Moje viđenje je da sada ovo vjerojatno ulazi netko od vjerovnika tko smatra da je 1.000 kn fer cijena, te će kad dobiju dionice za svoja potraživanja imati jako veliki udio u odličnoj firmi.
Dakle pored onih dionica koje će dobiti, sada se krca sa ovima od fondova i malih strašljivaca.
Zato mi se čini da će cijena opet prema gore budući da je zainteresiranost za kupnju jako velika, a prodavača je malo na ovoj cijeni.
Još kad bi se pod povećalo stavila opravdanost prodaje fondova na ovim razinama onda bi tek bilo svega.
Kolega poslušaj kolegu bisakovi spasit će Vas mnogo tuge i novca. Ledo je dobra firma ali jedna od najgorih za postojeće dioničare. Ako ste se Već zaljubili u Ledo i nemožete preboliti dosadašnje gubitke onda barem sačuvajte to novca što imate pa kupujte Ledo kad se odmrse sva ta vjerovnička potraživanja. Vjerujte mi da će te ga moći kupiti i tada daleko više a za daleko manje novca.
Ne idite protiv razuma da bi opravdali svoja nerealna očekivanja jer situacija nije ni izdaleka onakva kakvu je Vi sami sebi želite prikazati da bi opravdali svoje dosadašnje krive odluke.
To je prijateljski savjet temeljen na osobnom iskustvu iako iskreno sumnjam da će te ga poslušati.
I to mogu zaboraviti,zar ne?
[/quote]
Zasto po tebi sve sto jamci potrazuju mozes objesiti macku o rep a kad su to banke i drugi onda vrijedi.
Pa i oni su kako duznici tako i vjerovnici
Bisakovi molim te pisi nepristrano ako zelis da te se ozbiljno shvaća.
Sto se tice tvoje procjene u svezi pik vrbovca dozvoli da te demantiram
Preuzima li Podravka PIK Vrbovec? Evo što kažu u Starčevićevoj
Dakle Interesenata ima
[/quote]
Kolega, kakve to ima veze sa jamstvom-suduznistvom LEDU?
Prije svega,prije nagodbe,nista se nece niti moze prodati od firmi.
Kako PIK V rbovac moze pomoci LEDU?S kojim iznosom?Kojom dobiti?
I,da,na zalost pozicija banaka i "vanjskih vjerovnika" i tvrtki-kceri nije ista.
Vec je otpisano,koliko je meni poznato 50% potrazivanja prema matici,a i
ostatak ce biti otpisan kao nenaplativ.
Ja pisem i pisat cu da je dokapitalizacija i nagodba dobra za vjerovnike,dobavljace i radnike i drustva u cijelosti,ali nije dobra za dosadasnje dionicare i to vama valjda smeta?
Dakako,stecaj je najgori i treba se izbjeci.
[/quote]
[/quote]
Onda kad govorimo o rezervacijama u Agrokoru.
Evo izvan
https://www.google.hr/amp/s/www.vecernji.hr/amp/vijesti/sberbank-planira-rezervacije-za-kredite-agrokoru-od-50-posto-1164582
Vjerovnici Belja imaju razlučna prava vrijedna 582 milijuna kuna od čega najviše Zagrebačka banka, 466 milijuna kuna. Vjerovnici Vupika imaju 580 milijuna kuna razlučnih prava, od čega najviše Zagrebačka banka, 375 milijuna kuna; vjerovnici Žitnjaka 544 milijuna kuna razlučnih prava, od čega Zagrebačka banka 375 milijuna kuna, dok vjerovnici Jamnice imaju 568 milijuna kuna razlučnih prava, a većina se odnosi na Franck, pokazuju podaci objavljeni na Trgovačkom sudu.
Zagrebačka banka zbrojeno samo ovo ima 1.591 mlrd kn duga i rezervaciju 800 dakle 50% su i oni otpisali
Mogu dalje nabrajati tko je sto otpisao s linkovima
Moje viđenje je da sada ovo vjerojatno ulazi netko od vjerovnika tko smatra da je 1.000 kn fer cijena, te će kad dobiju dionice za svoja potraživanja imati jako veliki udio u odličnoj firmi.
Dakle pored onih dionica koje će dobiti, sada se krca sa ovima od fondova i malih strašljivaca.
Zato mi se čini da će cijena opet prema gore budući da je zainteresiranost za kupnju jako velika, a prodavača je malo na ovoj cijeni.
Još kad bi se pod povećalo stavila opravdanost prodaje fondova na ovim razinama onda bi tek bilo svega.
Kolega poslušaj kolegu bisakovi spasit će Vas mnogo tuge i novca. Ledo je dobra firma ali jedna od najgorih za postojeće dioničare. Ako ste se Već zaljubili u Ledo i nemožete preboliti dosadašnje gubitke onda barem sačuvajte to novca što imate pa kupujte Ledo kad se odmrse sva ta vjerovnička potraživanja. Vjerujte mi da će te ga moći kupiti i tada daleko više a za daleko manje novca.
Ne idite protiv razuma da bi opravdali svoja nerealna očekivanja jer situacija nije ni izdaleka onakva kakvu je Vi sami sebi želite prikazati da bi opravdali svoje dosadašnje krive odluke.
To je prijateljski savjet temeljen na osobnom iskustvu iako iskreno sumnjam da će te ga poslušati.
[/quote]
Moguće da je ovo realna situacija.
Doduše sa tehničke strane postoji jos uvijek šansa da je ovaj trokut koji se formira ustvari dno.
Obrazac trokuta kao dno je rijetka pojava.
Eto, ako probije prema dolje, onda nije obrazac okreta trenda, nego obrazac nastavka trenda, a to bi bilo ustvari normalno jer su trokuti u načelu obrazci nastavka glavnog trenda .
Brzo ce se znati što se događa.
@bisakovi
Ma naravno. To govorim od prvog dana… Ovo je stecaj i tocka.
Ali SBER i zaba su napravile rezervaciju, a znamo kad se to napravi u pravilu ce tako i biti ako ne i gore.
Nisu jedini napravili rezervaciju.
Koliko su procijenili fondovi svoje dionice…0 jel tako?
Kad stavimo brojke na papir, rezultat je sljedeći: maksimalni iznos duga koji koncern može plaćati iznosi 2,06 milijardi eura. Od toga, „roll-up“ kreditori kao prvi u redu naplate uzimaju 1,06 milijardi eura, na Mercator otpada 850 milijuna eura dok ostatku kreditora ostaje 154 milijuna eura.
Međutim, osim samog duga jedan dio potraživanja može se vratiti u dionicama koncerna. Naša pretpostavka je kako bi vrijednost tih dionica zajedno s dugom, na uređenom tržištu mogla iznositi 10 puta iznos EBITDA. U tom slučaju, vjerovnici bi u prosjeku još mogli primiti dodatnih 1,4 milijarde eura u dionicama koncerna.
Dakle, oni kazu da agrokor ima 1,4 mlrd eura u dionicama. Sad treba izracunati po kojim cijenama su to dobili i dobijete cijenu leda drigih
U prilogu slika udio agrokora i svim drustvima
@bisakovi
Ali SBER i zaba su napravile rezervaciju, a znamo kad se to napravi u pravilu ce tako i biti ako ne i gore.
Kad stavimo brojke na papir, rezultat je sljedeći: maksimalni iznos duga koji koncern može plaćati iznosi 2,06 milijardi eura. Od toga, „roll-up“ kreditori kao prvi u redu naplate uzimaju 1,06 milijardi eura, na Mercator otpada 850 milijuna eura dok ostatku kreditora ostaje 154 milijuna eura.
Međutim, osim samog duga jedan dio potraživanja može se vratiti u dionicama koncerna. Naša pretpostavka je kako bi vrijednost tih dionica zajedno s dugom, na uređenom tržištu mogla iznositi 10 puta iznos EBITDA. U tom slučaju, vjerovnici bi u prosjeku još mogli primiti dodatnih 1,4 milijarde eura u dionicama koncerna.
Dakle, oni kazu da agrokor ima 1,4 mlrd eura u dionicama. Sad treba izracunati po kojim cijenama su to dobili i dobijete cijenu leda drigih
Dionice koncerna su bezvrijedne i vi to dobro znate.
One mogu biti samo uporiste za dokapitalizacije tvrtki-kceri.
Tek ce tamo,kada dodu do 95-99% vlasnistva nesto moci vratiti.
Pa nece valjda banke otpisati 50-70% ulozenog,a ne iskoristiti prava po jamstvima?
To bi bilo suludo.
Osim toga SBERBANK se nikada nece pomiriti s “vasom matematikom”!
Ispada da zbog roll-upa ,oni prakticno gube 90% ili vise!
Ako su dionice bezvrijedne onda je i dug bezvrijedan..
Kakva konstatacija..
Pa sto su ovu bedaki a vi ste popili svu pamet svijeta?
Ma daj molim te.. Do sad sam mislio da si razuman…
Cisti druker i nikak vise.
Banana style.
Sbar je rezervirao 50% prvi… To je cinjenica ne moje naklapanje. Stavio sam link i ne pricam moglo bi biti i slicno… To je..
Naplatiti moze 10% kroz sve sudske sporove u okruženju.. I sto onda?
Bolje uzeti 20-30 % ili 10?
Isto tako sam na ovo strani malo iznad stavio link rezervacije od zabe.
Dakle ka pricam s cinjenicama.. Ne pretpostavljam
Ako su dionice bezvrijedne onda je i dug bezvrijedan..
Kakva konstatacija..
Pa sto su ovu bedaki a vi ste popili svu pamet svijeta?
Ma daj molim te.. Do sad sam mislio da si razuman…
Cisti druker i nikak vise.
Banana style.
Hvala na pristojnom rjecniku.
Svejedno,bez dokapitalizacija tvrtki kceri nece,gotovo sigurno ici.
Ispricavam se sto ne mogu pisati ono sto Vi zelite.
O dokapitalizaciji tvrtki-kceri ,govore i pisu gotovo svi mediji,sudac Kolakusic,Kardum,Cacic,profesori pravnog fakulteta,zastupnici u Saboru,.Nitko relevantan to ne spori kao opciju ukljucujuci Ramljaka.
Mozete vi mene etiketirati kako hocete,ali vecinom sam pogodio tijek dogadaja na mnogim temama,sto se svatko dobronamjeran moze uvjeriti,a Vi?
SBERBANK nece sigurno slusati ljude poput vas.Oni su megabanka u svjetskim okvirima i valjda imaju dobru pravnu sluzbu koja zna sto radi!Ako ih ne privolimo na suradnju,nece biti dobro,jer oni nakon nagodbe mogu pokrenuti sporove i u Hrvatskoj ako ne pristupe.
Nema tu veze sto ja zelim… Cinjenicama baratamo
Prema nekim neslužbenim informacijama, samo četiri velike banke, Zagrebačka, Privredna, Erste i RBA kreditirale su Agrokor s gotovo 700 milijuna eura, što je više od pet milijardi kuna, s time da je naviše, s gotovo 290 milijuna eura izložena Zaba, a najmanje PBZ.
Otvoreni su i u Erste banci pa otkrivaju da je Erste grupa, koja uz banku obuhvaća i povezana društva, u prvom polugodištu imala povećanje troškova vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja.
– Ti troškovi iznosili su 716,2 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju 2016. troškovi vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja iznosili 122,7 milijuna kuna. Povećani troškovi rezervacija najvećim dijelom su rezultat situacije u kojoj se našao koncern Agrokor te s njime povezana društva, kažu u Erste banci.
Nema tu veze sto ja zelim… Cinjenicama baratamo
Prema nekim neslužbenim informacijama, samo četiri velike banke, Zagrebačka, Privredna, Erste i RBA kreditirale su Agrokor s gotovo 700 milijuna eura, što je više od pet milijardi kuna, s time da je naviše, s gotovo 290 milijuna eura izložena Zaba, a najmanje PBZ.
Otvoreni su i u Erste banci pa otkrivaju da je Erste grupa, koja uz banku obuhvaća i povezana društva, u prvom polugodištu imala povećanje troškova vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja.
– Ti troškovi iznosili su 716,2 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju 2016. troškovi vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja iznosili 122,7 milijuna kuna. Povećani troškovi rezervacija najvećim dijelom su rezultat situacije u kojoj se našao koncern Agrokor te s njime povezana društva, kažu u Erste banci.
Uz duzno postovanj,to sve samo pokazuje da je stanje KRITICNO,A OCEKIVANJA MALA!
Kako ste i sami naveli,fondovi vode dionice tvrtki kceri na koliko ono kuna?
Vi stalno pokusavati izvuci nemoguce,a to je da dokapitalizacija tvrtki-kceri nece biti,zar ne?
U stvari iz jasnog cinjenicnog stanja,vi pokusavati izvuci “pogresne zakljucke”!
Kolega i sada cemo prestati s “ovim” jer to nema vise smisla.
Trziste i razvoj dogadaja ce vrlo brzo potvrditi tko je u pravo,a ja cu se suzdrzati ubuduce od komentiranja vasih postova.
To mi se cini da ti zastupas tu ideju
S druge strane ja mislim da ce prvo ciscenje, onda dioba koncerna, tek onda dokapitaliziranje.
Ako bude po cijeni da se nekom pogoduje da postane vecinski vlasnik.
Dakle samo njemu omogućava dokapitaliziranje.
[/quote]
Ti si zaludjen da budes u pravu… Evo ti moj post malo iznad da vidis da ocekujem dokapitalizaciju…
Al to sto ti radis je drukanje iz ko zna koji poriva.
@bisakovi
Upravo tako, Bisakovi dobro razmišlja, ali ga muce brojke, a brojkama se odreduju vrijednost, opisne ocjene su u prvim razredima osnovne škole.
@bisakovi
Dionice koncerna su bezvrijedne i vi to dobro znate.
One mogu biti samo uporiste za dokapitalizacije tvrtki-kceri.
Tek ce tamo,kada dodu do 95-99% vlasnistva nesto moci vratiti.
Pa nece valjda banke otpisati 50-70% ulozenog,a ne iskoristiti prava po jamstvima?
To bi bilo suludo.
Osim toga SBERBANK se nikada nece pomiriti s "vasom matematikom"!
Ispada da zbog roll-upa ,oni prakticno gube 90% ili vise!
[/quote]
da su bili pametni mogli su sudjelovat u roll-up i do sad naplatit dio potraživanja .
kao i ostali , smanjili bi stari dug za određeni iznos , a novi bi naplatili sigurno