Linić: Kosor najodgovornija za prodaju braniteljskih dionica Ine Molu

Naslovnica Forum Komentari članaka Linić: Kosor najodgovornija za prodaju braniteljskih dionica Ine Molu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Uvijek je tako ,
uvijek najveći lopov najglasnije viće :
“Dršte lopova ”

Zlotvor Linić koji je prodao 25 % dionica INE za sitnu lovu i sudjelovao u donošenju Zakona 2002. o novoj prodaji INE kojom su nametnuli ovoj Vladi da mora još prodati 19 % INE kako bi u EU ušli sa 25 % vlasništva .

.


Objavljeno u Nacionalu br. 371, 2002-12-24

Vlada je potpisala štetan sporazum s MMF-om samo zato da proda Inu

Nepovoljni stand by aranžman s MMF-om koji je Hrvatski sabor ratificirao u prošlu srijedu razbio je sve iluzije o uspješnosti gospodarske politike Vlade Ivice Račana

Novi stand-by aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom razbio je sve iluzije o uspješnosti gospodarske politike Račanove vlade.

Uvjeti na koje je pristala Vlada na dramatičan su način potvrdili da Račanov kabinet nema vlastiti gospodarski program i da nema snage sam provesti neophodne reformske zahvate.

Činjenica da je Vlada u izbornoj godini bila prisiljena sama staviti oko vrata MMF-ovu financijsku omču najbolje pokazuje u kakvoj se bezizlaznoj situaciji našla:

morala se obvezati na donošenje krajnje nepopularnih mjera, kao što su praktički zamrzavanje plaća, nova otpuštanja, donošenje novog, antiradničkog zakona o radu u kojemu se smanjuje otkazni rok i otpremnine, na financijske restrikcije poput zabrane davanja novih jamstava za kredite.

HSS se protivio prodaji Ine ali nakon što je to postalo dio sporazuma s MMF-om za koji su glasali i HSS-ovi zastupnici, morat će pristati na prodaju najveće hrvatske kompanije

Vlada je, tvrde ekonomski stručnjaci koje je konzultirao Nacional, pristala na sve te grozne uvjete isključivo zbog toga da osigura ostanak na vlasti.

Novi stand-by sporazum Vlada, naime, nije potpisala jer je on od nacionalnog interesa i značaja, nego zato da dobije carte blanche za daljnje zaduživanje u inozemstvu pod koliko-toliko prihvatljivim uvjetima.

I, što je možda još važnije, da u sljedeća tri mjeseca proda 25 posto dionica “Ine”, najvrednije hrvatske tvrtke u državnom vlasništvu.

Čitajte kako su prodaju INE od Kukuriku koalicije ocjenili lijevi , crveni mediji iz Nacionala(bliski Mesiću i HNS u)!

.

Pero7
potpisujem

mi smo ipak zemlja slučaj

New Report

Close