LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

rađe ti meni reci kupiti ili ne, biti ili ne biti?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Molim te shvati,ako je povečanje kapitala 140%,a je,i ako u prvom krugu daš svakome 1,4kom odnosno 140% onda nema drugog kruga.A ako daš u prvom krugu svakome “U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja”onda imaš drugi krug gdje se upisuje preostalih 40% + eventualno neka razlika ako ko nije iskoristio prvi krug ili ne želi u drugi krug ,što znamo da takvih neče.Kud se žuriš ,promisli.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Pošto nam je Strategos pokazao zadnje promjene u vlasničkoj strukturi, idemo se poigrati sa stvarima koje se događaju iza pozornice. Uglavnom, Luka je u većinskom vlasništvu države… HPB kao državna banka se lijepo ukrcava dionicama … ako itko može imati kvalitetnu informaciju što slijedi u budućnosti onda mislim da portfelj HPB-a daje dobar signal na to pitanje.. nama malima ne bi trebalo bit teško zbrojit 2+2 i predvidjet kamo ide cijena…

“Mali” bi ponajprije trebali naučiti osnove, odnosno razlike između osnovnog i skrbničkog računa, pa bi onda dolazili do sasvim drugačijih zaključaka:

7. HPB D.D. 2.666 1,20 Skrb. račun

Ignore: KressoM, delux

LKPC-R-A Vlasnik računa Stanje 06.11.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98,780
2. HZMO 37,493
3. PBZ D.D. 9,599
4. ZAGREBAČKA BANKA DD 8,440
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 3,175
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK DD 2,802
7. HPB d.d. 2,666 +75
8. PBZ d.d./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 1,996 -49
9. SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d. 1,522
10. PBZ d.d./ILIRIKA JIE 1,452

Deja vu. HPB skrbnički konstantno dokupljuje, NLB konstantno prodaje neš sitno. 🙂

@ avax – da citiram sam sebe.

Inače, mnogo su mi tajnovitiji 6. i 9. skrbnički. Budući da skoro nema prometa na tim računima u zadnje vrijeme, sklon sam povjerovati (čisto subjektivno) da se tu ne radi o malim investitorima ili marginašima, nego o nekom fondu.

rađe ti meni reci kupiti ili ne, biti ili ne biti?

Nije mi običaj davat takve savjete, jer je moji ulaz u ovu dionicu dovoljno nizak da si mogu dozvoliti sve rizike bez straha…ono što sa sigurnošću mogu reći je da će biti još prašine oko LKPC, ali samo prašine, jer se dokapitalizacija mora provesti, jer LKPC treba uložiti u opremu za terminale prema ugovoru sa IBRD-om, a kreditnu sposobnost nemaju jer nemaju financijsku polugu pošto im je oprema na pomorskom dobru, pa se ne vodi kao njihova…država već sudjeluje u tom projektu sa pozamašnom cifrom i ne može se dalje izlagati da ona jamči ili kreditira LKPC jer bi to mijenjalo rkreditni bonitet po kojem je sporazum sklopljen…

Pošto država nema dovoljnu većinu da isključi ostale dioničare iz dokapa, najviše što može napraviti, a nama manje isplativo je to da i ona smogne sredstva i dokapitalizira…ali i to je SF

valentine: ” rađe ti meni reci kupiti ili ne, biti ili ne biti? ” Nije mi običaj davat takve savjete, jer je moji ulaz u ovu dionicu dovoljno nizak da si mogu dozvoliti sve rizike bez straha…ono što sa sigurnošću mogu reći je da će biti još prašine oko LKPC, ali samo prašine, jer se dokapitalizacija mora provesti, jer LKPC treba uložiti u opremu za terminale prema ugovoru sa IBRD-om, a kreditnu sposobnost nemaju jer nemaju financijsku polugu pošto im je oprema na pomorskom dobru, pa se ne vodi kao njihova…država već sudjeluje u tom projektu sa pozamašnom cifrom i ne može se dalje izlagati da ona jamči ili kreditira LKPC jer bi to mijenjalo rkreditni bonitet po kojem je sporazum sklopljen… Pošto država nema dovoljnu većinu da isključi ostale dioničare iz dokapa, najviše što može napraviti, a nama manje isplativo je to da i ona smogne sredstva i dokapitalizira…ali i to je SF

Hvala na odgovoru, a znaš onu da nije lako gledati kako tuđe raste, pa eto ljubomora je najgora, ne mislim na nikoga, to je tako, pogotovo kada cijeli dan buljiš, a neke prilike prolaze, a moraš biti zakvačen a nisi, iskusniji to znaju

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

blade
“daj prestanite, u prvom krugu ide 1:1, ali pošto dionica ima ima više, imamo siguran upis ovih preostalih, tako da u principu stoji 1:1.4 ali ako sudjelujemo i u prvom i u drugom krugu ”

Kolega Blade ,da te nema trebalo bi te izmislit,[color=blue]Hvala Dragome Bogu[/color][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

Molim te shvati,ako je povečanje kapitala 140%,a je,i ako u prvom krugu daš svakome 1,4kom odnosno 140% onda nema drugog kruga.[/b]A ako daš u prvom krugu svakome “U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja”onda imaš drugi krug gdje se upisuje preostalih 40% + eventualno neka razlika ako ko nije iskoristio prvi krug ili ne želi u drugi krug ,što znamo da takvih neče.Kud se žuriš ,promisli.

Normalno da nema drugog kruga ako svi upišu u prvom krugu…tada će sav novi kapital biti upisan i bok…
Ako netko ne upiše u prvom krugu, tada dionice na koje je on imao pravo u prvom krugu raspoređuju se na ostale koji su se pribilježili i za drugi krug…

Članak 7.
Upis dionica vršit će se u dva kruga.
U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja, pri čemu svaki dioničar u upisnici mora naznačiti želi li sudjelovati u drugom krugu, ukoliko nakon prvog kruga preostane dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu.
U drugom krugu će se na dioničare koji su za to iskazali interes u prvom krugu, izravno rasporediti preostale dionice koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu i to razmjerno međusobnim omjerima kojima ti dioničari sudjeluju u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja, uvećanom za broj upisanih dionica u prvom krugu.

Ako se i nakon ovoga budeš pravio blesav, onda stvarno neznam kako da ti to utuvim u glavu…
I stvarno mi je iskreno žao što ovdje nema opcije ignore, jer odavno nebi ni čitao tvoje postove, pa se ne bi ni zamarao…

O ljudi pušiona jedino može biti ako država ne sudjeluje u dokapitalizaciji jedino i isključivo to, svaka druga opcija je bingo!

Neka me netko ispravi ako griješim, ali čak i u onom najmanjem slučaju i čak ako netko uđe i sa 7000 kn u LKPC s 3 dionice a takvih će biti vjerujem dosta evo računice:
3 x 7000 kn = 21000 kn
na 3 dobijate 4 dionice po 400 kn, dakle ukupni trošak 22 600 kn.

Neka nakon dokapitalizacije cijena padne na 3500 kn što bi bila realna vrijednost dionice u ovom trenutku, ukupna vrijednost dionica nakon pada bi bila 7 x 3500 kn = 24500 kn.

Dakle čak i sa 7000 bi ulaz u dionicu bio isplativ, oni koji će ići s većom količinom biti će itekako isplativ i na ulazu višem od 7000 kn.

Da li govorim ispravno ili sam nešto previdio, pa kako vidim i koliko znam sve je jasno kao dan ovdje teško da se može promašiti.

Jedino nije dobro za pohlepne koji bi se obogatili u tjedan dana.

Osim toga lijepo je imati u portfelju ovaj biser od dionice

Članak 7.
Upis dionica vršit će se u dva kruga.
U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja,

Njegovom udjelu protumačio sam si njegovom broju komada,ali pošto se udjel računa u postotku a ne u komadima bio sam u krivu što se tiče koliko se upisuje u prvom a koliko u drugom krugu.Konačni rezultat je isti ali je istina da je tumačenje kolege Small Fisha u tom djelu preciznije od mog tumačenja.Ali da nam nebude dosadno Kolega Small Fish,zašto misliš da ako država ima 61,21% nemože imati 75% glasova na skupštini.Na skupštini se broje prisutni glasovi a ako oni budu prisutni a mi ne?Njih zastupa jedan čovjek a mi svaki sebe.Teoretski je moguče i 85%.Demantiraj .

Onda..dioničari..idete li na Skupštinu i glasate za dokap. ili prepuštate odluku državi??

"Da ne mrzin,i buden pošten, iskren i odan, a razliku između zla i dobra, nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa "

Rupa na prodaji LKPC, jesu li to slovenci prestali dilat na ovim cijenama? [smiley2]

New Report

Close