LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

4000 dionica Lede isparilo iz top 10 vidimo u kojem pravcu glavni igrači gledaju.

u kojem smijeru gledaju?
to je nekih 5-6% ukupnih količina , da bi prodali sve ostalo trebala bi im bit cjena minamalno 5x veća od trenutne , a pitanje je dali bi i tada uspijeli sve prodatai, morati će ljestvicu dignuti na višu razinu , jer ova očito nije više za upotrebu

@bisakovi
Ako plate dug… A ako ne plate.? Sto se onda dogadja.
Npr na primjeru ova dva društva koja navodi Barbosa.
Ispravi me ako grijesim al ti konstantno pricas da ce Ledo jamčiti za dug nekoga od koga ako plati njegov dug nemoze naplatiti jer je ljuštura
Po ovome Ledo automatski potrazuje od pik Vrbovca
On nemoze platiti i sto onda? Ledo odustaje od naplate? A banke ne odustaju. Pa sto su svi u ledu toliko bedasti?
Ako nije problem. Ajd mi objasni po tebi kako bi mogla teci dokapitalizacija. Dali prvo ciste dugove, pa zamjenju dug za dionice agrokor a u ledu , pa dokapitaliziraju po 100 (npr) jos onoliko koliko je trenutno dionica na trzistu ili vise. Sto se desava sa dugom leda. Tko moze u dokapitalizaciju.
Po koliko bi mogli prihvatiti cijenu Leda u prvom stupnju (dug za dionice) trzisna ili neki prosjek?
I na kraju kad jednom zamjene taj dug, dokapitaliziraju po nekoj cijeni. Sto onda? Sto sa ostalim dugom. Sto sa medjusobnim jamstvima jer i takva su medju nabrojanih 19 mlrd
Meni se cini da oni mijenjaju sva svoja potrazivanja + ubacuju kroz dokapitalizaciju jos xxx milijuna kn da vrate milijun kuna.. Pa to je suludo

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

U Agrokoru otpis potraživanja 77%?

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Nastavno na prethodni post zadnji odlomak

caccone, 12.11.2017. u 12:13

Meni se cini da oni mijenjaju sva svoja potrazivanja + ubacuju kroz dokapitalizaciju jos xxx milijuna kn da vrate milijun kuna.. Pa to je suludo

To mi se cini da ti zastupas tu ideju

S druge strane ja mislim da ce prvo ciscenje, onda dioba koncerna, tek onda dokapitaliziranje.
Ako bude po cijeni da se nekom pogoduje da postane vecinski vlasnik.
Dakle samo njemu omogućava dokapitaliziranje.

@bisakovi

Ako plate dug… A ako ne plate.? Sto se onda dogadja.
Npr na primjeru ova dva društva koja navodi Barbosa.
Ispravi me ako grijesim al ti konstantno pricas da ce Ledo jamčiti za dug nekoga od koga ako plati njegov dug nemoze naplatiti jer je ljuštura
Po ovome Ledo automatski potrazuje od pik Vrbovca
On nemoze platiti i sto onda? Ledo odustaje od naplate? A banke ne odustaju. Pa sto su svi u ledu toliko bedasti?
Ako nije problem. Ajd mi objasni po tebi kako bi mogla teci dokapitalizacija. Dali prvo ciste dugove, pa zamjenju dug za dionice agrokor a u ledu , pa dokapitaliziraju po 100 (npr) jos onoliko koliko je trenutno dionica na trzistu ili vise. Sto se desava sa dugom leda. Tko moze u dokapitalizaciju.

LEDO moze ako plati dug traziti od regresno od Agrokora naknadu stete(to je sudeno na propast jer nema novca),a nakon toga i od PIK Vrbovca.Pogledajte malo bilance PIKA pa zakljucite koliko je to moguce naplatiti?
Na zalost,ja smatram da ce i nakon dokapitalizacija dio duga ostati i morati se godinama otplacivati.
Takoder se bojim da ce samo banke i vejrovnici u dokapitalizaciju,a ostali ,dosadasnji dionicari ce vjerovatno biti iskljuceni.Kada bi se mi mogli ukljuciti u dokapitalizaciju i ja bih razmislio o tome,ali,bojim se da sanse za to nema.
Da,ciste dug ili dio duga za dionice,a dio vjerovatno ostaje.Dug ce,vjerujem uskoro biti vidljiv u bilancama nakon sto Privredni sud utvrdi potrazivanja.
To je za firmu dobro.Super,ali ne i za postojece dionicare.
Svatko u svojim investicijskim odlukama odlucuje sam za sebe,a trziste je jedini i najbolji sudac.

@ caccone & bisakovi
Da, samo ako plate po jamstvima imaju pravo na regres.
Ako ne plate, a nagodba prođe, više se nema što platiti jer nama starih dugova. Sve obveze po tim dugovima se rješavaju kroz nagodbu što otpisom što na druge načine.
Iz toga proizlazi da u ovisnim društvima koja su dala jamstva ne treba dokapitalizacija ako ne plate po jamstvima a nagodba prođe.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@Zlatek
Vasa konstrukcija je simpaticna,ali ne moze se dogoditi u realnom svijetu i vremenu.
Dugove i jamstva,na vasu zalost,ne mozete samo tako prebrisati.

Dodatno
. Tako su primjerice Ledo i Jamnica do kraja 2016. sveukupno posudile matici oko 2,4 milijarde kuna.

Isti clanak

Dodatno
. Tako su primjerice Ledo i Jamnica do kraja 2016. sveukupno posudile matici oko 2,4 milijarde kuna.

Isti clanak

I to mogu zaboraviti,zar ne?

caccone, 12.11.2017. u 12:37

Bisakovi
caccone, 12.11.2017. u 12:37

caccone

Dodatno

Isti clanak

[/quote]
Zasto po tebi sve sto jamci potrazuju mozes objesiti macku o rep a kad su to banke i drugi onda vrijedi.

Pa i oni su kako duznici tako i vjerovnici

Bisakovi molim te pisi nepristrano ako zelis da te se ozbiljno shvaća.

Sto se tice tvoje procjene u svezi pik vrbovca dozvoli da te demantiram

http://drava.info/2017/06/oglasili-se-iz-starceviceve-vezano-uz-glasine-da-podravka-preuzima-pik-vrbovec/
Dakle Interesenata ima

Moje viđenje je da sada ovo vjerojatno ulazi netko od vjerovnika tko smatra da je 1.000 kn fer cijena, te će kad dobiju dionice za svoja potraživanja imati jako veliki udio u odličnoj firmi.
Dakle pored onih dionica koje će dobiti, sada se krca sa ovima od fondova i malih strašljivaca.
Zato mi se čini da će cijena opet prema gore budući da je zainteresiranost za kupnju jako velika, a prodavača je malo na ovoj cijeni.
Još kad bi se pod povećalo stavila opravdanost prodaje fondova na ovim razinama onda bi tek bilo svega.

bisakovi, 12.11.2017. u 13:55

Bisakovi
bisakovi, 12.11.2017. u 13:55

caccone

Dodatno

Isti clanak

[/quote]
Zasto po tebi sve sto jamci potrazuju mozes objesiti macku o rep a kad su to banke i drugi onda vrijedi.

Pa i oni su kako duznici tako i vjerovnici

Bisakovi molim te pisi nepristrano ako zelis da te se ozbiljno shvaća.

Sto se tice tvoje procjene u svezi pik vrbovca dozvoli da te demantiram

Preuzima li Podravka PIK Vrbovec? Evo što kažu u Starčevićevoj

Dakle Interesenata ima
[/quote]
Kolega, kakve to ima veze sa jamstvom-suduznistvom LEDU?
Prije svega,prije nagodbe,nista se nece niti moze prodati od firmi.
Kako PIK V rbovac moze pomoci LEDU?S kojim iznosom?Kojom dobiti?
I,da,na zalost pozicija banaka i “vanjskih vjerovnika” i tvrtki-kceri nije ista.
Vec je otpisano,koliko je meni poznato 50% potrazivanja prema matici,a i
ostatak ce biti otpisan kao nenaplativ.
Ja pisem i pisat cu da je dokapitalizacija i nagodba dobra za vjerovnike,dobavljace i radnike i drustva u cijelosti,ali nije dobra za dosadasnje dionicare i to vama valjda smeta?
Dakako,stecaj je najgori i treba se izbjeci.

New Report

Close