@ devetDoPet ,
@ zvonkac ,
iz vaših se postova jasno vidi da nemate pojma o temi koju spamate i da živite kao paraziti na državnim jaslama.
Vjerojatno su vam zbog toga i na ovom forumu uz avatar stavili dječja kolica .
Pero7
imama privatnu firmu, 100% izvoz, pola u USA, ostalo u EU i Japan. nikad nisam radio za drzavu ili drzavne firme, nikad drzavni poticaj nisam dobo, nisam duzan ni kune poreza, ni kune doprinosa ni kune za place ili honorare.
U USA je jedan Wesley Snipes dobije 3 godine zatvora zbog utaje poreza i fino ih odguli + naravno plati sav dug i kaznu, a kod nas Linic pokusava uvesti red i svi se protive.
@DevetDoPet
Linic pokusava uvest red? Kad ovo netko procita pomislio bi da Linic ima jaja ko razjareni bik mada meni kad se oglasi zvuci poput eunuha.Krenimo onda uvodit red pa krenimo od tamo gdje je pocinjen najveci nered i pljacka Hrvatske i hrvatskog naroda pa krenimo onda od revizije privatizacije.Ah da zaboravih da je to crvenim kmerima bila sarena laza na proslim izborima koje su dobili 2000. Ovaj put je sarena laza bio plan 21. Pokusava uvest red kazes? Da bi uveo red moras pravilno identificirat probleme sustava,a da bi to napravio trebas imat znanje i sirinu,a priuceni knjigovodja koji organski mrzi brojke to jednostavno nema. U biti osim bahatosti koju mu daje politicka moc nema nista.Jednako kao Sanader,Fiolic i svi ostali.Kad nestane politicke zastite onda vidis kako nikakve moci tu nema i da se radi o obicnim pichkicama. Zato ce i Linicevo uvodjenje reda dovesti do jos veceg nereda,a upravo gledamo opseg njegovog uvodjenja reda u vidu rasta nezaposlenosti,pada BDPa,hrvatske obveznice imaju status smeca…. Ako se ovako uvodi red neka nagazi jos jace. Spekulantima poput mene situacija opceg nereda i katastrofe poput ove otvara nevjerojatne prilike.
Ja u Hrvatskoj od zarade zaradjene svojim radom ne bi mogao kupit zvaku,i ni malo mi zbog toga nije krivo.
DevetDoPet
Razumijem Linićevu namjeru, ali najlakše je trenirati strogoću. Zato sam i naveo redoslijed kojim treba krenuti. Država treba uvesti reda, ali pri tom mora krenuti od sebe i mora sebe srediti i smanjiti. Umjesto toga, ova vlast radi upravo suprotno. Prvo je povećala porezno opterećenje i onda je još odabrala da red prvo uvodi kod drugih. I sve to samo iz jednog jedinog razloga – jer joj je tako lakše.
Uvijek se lakše baviti drugima nego samim sobom, ali to je uglavnom uzaludan posao. Nevjerojatno je i neoprostivo da Linić ima obraza prozivati poduzetnike za krizu!? Država treba prvenstveno prestati biti maćeha privatnom sektoru i mi ćemo tada vrlo brzo krenuti prema naprijed.
Mi još nismo prešli ni 20% puta tranzicije, a već zamjenom teza za sve problem rado okrivljujemo kapitalizam. Tranzicijski problemi su posljedica socijalizma, a ne kapitalizma. Mi trenutno imamo “worst of” socijalizma i kapitalizma samo iz razloga jer se država bori da ostane u paralelnom svemiru socijalizma umjesto da stvara reda u privatnom sektoru koji se bez tog reda razvija na divlje.
Kao da u Austriji i Skandinaviji već ne postoji kapitalizam iz kojeg možemo učiti. Ne, mi moramo uvijek i iznova neku svoju toplu vodu izmišljati.
Frankiel
Linić sigurno ne naplaćuje poreze zbog reda nego zbog prihoda, a ti sigurno ne špekuliraš zbog nereda nego isto zbog prihoda. Kako god okreneš, na pravom putu niste ni jedan ni drugi.
@Sasha76
Tocno je da SLinic ne naplacuje poreze zbog reda nego zbog prihoda valjda su to shvatila i djeca u vrticu jer kad netko inzistira na redu onda na tome inzistira u svim segmentima i prema svima.Ne boj se da ce SLinic ic uvodit reda medju svoje pajdase poput Vrhovnika, Jezica,Stroka i slicnih. On ce red, strahovladu, treniranje strogoce, kao i ostatak ove “hrvatske” Vlade, provodit na narodu ne zato sto je on nekakav heroj i ima muda vec zato sto ima politicku moc i zastitu. Ali padne i ta zastita jednog dana i onda shvatis da se ne radi o nikakvom heroju vec o isfrustriranom ljudskom jadu. Pored toga kad covjek nema sirinu shvacanja onda on jednostavno ne vidi da je porezno opterecenje doseglo granicu kada porezni prihodi padaju,a time je i njegov glavni cilj tj. punjenje proracuna ( rupe bez dna) totalni promasaj i neuspjeh. To u konacnici dovodi do potpunog sloma, inflacije, nelikvidnosti, nezaposlenosti…Kad pametan covjek vidi da nesto ne daje rezultate onda odustaje od toga i pokusava naci neka druga rjesenja, no ne i nas Bogom dani super Linic. Samo b-udala moze ocekivat da ce ponavljajuci istu stvar vise puta doci do drugacijeg rezultata.
Sto se mene tice eto kad vec zelis znat ja ne spekuliram zbog prihoda. Imam prihode da ne moram o nicemu razmisljat nego se moje spekuliranje svodi na adrenalin/kocku i to uzbudjenje mi stvara osjecaj ugode. U konacnici mi cak nije toliko bitno da li zaradjujem ili gubim bitno mi je da ono stanje neizvjesnosti traje sto duze. Meni Linic sa svojim izumima dolazi ko suza na oko vjerovao ti meni ili ne.
Pero je u pravu, sto se tice iznimnog poreznog opterecenja. Porezi idu u 2 smjera-prvo se uplati, a onda drzava pruza neku uslugu. Mi imamo ekstremno visoke poreze, koji jos rastu, pdv koji polagano raste, a vec je uzasno visok, poreze na placu koji sa socijalnim dodju i an 60%, dodatno zdravstveno, porez zdrav na penzije i jos milijun stvari. Cinjenica je da je Hrvatska uzasno opterecena porezima, pogotovo prema tranz zemljama, i zato nitko nece ulagati. Kad se sve zbroji, zavrti se u glavi, a jos 300 nameta…tek odlaze novi porezi.
Sve analize se slazu-porezno opterecenje je preveliko, i jos raste.
S druge strane, usluge koje drzava pruza na osnovu proeza su nikakve. Sudstvo niakkvo, naplata nula, skolstvo nikakvo, zdravstvo katastrofa itd. Jedino sto zivi na tim porezima je armija jaslicara i laznih penzionera, te “strateske subvencije”. Ostatak ekonomije se slama.
Ova porezna politika izravno uzrokuje nezaposlenost i koci investiranje.
Ovo nije uvodjenje reda, nego potpuni slom.