LKPC (Luka Ploče d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKPC (Luka Ploče d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LKPC-R-A Vlasnik računa Stanje 06.11.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98,780
2. HZMO 37,493
3. PBZ D.D. 9,599
4. ZAGREBAČKA BANKA DD 8,440
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 3,175
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK DD 2,802
7. HPB d.d. 2,666 +75
8. PBZ d.d./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 1,996 -49
9. SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d. 1,522
10. PBZ d.d./ILIRIKA JIE 1,452

Deja vu. HPB skrbnički konstantno dokupljuje, NLB konstantno prodaje neš sitno. 🙂

Evo kako to objašnjava kolega Small Fish!! “Kako si ti ograničen u razumijevanju to je za proučavati… Kaže se da je dokapitalizacija 140%, jer se u dokapitalizaciji upisuje novi kapital koji iznosi 140% dotadašnjeg temeljnog kapitala… I u prvom se krugu upisuje novih dionica (sveukupno znači 140% od sadašnjeg temeljnog kapitala) srazmjerno dotadašnjem udjelu u kapitalu..znači ako imaš 5% luke upisuješ 5% novih dionica, što 140% prijašnjeg broja dionica…mogu i nacrtati ako treba… I daj, molim te, ne se koristiti izrazima tipa: “toliko o materiji” jer stvarno ne priliče tvojem backgroundu iz investiranja…” No coment……. [smiley14][smiley12]

Jel znaš ti uopće koliko je to 100% nečega?
Šta si boldao tih 140% kad je ispravno napisano…
Novi kapital koji se upisuje u dokapitalizaciji je 140% dotadašnjeg temeljnog kapitala…znači pošto neznaš šta znači ovaj znakić %, ja ću ti objasniti, to ti je postotak…znači novi kapital je 1.4 puta veći od dotadašnjeg temeljnog…iznosi 140% dotadašnjeg temeljnog kapitala…
U prvom krugu svaki dioničar upisuje 1.4 novih dionica na svaku prijašnju, a ako netko ne upiše u prvom krugu, dionice na koje je on imao pravo upisuju ostali dioničari u drugom krugu po međusobnim omjerima…

@ Ides: Imaš pivu od mene, hehe…

U prvom krugu svaki dioničar upisuje 1.4 novih dionica na svaku prijašnju, a ako netko ne upiše u prvom krugu, dionice na koje je on imao pravo upisuju ostali dioničari u drugom krugu po međusobnim omjerima…

@ Ides: Imaš pivu od mene, hehe…

Btw. taj drugi krug mi je intrigantan. Znači li to da ću u drugom krugu imat pravo na upis preostalih dionica prema baziprije prvog kruga ili će mi baza biti broj dionica koje imam nakon prvog kruga?

Tj. ako sad imam 10 dionica. U prvom krugu ću upisat 14 novih, pa budem imao 24. Hoće li se kao moj udjel prije drugog kruga gledat početno stanje (10 dionica) ili novo stanje (24 dionice)?

Small_Fish: ” U prvom krugu svaki dioničar upisuje 1.4 novih dionica na svaku prijašnju, a ako netko ne upiše u prvom krugu, dionice na koje je on imao pravo upisuju ostali dioničari u drugom krugu po međusobnim omjerima… @ Ides: Imaš pivu od mene, hehe… ” Btw. taj drugi krug mi je intrigantan. Znači li to da ću u drugom krugu imat pravo na upis preostalih dionica prema baziprije prvog kruga ili će mi baza biti broj dionica koje imam nakon prvog kruga? Tj. ako sad imam 10 dionica. U prvom krugu ću upisat 14 novih, pa budem imao 24. Hoće li se kao moj udjel prije drugog kruga gledat početno stanje (10 dionica) ili novo stanje (24 dionice)?

Gledat će se novo stanje…evo iz poziva na skupštinu:
U drugom krugu će se na dioničare koji su za to iskazali interes u prvom krugu, izravno rasporediti preostale dionice koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu i to razmjerno međusobnim omjerima kojima ti dioničari sudjeluju u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja, uvećanom za broj upisanih dionica u prvom krugu.

Al to ti ionako nema veze, jer je preduvjet za drugi krug potpuni upis u prvom krugu, tako da će svi sudionici drugog kruga imati tih 1.4 više…

Pošto nam je Strategos pokazao zadnje promjene u vlasničkoj strukturi, idemo se poigrati sa stvarima koje se događaju iza pozornice.

Uglavnom, Luka je u većinskom vlasništvu države… HPB kao državna banka se lijepo ukrcava dionicama i podebljava vlasnički udio(zadnja promjena vrijedi oko 400.000,00 Kn)… ako itko može imati kvalitetnu informaciju što slijedi u budućnosti onda mislim da portfelj HPB-a daje dobar signal na to pitanje.. nama malima ne bi trebalo bit teško zbrojit 2+2 i predvidjet kamo ide cijena…

Prije nego što se dalje blamiraš pročitaj tvoje tumačenje i onda pročitaj tri (3) PUTA rečenicu u članku 7.

Članak 7.
Upis dionica vršit će se u dva kruga.
U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Prije nego što se dalje blamiraš pročitaj tvoje tumačenje i onda pročitaj tri (3) PUTA rečenicu u članku 7. U prvom krugu svaki dioničar upisuje 1.4 novih dionica na svaku prijašnju, a ako netko ne upiše u prvom krugu, dionice na koje je on imao pravo upisuju ostali dioničari u drugom krugu po međusobnim omjerima… Članak 7. Upis dionica vršit će se u dva kruga. U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja

Onaj dio novih dionica koji odgovara njegovom udjelu u dotadašnjem kapitalu, a novih dionica je 1.4 puta više od starih…

Najozbiljnije se razmišljam da te onak pošteno izvrijeđam na PM, se to može?

Pojednostavljeno:

Izdaje se 312.500kom.novih dionica.Postoječih je 222.614kom.U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja,.Znači svi upisujemo toliko i samo toliko koliko več imamo,a to je 222.614kom ato ti je 100% od postoječeg.Prvi krug gotov.Drugi krug-upisujemo sve što je ostalo,proporcionalno naravno, a ostalo je 40%.Igotova dokapitalizacija.[smiley2][smiley2]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

daj prestanite, u prvom krugu ide 1:1, ali pošto dionica ima ima više, imamo siguran upis ovih preostalih, tako da u principu stoji 1:1.4 ali ako sudjelujemo i u prvom i u drugom krugu

&

Evo ti dalje, taj isti članak…
Članak 7.
Upis dionica vršit će se u dva kruga.
U prvom krugu svaki dioničar ima pravo upisati onaj dio novih dionica koji odgovara njegovu udjelu u dotadašnjem temeljnom kapitalu Izdavatelja, pri čemu svaki dioničar u upisnici mora naznačiti želi li sudjelovati u drugom krugu, ukoliko nakon prvog kruga preostane dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu.

E sad, kad bi svi upisali u prvom krugu i to po 1 dionicu na svaku koju imaju od prije, kako ti nespretno i bez imalo razumijevanja tvrdiš, tada dokapitalizacija ne bi uspjela jer bi se upisalo svega 71% novih dionica, a uspješnost dokapitalizacije se proglašava samo ako je upisano barem 90% novih dionica…

ne kužim zašto bi vrijeđao čovjeka, ako mu nije jasno objasnio si mu, nema potrebe za tim, ovo je samo rasprava

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

ne kužim zašto bi vrijeđao čovjeka, ako mu nije jasno objasnio si mu, nema potrebe za tim, ovo je samo rasprava

Problem je što sam mu objasnio već nekoliko puta, a on i dalje tvrdi isto uz to što govori kako se ja blamiram, te već lagano imam osjećaj da me pod.ebava…pa se onda te stvari tako i rješavaju…

New Report

Close