Linić potiče rad na crno, odakle propalu obrtniku 50.000 kn za ratu?

Naslovnica Forum Komentari članaka Linić potiče rad na crno, odakle propalu obrtniku 50.000 kn za ratu?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

treba sav privatni sektor zatvoriti i sve gurnuti na proračun .tako nema zajebancije , sve bude pod kontrolom .

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

LINIEZAC NEMA POJMA O NICEMU,NEK ON UZME KREDITI I NJEGOVI MINISTRI PA NEKA VRACA VRACAJU DUG ONI SU TI KOJI STVARAJU DUG, NEKA IMA PLACU 1500KN I NEKA VRACA DUG OD 20 000MJ, STIM DA NEDOBI 8MJ PLACU PA BI GA JA VIDIO KAK BI SE KURCIO

Kad će rad poreznika doći na naplatu? Bolje rečeno – nerad.

laser , pa to će i napravit izgleda ali prvo da otmu sve što mogu

pepe7

…treba lijepo gosn Liniću javno reći da će te novce,pa makar rastegnuo rate i na sto godina vidjet na Sv.nigdarjevo…

…gosn Linić,nema…papala maca…propalo…opraštali ste vi i veće šolde bogatijima od ovih jadnih osiromašenih obrtnika…

…ako nećete milom,a bome ćete silom…na slijedećim izborima,a možda i prije…[emo_zloban]

Ko…lap…sssss

U Hrvatskoj se ne isplati raditi .

Najbolje je čekati na Burzi da se zaposlite u Javnom sektoru , na Državnim Jaslama .
Na burzi na kojoj čekaju samo oni iz Realnog sektora i novopridošli.
Ili da danima pohađate razne doktore i skupljajte liječničku dokumentaciju te tražite penziju .
Iako ste mladi imate veliku šanšu da dobijete mirovinu .
Mnogima je to uspjelo već u tridesetm godinama .

Ljudi su racionalni i ulažu trud tamo gdje je najisplativije .

Glupo je raditi u Realnom sektoru samo za poreze ,doprinose i ostale štibre i harače !

Samo dio Poreza kojim su oporezivani poduzetnici iz Realnog sektora (po izjavi potpredsjednika Branka Grčića u Hrvatskoj ima više od 300 raznih poreza i davanja):

25 % PDV na razliku u cjeni

20 % porez na dobit

12 % porez

18 % prirez u Zgb

i sada kada idete kupiti Mercedes platite opet porez 14 %

pa onda 10 % carina

pa na sve to opet PDV 25 %

pa porez na auto godišnje
pa cestarine
pa porez na osiguranje
pa porez na tehnički i regitraciju
pa porez na svaku litru benzina
i t.d…..
nema kaja oporezivanju.

Gospodarstvo su uništili največim porezima na svjetu !

Kako ćete prepoznati Vladu koja će izvući Hrvatsku iz krize ?

Smanjit će sve poreze Realnom sektoru 50 %!

Dobro , ne morate kupiti Mercedes , kupite dionice .

I na dionice od dividende ćete platiti porez (20%) +12 % i prirez 18 % Zgb.

Ili kupite nekretninu ?

Opet ćete morati platiti porez kod kupnje i svake godine ćete plaćati porez na imovinu i nekretnine .

U Hrvatskoj se najviše isplati ne raditi .

A ako imate kaku lovu odmah ju potrošite na hranu i piće , sve pojedite , popijte i poserite pa vam nemogu ništa uzeti !

I to nije kraj deranju kože porezima od ovih Gulikoža :

Kad jednog dana otegnete papke ,
vaši će dragi nasljednici morati platiti porez na ostavljenu im imovinu ,
na vaš dom ,
na vašu vikendicu ,
na vaš auto ,
na vašu tvrtku ,
na vaš obrt ,
na vašu grobnicu…..

Ni to neće biti kraj oporezovanju !

Vaši će nasljednici opet morati plaćati porez na nasljeđenu imovinu !

.

Pero7 ti kao da zalis za jugostavijom, onda su porezi bili manji, radnici su sretno zivjeli i svi su gradili vikendice po moru, studenti su se skolovali besplatno i zdrastveno je bilo besplatno i benzin je bio jeftiniji…
i onda su dosli dobri decki i odlucili da sruse tu jugoslaviju i stvore neovisnu hrvatsku drzavu… i prvi predsjednik dr Franjo rece da imamo Hrvatsku i da sad moramo placati poreze jer je to nasa domovina. porezima cemo je izgraditi i postat ce nova Svicarska… i onda zli decki odluce pokazati srednji prst nasem Franji i pocese raditi na crno, ne placajuci poreze lovu zaradenu tako ulagase u stanove i kao neki marici na hacijende po karibima… i sad na kraju dode Linic i oce rascistiti taj nered i sto se desi… svi mrzitelji hrvatske grude izadu i vicu: necemo placati poreze!
gospodo porezi se placaju u svim drzavama, japan recimo ima porez na dobit 40.69%, njemacka oko 30%, australija 30%, belgija 40%, kina 25, USA do 30% i vise, italija 32…, takoder svi imaju pdv, vecina ima i porez na dividendu itd.. razlika je u odnosu na nas, da se u uredenoj drzavi ne moze desiti pojava lanca neplacanja koji onda vuce cijelu zemlju u provaliju, vec se losa firma po zakonu ubija nakonkratkog vremena.

Na peru ne treba trošiti ni slova, apsolutno se slažem sa DevetDoPet. Po teorijama u članku kod nas se može pozitivno raditi samo ako varaš na svemu, od poreza do doprinosa ali se zato od zajednice (države) stalno traži pomoć i zaštita a oni raspiskaju novac na luksuz i bespotrebne gluposti.

Stvar je već godinama prilično jednostavna. Ova vlast je čak imala jedinstvenu priliku da na početku svog mandata krene u tom smjeru, ali ju je zbog vlastitog oportunizma prokockala. Kada ih je Ferdelji upozorio da ne rade što je već godinama nužno nego samo nastavljaju politiku beznađa, onda ga je Milanović jednostavno – najurio.

Ovo je redoslijed vladinih poteza koji je nužan i spašava stvar, a nijedna vlada do sada ih nema hrabrosti provesti:
1. Smanjiti rashode državnog proračuna na svim mogućim stavkama za minimalno 10%. Rezati sve osim razine plaća u zdravstvu i školstvu. Smanjiti broj zaposlenih u državnoj upravi i državnim poduzećima za minimalno 20%. Deficit svesti na NULU!
2. Prodati sva preostala tržišna poduzeća u državnom vlasništvu i općenito učiniti sve da se potiče tržišnu ekonomiju i poduzetništvo. Država mora prestati konkurirati privatnom sektoru.
3. Zadužiti se koliko god treba da bi se poplaćalo SVE DOSPJELE dugove države i javnih poduzeća. Ovo neće biti problem nakon što svedemo deficit na nulu jer će nam cijena zaduživanja drastično pasti kad ćemo biti bez deficita. Također, ovo će pokrenuti krug zatvaranja dospjelih obveza i obrnuti proces spirale nelikvidnosti. Nakon toga država više NIKADA ne smije biti dužnik u svom gospodarstvu.
4. Kada država i gospodarstvo prodišu od nelikvidnosti, onda treba smanjiti ovaj nemogući i neodrživi porezni teret na građanima i gospodarstvu (PDV max. 20%, maknuti barem 2/3 parafiskalnih nameta, dignuti neoporezivi dio dohotka na 4.000 Kn uz znatno smanjenje poreznih stopa).
5. Na kraju, tek kao posljednju mjeru, nakon što se stekne legitimitet prethodnim mjerama, svim silama napasti sivu ekonomiju i poreznu evaziju jer tek onda za nju neće biti nikakvog opravdanja.

Ova vlast je krenula od točke 5., a to tako ne ide i neće uspjeti. Ne može država trenirati fiskalnu disciplinu dok nije sama disciplinirana. Osobno sam legalist i iz dna duše mrzim neplaćanje, ali ovakvoj državi mi zapne ruka svaki put kada joj moram nešto platiti (iako na kraju ipak platim). Prvo se to mora promijeniti. Država mora vratiti povjerenje i to PRVO i PONAJPRIJE ispunjavanjem SVOJIH obaveza i zatim smanjivanjem svoje uloge sudionika u gospodarstvu i jačanjem uloge regulatora.

Ako nećemo sami riješiti ovu pat poziciju, na kraju će nam doći MMF i napraviti samo točku 1 i to za barem 20%, a to će nas samo spasiti totalnog kolapsa, ostaviti u agoniji i ništa drugo.

Sasha76
Slicno i ja mislim, samo meni tvoja tocka 5 ipak ide na pocetak. Kad sam izasao sa faksa imao sam puno ideja i okusao sam se kao poduzetnik odmah i iako sam radio cijele dane ipak nisam uspio jer sam 100% radio po zakonu. A ova ekipa klatimudana koji su napravili dug od 3 milijuna kuna radili su sve mimo zakona i bili svima nama koji radimo posteno nelojalna konkurencija. Sad radim 100% za izvoz pa poslovno na mene takvi vise ne utjecu.
No i danas ce doci neki novi klinci i imati odlicnu ideju i napraviti staklenik i posaditi salatu, napisati savrsen program za zubarsku ordinaciju ili napraviti stroj za tokarenje drveta i krenuti u proizvodnju ograde… mozda bi da im damo da ojacaju uspjeli postati izvoznici, ali kako ce se takmiciti u samom startu, kad su tek krenuli, kad h stara ekipa koji ne placa poreze i radnike preskoci na svim natjecajima (ako natjecaja uopce i ima).
Nama Hrvatima glavni je problem sto smo se odnarodili i nema vise domoljublja ni mrvicu kod vecine ljudi. Mogu sutra svi vikati i pjevati tomsonove pjesmuljke na trgu, al to nije domoljublje. U Americi malo ljudi voli strane proizvode, moras se kamuflirati da misle da je americko da bi kupili. U Japanu nema auta koji nisu japanski. Njemci, Englezi, Australci, svi kupuju svoje proizvode. Kod nas ljude koji si mogu priustiti rijetko izaberu LinoLadu a ne Nutelu, Frankov cips a ne Pringles. Uz tolike politicare i managere Vartex i Kamensko propadnu jer nitko od njih ne kupuje domaca odjela, sve samo strane marke.To se vise… to se vise neda ispraviti. Tu ne mogu pomoci nikakve mjere, to je u glavama ljudi. Jednostavno moramo pasti da se probudimo.
Nazalost ova vlada se tu nije snasla, i zaista je rezati trebala odmah i restrukturirati ili prodati odmah sve drzavne firme. Svesti dug koji je duzna drzava 0. No realno alternative i nema, spijunska stranka ili populisti, ne cine mi se nimalo dorasli poslu, pa zato i dalje Linicu dajem palac gore.
Ferdelji je nazalost napravio gresku, jer je otvoreno kritizirao sefa. Ako je imao dobrih ideja trebao je to gurati u ministarstvu i vladi, a ne u novinama. Time je stavio svoju tastinu ispred sluzenja boljitku naroda. Nazalost takvih imamo u politici 90%, samo sto malo bolje kontroliraju jezik.

New Report

Close