Linić očekuje rast BDP-a i nakon prognoza EK

Naslovnica Forum Komentari članaka Linić očekuje rast BDP-a i nakon prognoza EK

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Insanity is repeating the same mistakes and expecting different results”

Liniću, poznato je da moraš širiti pozitivu .. ta jedino ti to i ostaje kada malo bolje razmislim.
Ali da nekome drugome daš da se producira u javnosti … ne moraš uvijek baš ti lagati …
[emo_zacudjen]

Ex-sef racunovodstva rafinerije INAe u Rijeci zna preciznije i vise nego EU ekonomisti. Zivio Slavko! Pozdravlja te Robert Jezic

BigBoffin

Komedijaš – to je izraz koji ga najbolje opisuje. Otjerao je potencijalne investitore visokim porezima. Svojim promašenim mjerama neprekidno producira nove armije nezaposlenih. O kakvim to vlastitim snagama trabunja? Visoki potencijal turizma uništiti će Zakonom o porezu na nekretnine. Koga on može natjerati na ulaganje?

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Meni nikako nije jasno kako ljudi mogu raditi procijene GDP-a u Hrvatskoj kada pola ekonomije ovisi o meteroloskim prilikama. To predstavlja znacajan problem jer je zbog izuzetno slabe diverzifikacije ekonomije koja se masivno oslanja na poljoprivredu i turizam stupanj neizvjesnosti vrlo visok. Hrvatska drzava je osudjena na skupo zaduzivanje jer uvijek postoji rizik da usljed nepovoljnih meteroloskih uvijeta dodje da nemogucnosti punjenja proracuna.

I onda vlada odluci da taj rizik jos vise poveca tako sto ce smanjiti PDV na ugostiteljske usluge i povecati svima ostalim.

Sto je ekonomija slabije diverzificirana to su rizici visokog deficita i povecanja poreza visi. Sto su ti rizici visi to je trosak zaduzivanja visi i strah investitora da ce porezi rasti je visi.

Diverifikacija ekonomije se postize uvodjenjem trzisnih odnosa i smanjivanjem uloge drzave. Selektivna oporezivanja i poticanja su najplodnije tlo za razvoj korupcije.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@vodoinst

US ima vrlo visoke poreze na nekretine i vrlo niske na dohodak. Imaju najveci priljev investicija na svijetu, 7.4% nezaposlenost i cak se i trziste nekretnina oporavlja.

Po mom misljenju za Hrvatsku bi bilo dobro da se uvede porez na nekretnine i istodobno smanji doprinos za zdravstveno i mirovinsko.

Uvodjenje novog poreza da bi se povecali drzavni transferi umirovljenicim i drzavnim zaposlenicima bi bilo katastrofalno.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

bravo Twixer!

Hvali se poznanik ugostitelj kako mu je Linić smanjio pdv i sad mu lijepo više ostaje u džepu.
Ja sam naravno replicirao da im je pdv smanjen budući su cmizdrili da su s cijenama nekonkurentni talijanima, španjolcima itd…
Ne znam dali ste pratili po medijima prošle godine?
Uglavnom, pdv im je smanjen (na uštrb svih drugih građana u Hrvatskoj) i što oni učine? Ostave ISTE cijene i još se rugaju.
I nikome ništa….nema sankcija.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Po mom misljenju za Hrvatsku bi bilo dobro da se uvede porez na nekretnine i istodobno smanji doprinos za zdravstveno i mirovinsko.

@ Twixer ,

Po mom mišljenju za Kanadu bi bilo dobro da se poveća porez na nekretnine i istodobno smanji doprinos za zdravstvo i mirovinsko .

.

@Twixer
Ja sam već na prvu najavu poreza na nekretnine napisao (i kasnije još nekoliko puta ponovio) da se on može uvesti samo u zavisnosti od poreza na dohodak. Prijedlog Poreza na nekretnine uopće ne uvažava dohodak od poslovnih aktivnosti poreznog obveznika i zbog toga je znatno više nesavršen od sadašnjih oblika oporezivanja imovine (komunalna naknada, porez na kuće za odmor,…itd)

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close