Ante Ramljak, intevju VL. 4.11.2017.
Prije svega, ni jedan vjerovnik ne može se naplatiti dva puta, izvan Hrvatske i u Hrvatskoj. Teza da će bilo koji vjerovnik kroz prisilne naplate doći do cijelog Agrokora nikako ne može stajati, jer je više od 90 posto tražbina neosigurano odnosno nije osigurano imovinom kao kolateralom.
Dakle Ramljak u nagodbi za koju je uvjeren da će se postići ne priznaje JAMSTVA koje su dale pojedine tvrtke unutar koncerna Agrokor a među kojima je i Ledo?
Priznaje samo ono što je dato u Zalog i što je po tome zalogu ovršno?
Biti će vrlo interesantna tablica ali i trgovanje u ponedjeljak.
Da li je legalno da direktor jedne firme potpiše jamstvo imovinom firme drugoj firmi?
Gdje je tu interes firme koja potpisuje jamstvo?
Može li direktor dignuti kredit u banci i staviti imovinu firme pod hipoteku i onda ritualno spaliti novac u slavu božju i u ime dobrog budućeg poslovanja. Isto može reći da je to napravio za dobrobit firme.
Kako to može biti legalno? Hvala pravnim stručnjacima na odgovoru.
Klitschko
Ništa ti neće pomoć kvartalna izvješća,bitno je samo nagodba.
Znam. Nije mi jasno zasto ga nisu stavili? Za kad su najaviji deadline za nagodbu?
Ante Ramljak, intevju VL. 4.11.2017.
Prije svega, ni jedan vjerovnik ne može se naplatiti dva puta, izvan Hrvatske i u Hrvatskoj. Teza da će bilo koji vjerovnik kroz prisilne naplate doći do cijelog Agrokora nikako ne može stajati, jer je više od 90 posto tražbina neosigurano odnosno nije osigurano imovinom kao kolateralom.
Dakle Ramljak u nagodbi za koju je uvjeren da će se postići ne priznaje JAMSTVA koje su dale pojedine tvrtke unutar koncerna Agrokor a među kojima je i Ledo?
Priznaje samo ono što je dato u Zalog i što je po tome zalogu ovršno?
Biti će vrlo interesantna tablica ali i trgovanje u ponedjeljak.
[/quote]
Koje bedastoće pišeš sava , to je strašno. Znači Ramljak je rekao da jamstva ne vrijede, dakle jamstva ne vrijede. Niti je ramljak rekao da jamstva ne vrijede, nit jamstva mogu prestati vrijediti. Ako ne bude izglasana nagodba, kad zavrsi izvanredna uprava, sljedeći dan će zajmodavci pustti jamstcva i uvaliti jamnicu , ledo u 10 milijardi kn duga. I što ćeš onda.
Zato ne treb pričati gluposti, nego treba drzati fige da se nagodba osmisli i zglasa tako da Ledo i ostale dor etvrtke mogu nastaviti raditi. Jer samo ako rade i zaraduju, on eimaju vrijednsot i za stae vlasnike, tj dionicare ovdje medu nama, i za nove vlasnike, nekadasnje kreditore.
Neopterećene u ovom kratkom periodu teretom vraćanja dugova Agrokora i oboružane svježim kapitalom, kompanije koje proizvode primjerice pića i sladoled iskoristile su maksimalno dobru sezonu i vremenske uvjete i za njih bi 2017. na kraju mogla biti rekordna godina.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/premium/ante-ramljak-agrokor-ivica-todoric-intervju-davor-bernardic-1205482 – http://www.vecernji.hr
Pročitaj dobro – ja sam citirao Ramljaka, ni manje ni više!
Isto tako u takav stav uklapa se i najava Grgića da kreće u pravnu bitku kako bi jamstva proglasio nevažećim.
Za razliku od mnogih on je izuzetan pravnik, uspješan poslovnjak i što je najvažnije IMA LOVU.
@klitschko
Neopterećene u ovom kratkom periodu teretom vraćanja dugova Agrokora i oboružane svježim kapitalom, kompanije koje proizvode primjerice pića i sladoled iskoristile su maksimalno dobru sezonu i vremenske uvjete i za njih bi 2017. na kraju mogla biti rekordna godina.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/premium/ante-ramljak-agrokor-ivica-todoric-intervju-davor-bernardic-1205482 – http://www.vecernji.hr
Isto tako u takav stav uklapa se i najava Grgića da kreće u pravnu bitku kako bi jamstva proglasio nevažećim.
Za razliku od mnogih on je izuzetan pravnik, uspješan poslovnjak i što je najvažnije IMA LOVU.
Ma, covjece, u kojem ti to svijetu zivis. Agrokor je natukao 60 milijardi duga, to mora biti skresano za dvije trecine da bi tvrtke unutar agrokroa prezivjele.
Shvati jednu stvar – oni koji drze jamstva odreci ce se jmastcva kako bi dobili vise novca no sto bi inace dobili aktivacijom jamastva. zato svi podrzavaju ramljak – jer obecaje vise no stecaj.
Ako ne bude dosgovor, 11 06 2018 na agrokro dospijeva 60 miljardi duga. 60 milijardi. tu onda vise nema nicega.
Pobijaje jamstava je vrhunsk abedastoća – to može trajati sljedećih 5 godina, a nagodba se mora donijeti kroz circa 5 mjeseci. I ok , sud presudi da su jamstva ništavna, nor tmo negdje 2021. a 2018 ti siti jamstvodrsci koji toboze imaju nistavna jamstva, kroz nagdobu se ec naplatitli. i sto ti onda mozes s tom sudskom presudom. mozes u wc jednu stvar obaviti
Ja ovdje ne prizivam nestanak agrokora, niti mislim da su dionice leda ili jamnice bezvrijedne, dapace. ja mislim da je dionicarim aleda ili jamnice u najboljem interesu da nagoidba uspije , da one pruzmu dio duga, da ostatak bud eotpisan a ostatak pretvoren u kapital, za dvije ili triu gdoine to ce puno vise vriejditi i stari dionciari mogu se nadati ovratiti 50 posto. to niej nerealno.
ako ledu sjedne 19 milijardi jamstava, a sjest ce ako 11 06 20188 ne bud ena snazi nagodba, onda su svi izgubili – i drzava, i ledo, i vjerovnici, i dionicari. i zato msilim da je ramljak u pravu kad klaze da niikom niormalknom niej u interesu rusiti nagidbu
Klitschko
Do 08.2018 traje izvanredna uprava.
Do tada imaju rok za nagodbu.
@CashFlow danke. Nije mi jasno ovo s Mercatorom i Idejom. Oni isto idu u nagodbu?
@klitschko
Pobijaje jamstava je vrhunsk abedastoća – to može trajati sljedećih 5 godina, a nagodba se mora donijeti kroz circa 5 mjeseci. I ok , sud presudi da su jamstva ništavna, nor tmo negdje 2021. a 2018 ti siti jamstvodrsci koji toboze imaju nistavna jamstva, kroz nagdobu se ec naplatitli. i sto ti onda mozes s tom sudskom presudom. mozes u wc jednu stvar obaviti
[/quote]
Ma ti se rugaš činjenicama pa i svima onima koji pokušaju bez ikakvih emocija i argumentirano dešifrirati bezumnost jučerašnjeg trgovanja!
I u Hrvatskoj spor o kojemu ti govoriš da bi trajao 5 godina trajao bi 15-20 godina.
I za to vrijeme ta Jamstva su stvarno BEZVRIJEDNA.
Šta ti stvarno misliš da smo mi toliki idioti da za to vrijeme ne bi izvukli lovu u nekoliko firmi a žigovi i imarke i brandovi i sve ostalo je i tako u rukama Ramljaka?
Daj objasni neukoj raji zašto ti smetaju činjenice, bez vrijeđanja jer je nepotrebno.