nevjerojatno. oni i dalje maštaju o državnim investicijama, a niti ne mrdaju prstom da prekinu blokadu privatnih investicija.
izgleda da će privreda u idućih 6 mjeseci tiho nestati.
ORAO JE SLETIO.
PONAVLJAM, ORAO JE SLETIO.
Mali korak za čovjeka, veeeeeeeliki za čovječanstvo.
Gospodine Rotim jako dobra emisija i dobro odabrani gosti.
Samo bi jednu stvar napomenuo, a što nije rečeno.
Među ljudima koji su bili Direktori i članove Uprave INE još dok je bila 100% Hrvatska ima jako malo Anđela.
S druge strane koliko god se kralo (a je) sve su to bili stručni ljudi (bar neki) koji su dovoljno zarađivali da se INA i Hrvatska razvijaju, a da radnici imaju velika prava i beneficije.
Druga stvar kakve su to g.luposti da se bude čekala pravomoćna presuda.
Ajde, budem Vam i to nacrtal.
Postoji sumnja da je MOL došao poslije 25+1 dionica na način da je platio mito gosp. Sanaderu.
Drugo Hrvatski mali dioničari su bili obmanuti (tu je i puno radnika INE) jer nisu bili upoznati s činjenicom da je INA pronašla vrlo bogata nalazišta nafte i plina u Siriji.
Radnici INE su bile protiv MOL-a jer se je već onda vidjelo da MOL ne ulaže u naše kapacitete i da misli zatvoriti Rafinerije za preradu nafte, kao i Rafinerije za dobivanje motornih ulja.
Do panike i prodaje je došlo kada gospođa Kosor daje zeleno svjetlo da se proda 5% dionica iz braniteljskog fonda.
Vidimo kako je to bio jako pametan potez.
Ljudi smatraju da će na taj način MOL skupiti dovoljno dionica INE, postati većinski vlasnik i da za INU se više neće postići cijena preuzimanja.
2.800 kn je poštena cijena s premijom. Da li se građani Hrvatske sjećaju ove MOL-ove bajke?
Ja tada nisam prodao dionice INE jer nisam htio da Mađari postanu većinski vlasnik (jer sam znao da to znači smrt za INU i gubitak radnih mjesta), a drugo to je bila smiješna cijena za ovakvu kompaniju.
Tada sam smatrao (nisam znao za Siriju) da je fer cijena INE u tom trenutku 4.500 kn.
Kako vidite cijena INE ove godine kada ima najgore rezultate u proizvodnji u svojoj povijesti je išla čak na 4.538 kn (zaključno).
Po svemu navedenom vidi se da fer cijena 2.800 kn za preuzimanje baš ne drži vodu.
Vodu bolje da ne spominjem jer mi dođe zlo. Zna se da je premija bar 50% na cijenu postignutu na burzi ( a i tada im ne morate prodati).
Rješenje: Kao i kod svake sumnjivo stečene imovine USKOK je dužan blokirati tu imovinu(znači ne uzeti dionice, već blokirati dionice).
To neće utjecati na poslovanje INE jer Hrvatska država ima oko 44 % ININIH dionica, a MOL (za sada) ima 25 % +1 dionicu.
Znači Hrvatska država zajedno s strateškim partnerom Mol-om ima cca 69 % + 1 dionicu INE.
Znači INA može bez problema funkcionirati do pravomoćnosti presude.
Normalno upravljanje INOM preuzima HRVATSKA STRANA.
Stvarno lijep božični poklon za građane Hrvatske.
Tih godinu dana treba iskoristiti da se vidi koliko je strateški partner uložio u INU, tj. da li je ispoštovao dogovor (nije) za 25% + 1 dionicu INE.
lp od ubrzo dioničara INE[emo_cool]
ps: Mislim da će i tu ići neke tužbe malih dioničara INE prema MOLU zbog prevare istih.
Tko miti, taj vara, a tko vara taj i krade.[emo_plazi][emo_plazi][emo_plazi]