‘Liniću propao plan zaduživanja u SAD-u’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Liniću propao plan zaduživanja u SAD-u’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Znate li koliko je sati ?

U ožujku 2013. kamate na kredite Hrvatskoj 5,625 % ,

a u listopadu 2013. kamate 7 %+.

.

Odkuda Vecernji List zna da ce doci do promjene u monetarnoj politici SAD. Obama je upravo nominirao Jenet Yelen, a ona je jos vise dovish.

@Pero7

Doslo je do promjene interest ratea u US, zbog toga oni sada traze vece prinose. US 10-godisnja obveznica je otisla sa 1.6% u ozujku na 2.6% sada. Dakle od te promjene ja bih 1% rasta pripisao promjenama u US, a 0.375% pogorsanju u Hrvatskoj. Spread izmedju US i HR obveznica se promjenio za 0.375%

U svakom slucaju, zbog hrvatskog zaostajanja u oporavku sada su strana trzista zatvorena za kreditiranje. To je lose jer ce poskupiti trosak finaciranja za domacu ekonomiju i gradjane. A to znaci daljnji pad ekonomske aktivnosti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

stalno natpisi; ministar Linić ovo, ministar Linić ono, ministar Linić, ministar Linić,, ali nigdje podatka ili suvislog obrazloženja : zašto je Linić uopće ministar ?

Twixer :

Politika ove vlade je kupovanje potpore umirovljenika i drzavnih zaposlenika i cekanje da se globalni oporavak pocne prelijevati u Hrvatsku.
S obzirom na tu politku Linic cak i nije los izbor za ministra financija.
Linic je jos uvijek sposoban uvjeriti SDP-ovo glasacko tijelo kako je vlada spremna zavuci ruku jos dublje u dzep privatnog sektora da bi odrzala standard umirovljenika i drzavnih zaposlenika.

Linic dobro provodi politku svoje stranke.
Problem je sto se radi o promasenoj politici koja vodi zemlju u propast.

.

Dr Jekyll and Mr Hyde

26.09.2013.
Linić: Ja bih digao bankama porez na dobit na 50%, ali onda bih opet morao objašnjavati zašto nam je to srušio Ustavni sud
http://www.vecernji.hr/vijesti/linic-digao-bih-porez-bankama-50-no-ne-mogu-clanak-619215

09.10.2013.
Uoči puta u Washington ministar financija Slavko Linić kazao je da se država do kraja godine neće zaduživati na inozemnom tržištu, već će povećani deficit financirati zaduženjem na domaćem tržištu.

Kada Linić spomene domaće banke možete biti sigurni da je u pitanju demagogija. Njemu domaće banke trebaju više nego bilo kome, sa njima može pregovarati, od njih će uvijek nešto dobiti (i dati zauzvrat).

New Report

Close