Svakako nešto što je bilo novo i zanimljivo ovih dana je da je pavlović reka što nije slučajno reka da ide različita cijena u 1. i 2. krugu te da država smanjuje svoj udio na 20%…. [cool]
ps. u ponedjeljak će biti party
A to znači 4 za 1 [thumbsup]….prvi krug.Za drugi me baš briga.
Mislim da griješite, nova dokapitalizacija kojom se isključuje mogućnost sudjelovanja postojećih dioničara će biti za strateškog partnera vjerojatno EBRD koji je javno izrazio zanimanje za dokap, ali moguće da neće sudjelovati sada. Jer kapital će trebati ( u novoj dokapitalizaciji ) i za novi terminal za rasute terete.
Do tada će cijena biti tko zna gdje možda 2500 3000 kuna ili čak više i većina vas niti neće biti tada dioničari.
Tada vam ide dokapitalizacija po tržišnoj cijeni, isto kao i kod ATGR ( isti je i agent izdanja-RBA).
To će samo povečati vrijednost dionica- bolji fundamenti, novi jak igrač ustrukturi dioničara.
Sa radnicima se ne bih previše zamarao, prvo toga nema puno, a drugo imati će zabranu prodaje minimalno 5 godina, to su sami tražili.
lp
Ma dajte kolega plavi ili honda kak se vec nazivate, prestanite ovdje iznositi vasa pametovanja kao da su to cinjenice i kao da nesto znate o predstojecem dokapu, A NE ZNATE NISTA!
kao i svi mi ostali uostalom..
Dosta pratim ovaj forum i vec mi je pomalo iritirajuca Vasa nepogresivost i znanje o svemu sto predstoji, prvenstveno na LKPC ali i na ostalim temama vidim a i Vase nametanje misljenja ostalim forumasima.
Vi isto niste bili daleko kad se cup pameti razbio izgleda, jer ko prati ta Vasa piskaranja rekao bi da nejde dokap nego da Vi osobno kupujete 51% LKPC i sigurno znate da cijena bude od 2500-3000kn da ili veca..da da
Prestanite navlaciti ljude takvim pricama izvadjenim iz rukava,trejdajte svoje dionice vise,nama ovdje pametujte manje i pustite da vidimo razvoj situacije i cijene!
ah da, da ne zaboravim
lp
[thumbsup]
Sa radnicima se ne bih previše zamarao, prvo toga nema puno, a drugo imati će zabranu prodaje minimalno 5 godina, to su sami tražili.
lp
Pa jesi li ti svjestan kad si već toliko dugo u Luci Ploče i želiš ostati i dalje u vlasničkoj poziciji, da ovakav način na koji se smišljeno ne žele dati investitorima svi podaci o dokapu, a istovremeno možda pokušava provući nepravedno/nezakonito davanje dijela dionica radnicima, je stavljanje nas malih i svih ostalih dioničara u apsolutno nejednak položaj.
I samim time šteti i tebi, i meni, i svakom drugom dioničaru koji je sada unutra ili koji to tek misli postati.
Pa ako se za nešto stvarno treba izboriti, onda je upravo to da svi imamo jednaka prava, i da radnici ovdje ne mogu dobiti ništa bolje od nas jer su to pravo po svim pozitivnim zakonima RH već jedanput iskoristili u prošlosti!!!
To bi bilo potpuno isto, kao da sad radnici uzmu dio dionica po povlaštenim cijenama i tko zna kakvim uvjetima, i da onda svakih 5 godina naprave istu stvar i ponovno nas isključe pri nekoj dokapitaliziciji u budućnosti.
Ponavljam još jednom:
SVE DRUGO NAM IDE U KORIST, ALI OVO TREBA SPRIJEČITI U STARTU AKO JE IKAKO MOGUĆE!
Tako ćemo samo gledati još veću cijenu drage nam lkpc-r-a i skupit nekoliko desetaka % veću vrijednost svog portfelja!
Da time postignemo i samo 5% veću tržišnu cijenu za sebe nakon dokapa, mislim da vrijedi truda, zar ne?!
I nije neka promijena, PBZ D.D. 859 sa 10. mj. je pridružen na 4. PBZ D.D. 3.567
Svakako nešto što je bilo novo i zanimljivo ovih dana je da je pavlović reka što nije slučajno reka da ide različita cijena u 1. i 2. krugu te da država smanjuje svoj udio na 20%…. [cool]
ps. u ponedjeljak će biti party
[/quote]
Do kada treba pisati da je za prvi krug određen omjer – za dvije postojeće možete kupiti tri nove i to najvjerojatnije oznake LKPC-R-B o čemu se nitko od nas nije pretjerano zanimao (prijedlog Statuta – pročišćeni tekst).
1: 1,5
Sve do samog kraja roka za upis novih dionica prvog kruga, u kojem će moći sudjelovati samo postojeći dioničari, nitko neće znati tko će upisati, a tko neće. Zatim će trebati platiti nove dionice u roku od 15 dana i tek onda će se objaviti koliko je upisano i koliko će se moći kupiti u drugom krugu koji neće biti po istim pravilima.
Omjer 1:4 je samo pusta želja i unosi pomutnju među ulagače. [cool]
[/quote]
Do kada treba pisati da je za prvi krug određen omjer – za dvije postojeće možete kupiti tri nove i to najvjerojatnije oznake LKPC-R-B o čemu se nitko od nas nije pretjerano zanimao (prijedlog Statuta – pročišćeni tekst).
1: 1,5
Sve do samog kraja roka za upis novih dionica prvog kruga, u kojem će moći sudjelovati samo postojeći dioničari, nitko neće znati tko će upisati, a tko neće. Zatim će trebati platiti nove dionice u roku od 15 dana i tek onda će se objaviti koliko je upisano i koliko će se moći kupiti u drugom krugu koji neće biti po istim pravilima.
Omjer 1:4 je samo pusta želja i unosi pomutnju među ulagače. [cool]
[/quote]
Zasad se radi o prijedlogu statuta.Treba to i usvojiti.Postoji šansa da se država izjasni pravovremeno da neće sudjelovati jer je uvjet svjetske banke kao i evropske da spadnu na najviše 20%.Zašto bi država držala figu?? Sve do sad poznato su samo prijedlozi,ništa nije definirano.
A ovo s drugim krugom i večoj cijeni to je meni malo blesavo. Desit će se da za drugi krug nema naivaca ako budu fantazirali oko cijene.Trebalo bi sudjelovati u prvom krugu a drugi krug bojkotirati.Nakon neuspjelog drugog kruga cijena pada ohoho i onda u dokup [proud]
ODLUKA o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju redovnih dionica ulozima u novcu
Članak 1.
Temeljni kapital Društva iznosi 89.045.600,00 kuna i podijeljen je na 222.614 redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 400,00 kuna. Temeljni kapital Društva u cijelosti je uplaćen u novcu.
Članak 2.
Ovom Odlukom, temeljni kapital Društva povećava se s iznosa od 89.045.600,00 kuna za iznos do najviše 132.000.000,00 kuna na iznos do najviše 221.045.600,00 kuna.
Članak 3.
Povećanje temeljnog kapitala Društva iz članka 2. ove odluke provest će se uplatom u novcu izdavanjem do najviše 330.000 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400,00 kuna.
Članak 4.
Nove dionice izdaju se u nematerijaliziranom obliku, oznake LKCP-R-A, u obliku elektroničkog zapisa u kompjuterskom sustavu SKDD-a.
Sad tek vidim da imaju tipfeler u pozivu na Glavnu skupštinu, LKCP-R-A [rolleyes]
Kolega gulub, država, kao i svi drugi, pa i mi mali investitori, izjasnit će se tako da neće ispuniti zahtjev za kupovinom novih dionica u prvom krugu. Jednostavno ćemo svi istodobno dobiti na znanje da je novoupisanih i uplaćenih u prvom krugu toliko i toliko. Zašto bi država, ako ne želi (ili ne može) sudjelovati uopće to ranije isticala. Da bi mi kupili "njene" nove dionice iz prvog kruga? Glupost!
Cilj ove dokapitalizacije nije rast cijene na burzi u kratkom roku (i brza zarada, mada će i toga biti), već prikupljanje znatnih financijskih sredstava za novi razvojni ciklus tvrtke koja ima dobru perspektivu.
Tko to ne razumije ili ne vjeruje, bolje da ne sudjeluje u ovom poslu. [cool]
Što fali ako cijena bude 800-1200 kn, dionica trenutno puno više vrijedi, ako bude ista cijena u drugom krugu to me isto ne brine jer veliki ulagači koji će sudjelovat u drugom krugu sigurno neće prodavati drugi dan na burzi već će to držat dugoročno i dizat će cijenu dionice na burzi.
Najbitnije je što Luka ima ogroman potencijal rasta i uz ovoliki svježi kapital i naredne investicije cijena dionice može ići samo gore.
Ma briga mene za luku Ploče i za njenu perspektivu.Nisam ja Buffett pa da kupujem firme.Mene zanimaju valovi na lkpc i ništa drugo.Dugoročno gledano svi smo mi mrtvi i kakva je to onda perspektiva? [embarass]
@stardust
Tnx. Sada mi je sve jasnije, valja pozornije čitati prijedloge Uprave.
Ove nove bit će na burzi, kao i dosadašnje – LKPC-R-A.
Ima i logike da ove buduće koje se tek nagovještavaju kao rezervirane za strateškog partnera (u idućih pet godina…) budu oznake LKPC-R-B, kako se to predviđe izmjenom Statuta. To su one iz članka 6.a u iznosu od 44 milijuna…
TNX još jednom, sad sam puno spokojniji. Idemo dalje!!!! [thumbsup]
Što fali ako cijena bude 800-1200 kn, dionica trenutno puno više vrijedi, ako bude ista cijena u drugom krugu to me isto ne brine jer veliki ulagači koji će sudjelovat u drugom krugu sigurno neće prodavati drugi dan na burzi već će to držat dugoročno i dizat će cijenu dionice na burzi.
Najbitnije je što Luka ima ogroman potencijal rasta i uz ovoliki svježi kapital i naredne investicije cijena dionice može ići samo gore.
Kako šta fali,nedavno ste se bunili na moju prognozu ispod 1000 kn,što je sad,promjena priče jer ste se uvjerili da nije onako kako se očekivalo,kada pročitam ovu izjavu koju je netko naveo u smislu tri moguće cijene,još sam više siguran da je vrijeme podviti rep i bežanija ,jer po ovim cijenama se ne isplati.
Gospodine koja je vaša preporuka za cijenu LKPC-???
informirajte javnost.