Linić: Samostalni prihodi sveučilišta neće u ovom trenutku ići u državnu riznicu

Naslovnica Forum Komentari članaka Linić: Samostalni prihodi sveučilišta neće u ovom trenutku ići u državnu riznicu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Upozorava pritom da se iz provedenih revizija svakog sveučilišta, veleučilišta i fakulteta, vidi da “revizija daje negativne ocjene jer se razbacuju novci u plaće, nekontrolirane troškove, dnevnice, a ne ono za što su ta sredstva dužni koristiti”.

“Evidentno je da mnogi ne poznaju hrvatske propise, a kad je to akademska zajednica, onda je to jako loše”, smatra Linić.

Ponavlja da je riječ o 1,6 milijardi kuna koje su se prošle godine nezakonito, nenamjenski trošile za visoke materijalne rashode, a mogle su se koristiti za druge potrebe u obrazovanju.

Baš me zanima kako će objasniti porast duga od 22 milijarde tijekom 2013 godine. S obzirom na trud te stezanje remena, odličnu naplatu poreza itd…

Ah da, sanirali su zdravstvo….

Ili je u pravu pa mora dosljedno ustrajati na svojim stavovima, ili nije u pravu pa bi napokon nakon još jednog uzmaka nakon još jedne primjene znanstvene metode zvani “probni baloni” trebao odstupiti. Što se tiče razbacivanja novaca ne sumnjam da toga ima, ali ima i instrumenata kako to suzbiti, ali… ali lakše će biti ovo ljeto zbog 100-tinjak kuna zatvoriti lokal i demonstrirati moć na malima, nego ući u sukob s onima koji će mu sutra trebati. Toliko o principijelnosti.

Na pitanje na koga se točno odnose optužbe o bildanju plaća pojedinih profesora, Jovanović je odgovorio da će se to znati kada sustav visokog obrazovanja uđe u centralni sustav obračun plaća, što bi moglo biti do početka lipnja.

svaka ti čast Liniću, imaš medalju iz dosljednosti!
jeli možeš iti jedan posao dovršiti?
dobro je da znamo da ako ne želimo da nam digneš lovu dosta je malo ‘galamiti'(??!!!), ah pa kako se toga nisu sjetili prije u sudstvu, školstvu, zdravstvu… budale! 🙂

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

..još da je poslovni.hr napisao koji su to SAMOSTALNI PRIHODI SVEUČILIŠTA ? ..i da li to znači da su propisi isti za sve .?..ili se fakulteti međusobno razlikuju po prihodima…..??…..bilo bi dobro…da znamo.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/116254-njemacki-sindikat-protiv-marasa-njemacko-ekonomsko-cudo-je-mit.html

New Report

Close