Mišljenja sam da je ovo jedna neviđena blamaža.
Čak i da se objavi nekakav najpovoljniji prspekt pitanje je koliko će biti interesa za ulaganje u dionicu kada je:
Uprava netransparentna prema postojećim dioničarima – kakva će biti prema budućim?
Pitanje je utjecaja i zahtjeva politike u radu (transparentnosti) Uprave: neka netko pronađe na što se točno odnose/pozivaju one točke(sjednice vlade iz ožujka 2010), iz prve objave o kretanju u postupak dokapitalizacije.
Mislim da bi bilo potrebno transparentno objaviti sve informacije o načinu dokapitalizacije i (nažalost) odgoditi sjednicu GS na barem 30 dana kako bi svi mogli pripremiti za donošenje investicijskih odluka.
[lol]
Pa Pavlović je još u proljeće, kada je burza bila u k…. rekao da je interes za dokapitalizacijom veliki, a koliki je tek sada kada je burza u uzletu?
lp
Kolege, da rezimiramo:
1. HFP i HZMO imaju 61.21% dionica luke Ploče ili 136 262 komada od ukupno izdanih 222 614 kom
2. Za dokap je predviđeno 132miliona kuna ili ako cijena u prvom krugu bude 800kn , 165 000 komada
3. Ukupni broj dionica iznost će 323 264 komada
4. Kako država neće upisati, njezin dio od 100 650kom ide strateškom partneru u drugom krugu dokapa po realnoj cijeni, odnosno 31%( financijski investitori su dali neke okvirne cijene po kojima bi prihvatili dokap)
5.Država ostaje na svojih 135 800 kom, ali udio pada na 42%
6.Mali dioničari pod uvjetom da svoje pokupe u prvom krugu imati će 27%
Nagradno pitanje je kome će se tada obratit strateški partner i koju će cijenu ponuditi?
Ja mislim da znam odgovor, a vi?
pred kratko vrijeme je i INA bila blokirana i čekalo se očitovanje … znamo kaj se poslije dogodilo i još se događa
Kolege, da rezimiramo:
1. HFP i HZMO imaju 61.21% dionica luke Ploče ili 136 262 komada od ukupno izdanih 222 614 kom
2. Za dokap je predviđeno 132miliona kuna ili ako cijena u prvom krugu bude 800kn , 165 000 komada
3. Ukupni broj dionica iznost će 323 264 komada
4. Kako država neće upisati, njezin dio od 100 650kom ide strateškom partneru u drugom krugu dokapa po realnoj cijeni, odnosno 31%( financijski investitori su dali neke okvirne cijene po kojima bi prihvatili dokap)
5.Država ostaje na svojih 135 800 kom, ali udio pada na 42%
6.Mali dioničari pod uvjetom da svoje pokupe u prvom krugu imati će 27%
Nagradno pitanje je kome će se tada obratit strateški partner i koju će cijenu ponuditi?
Ja mislim da znam odgovor, a vi?
Kolega, točno je samo pod 1., a ostalo je ili netočno ili plod špekulativnog razmišljanja. Ki bi da bi!
Ono na početku: "da rezimiramo" je bilo fakat preambiciozno za Vas?! Imate sve u našim ranijim postovima … [bye]
Objaviti će ili demantij ili potvrdu raspona. Ali doista bi bilo dobro da objave što prije kako bi uhvatili ovo zelenilo [thumbsup]
[/quote]
Nemogu demantirati vec iznesene cinjenice.Sta ce reci Pavlovic.Malo sam popio prije emisije.
[/quote]
ne bi me čudilo
[/quote]
A kako zvuči na snimci i moglo bi proć [lol]
Šalim se, uvijek se može iskombinirati nešto. Ne bi im sad davao ideje za slučaj da netko iz luke čita [wink]
[/quote]
[thumbsup] [lol] [lol] [thumbsup]
Da li postoji vremenski rok za očitovanje od strane uprave Luke Ploče?
Na navedene okolnosti Hanfa je u postupku nadzora 11. siječnja ove godine zatražila očitovanje o detaljima planiranog postupka dokapitalizacije i objavu iste informacije javnosti od Luke Ploče, koja se do danas nije službeno očitovala.
Neda staviti privitak pa sam zamoljevao informatičara – da stavi svima da bude dostupno.
Na radio HRT Dubrovnik je gost bio direktor Luke Ploče – pa govori o cijeni u 1. krugu izmedju 800 i 1500.
U 2. krugu tvrdi neće biti ista cijena – tako se barem isčitava iz njegovih riječi. Još i spominje ako se – valjda u slučaju ne daj bože – u drugom krugu postigne manja cijena, da se razlia vraća onima iz 1. kruga.
Ja sam danas kupio – ovo obećava.
Ovde treba kliknuti na: Save file to your PC: Download
Kolega zahvaljujem se na trudu. [thumbsup]
Ti si se danas kasno probudio ili..? [yawn]
tribal1 @
Budan sam na ovoj temi vec dugo.Prolistaj malo unazad a sta se tice seebiz-a samo sam prenio clanak.Nego jesi li se ti probudio i pozelio ovaj biser.Odavno sam na ovoj temi a vidim da upadas sa komentarima kao padobranac a padobran nikako da se otvori.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/iI5r4IyLwfy07FOKH7Ttlw==.pdf
ipak je bio pijan [lol]