Aktivirana jamstva 0,00 kuna!
koliko vidim, kada se jamstva zbroje iznose oko 100 milijardi kn, dakle oko 14 milijardi eura a ukupan dospjeli i ne dospjeli dug agrokora je oko 6 milijardi eur
kako ja ovo vidim, to je jedno jamstvo za koje solidarno jamće predmetne agrokorove tvrtke a ne da je svaka dužna 20-25 milijardi kn
također, ako će kako je rećeno, nagodba ići u smijeru održanja koncerna tj.vjerovnici ulaziti u kapital agrokora kao vladajućeg društva, onda shodno nagodbi vjerovnici predmetna jamstva pretvaraju u kapital krovnog društva shodno nagodbi….
ako ja ovo dobro shvaćam, onda je tržište jako puno pretjerano reagiralo
koliko vidim, kada se jamstva zbroje iznose oko 100 milijardi kn, dakle oko 14 milijardi eura a ukupan dospjeli i ne dospjeli dug agrokora je oko 6 milijardi eur
kako ja ovo vidim, to je jedno jamstvo za koje solidarno jamće predmetne agrokorove tvrtke a ne da je svaka dužna 20-25 milijardi kn
također, ako će kako je rećeno, nagodba ići u smijeru održanja koncerna tj.vjerovnici ulaziti u kapital agrokora kao vladajućeg društva, onda shodno nagodbi vjerovnici predmetna jamstva pretvaraju u kapital krovnog društva shodno nagodbi….
ako ja ovo dobro shvaćam, onda je tržište jako puno pretjerano reagiralo
Upravo tako, ovo danas je deeeeebelo pretjerana reakcija, prvenstveno nastala zbog perioda 6-mjesečne blokade i medijske histerije, kao i namjernog zlonamjernog pogrešnog tumačenja veličine duga, jamstava i načina rješavanja dugova.
Naime, poznato je da će pretvaranje duga u udjele ići na razini Agrokora, a ne tvrtki kćeri i to je jasno rečeno, s time da će prije pretvaranja duga ići i otpis oko 30% potraživanja, a kod financ.institucija vjerojatno i preko 50%.
Ovo brutalno rušenje danas mislim da je namjerno izazvano od strane velikih igrača jer sad se dijele karte i zauzimaju pozicije za budućnost, a ovako jeftine todex dionice teško da će se više moći kupovati
ok. kol serislav, dug je imovina i na ovaj ili na onaj naćin se to mora riješiti ali da ga beš, agrokor NIJE dužan 100 milijardi kuna koliko iznosi zbroj jamstava!
isto tako, ako će nagodba ići u tome smijeru da će vjerovnici, potraživanja za koja su izdata jamstva pretvarati u kapital krovnog društva, ista se time brišu sa tvrtki članica
pa nisu tvrtke sastavnice koncerna trenutno u nikakvome problemu jer lex traje još do ljeta 2018 i do tada će se valjda predmetna jamstva riješiti zato i mislim da je ova reakcija TK pretjerana
Uskoro će tablice – strpi se još malo.
Možda svjedočiš posljednjem čerupanju.
No možda si i u pravu.
Upravo tako, ovo danas je deeeeebelo pretjerana reakcija, prvenstveno nastala zbog perioda 6-mjesečne blokade i medijske histerije, kao i namjernog zlonamjernog pogrešnog tumačenja veličine duga, jamstava i načina rješavanja dugova.
Obveznice se trže na 22% a ovo je na 10%BV-a!
Ako uzmemo da se na teret jamstava može preuzeti 48% dionica ledakoje su u vlasništvu Agrokora onda je asdašnja cijena oko 5% BV-a!
4x manja od cijene obveznice u Berlinu i Frankfurtu?
nekome je 600 ok
nevjerujem da to kupuje mali dionicar…
bisakovi…izgleda da zasada ipak nece na 1 unatoc svom tvom trudu
HVALA