di je bid? [lol] [lol] [lol]
Mislim da ide
1. krug- 800 (postojeci do 26.01)
2. krug 1200
Uprvom zadovoljava male
U drugom velike [cool]
di je bid? [lol] [lol] [lol]
Moj je izbrisan bez mojeg naloga, da li je još nekomet tako bilo?
Očito je, jer se većina kupnje pobrisala.
lp
Vidim ovdje i dalje vlada shema najlošija ocjena – najboljoj prognozi.
Samo dajte, ali LKPC ce uskoro u istinsku negativnu blokadu prema 1600 :)))
Tko je jamio – JAMIO je!
Da, da baš fond menađeri znaju što kupuju, pa što nisu ti moderni gurui kupovali inu na 1700, ma ne pa to je za njih bilo prejeftino u datom trenutku i sad plaćaju 90% premije na tu cijenu da al sad je ina puna potencijala. Da nisu to oni isti menađeri što su tukli ingru prije "splita" po 60.000,00 kn, ili IGH pa 17.500,00 – nikad nije gužva u 16-ercu ako znaš gdje je gol.
Vidi se da si slab špekulant kada uspoređuješ kruške i jabuke …
INA je politička igra, nema previše smisla povlačiti paralele izmedju nje i klasičnog trgovanja, a mirovince i profitne fondove može uspoređivati samo teški laik.
Bolje bi ti bilo da se zamisliš kojom će se dionicom sada kada prođe javna ponuda MOL-a pozabaviti fondovi i država nam …
Da nije Luka Ploče ?
Je , malo sutra!
Sad sam dobio info, Hanfa je naredila da se brišu nalozi na kupnji, ali poslala samo onima koji su imali naloge.
lp
haha ne znam zašto ste svi toliko nabrijani na tu izjavu pavlovića… ja sam je preslušao još nedavno i jasno je da se u njoj govorilo samo načelno. tko ne vjeruje nek je downloada i opet posluša što je točno rečeno…
bez obzira na to meni je ova izjava dodatno razjasnila ono što je objavljeno u 12. mjesecu… dakle…
znači ide skupština na kojoj se treba izglasati proces dokapitalizacije. uprava sama određuje raspon cijene dionice u prvom i drugom krugu na temelju neobaveznih ponuda financijskih investitora (koji bi se uključili tek u drugom krugu) kojima će raspolagati…
znači u prvom krugu određuju manji raspon cijene od te koja će biti u drugom krugu i svi će jasno dokapitalizirati osim države koja vjerovatno neće upisati svojih 20ak %..
u drugom krugu po višoj cijeni državnih 20ak % kupuju ti investitori (mirovinci, domaće firme ili netko treći) po cijeni višoj od prve, a koja je više-manje ekvivalentna njihovim neobavezujućim ponudama (ovim najvišim)… u nekom čudnom slučaju da investitori zeznu i ne upišu svoje dionice po višoj cijeni u zadnji čas malim dioničarima se vraćaju novci po kojima su preplatitli dionicu.
i to je to… ne vidim šta je tu toliko nejasno… u svakom slučaju ne vidim način da mi mali izgubimo… a pravu zaradu od ove dionice očekujem kad netko bude htio kupiti 51 %, mislim da bi se na ovoj dionici tada mogao masno omastiti brk.
a ništa, sretno svima, nek svatko ulaže tamo gdje misli da je najbolje!!!
Ima ona narodna : " treća sreća ", no ja sam nekako utiska dabismo mi postojeći dioničari od prije daleko bolje prošli da je prošla prva, a ako ne prva onda druga dokapitalizacija ,jer smo svi bili u boljim pozicijama nego sada .Ova treća je mačak u vreći i nemože me nitko ubijediti da je sve jasno, a ustvari pravo stanje stvari ćemo saznati tek na dan održavanja skupštine, a onda će već biti kasno za izlazak , ili ulazak.Nije normalno da se prospekt ne objavljuje i kaže da će se znati tek na dan skupštine.Naravno da će skupština odlučiti dali prospekt ima prolaz ili ne , no mi investitori i javnost bismo trebali biti obaviješteni makar o prijedlozima koji idu na skupštinu , a koji moaraju biti napisani više dana prije skupštine – znači oni to mogu napraviti, no iz nekog mutnog razloga to nerade !!Nije li ovo namjerna manipulacija s nama malim dioničarima da bi se eventualno pogodovalo možebitnom budućem partneru ??
pa zar prijedlog koji poslije recimo ne bude usvojen također ne bi bio špekulacija. zamisli u prijedlogu postave model da svi bježe iz dionice a kasnije odluče drugačije. ili zar više prijedloga mora biti slično???
skrpljen-spašen.
haha ne znam zašto ste svi toliko nabrijani na tu izjavu pavlovića… ja sam je preslušao još nedavno i jasno je da se u njoj govorilo samo načelno. tko ne vjeruje nek je downloada i opet posluša što je točno rečeno…
bez obzira na to meni je ova izjava dodatno razjasnila ono što je objavljeno u 12. mjesecu… dakle…
znači ide skupština na kojoj se treba izglasati proces dokapitalizacije. uprava sama određuje raspon cijene dionice u prvom i drugom krugu na temelju neobaveznih ponuda financijskih investitora (koji bi se uključili tek u drugom krugu) kojima će raspolagati…
znači u prvom krugu određuju manji raspon cijene od te koja će biti u drugom krugu i svi će jasno dokapitalizirati osim države koja vjerovatno neće upisati svojih 20ak %..
u drugom krugu po višoj cijeni državnih 20ak % kupuju ti investitori (mirovinci, domaće firme ili netko treći) po cijeni višoj od prve, a koja je više-manje ekvivalentna njihovim neobavezujućim ponudama (ovim najvišim)… u nekom čudnom slučaju da investitori zeznu i ne upišu svoje dionice po višoj cijeni u zadnji čas malim dioničarima se vraćaju novci po kojima su preplatitli dionicu.
i to je to… ne vidim šta je tu toliko nejasno… u svakom slučaju ne vidim način da mi mali izgubimo… a pravu zaradu od ove dionice očekujem kad netko bude htio kupiti 51 %, mislim da bi se na ovoj dionici tada mogao masno omastiti brk.
a ništa, sretno svima, nek svatko ulaže tamo gdje misli da je najbolje!!!
Dobar post, tako nekako i ja razmišljam. [thumbsup]