno, moje mišljenje…

A sutra se nastavlja trgovina? Zar je stiglo novo priopćenje??

New Report

Close