LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@bisakovi

Aktivirana jamstva 0,00 kuna!

koliko vidim, kada se jamstva zbroje iznose oko 100 milijardi kn, dakle oko 14 milijardi eura a ukupan dospjeli i ne dospjeli dug agrokora je oko 6 milijardi eur

kako ja ovo vidim, to je jedno jamstvo za koje solidarno jamće predmetne agrokorove tvrtke a ne da je svaka dužna 20-25 milijardi kn

također, ako će kako je rećeno, nagodba ići u smijeru održanja koncerna tj.vjerovnici ulaziti u kapital agrokora kao vladajućeg društva, onda shodno nagodbi vjerovnici predmetna jamstva pretvaraju u kapital krovnog društva shodno nagodbi….

ako ja ovo dobro shvaćam, onda je tržište jako puno pretjerano reagiralo

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

koliko vidim, kada se jamstva zbroje iznose oko 100 milijardi kn, dakle oko 14 milijardi eura a ukupan dospjeli i ne dospjeli dug agrokora je oko 6 milijardi eur

kako ja ovo vidim, to je jedno jamstvo za koje solidarno jamće predmetne agrokorove tvrtke a ne da je svaka dužna 20-25 milijardi kn

također, ako će kako je rećeno, nagodba ići u smijeru održanja koncerna tj.vjerovnici ulaziti u kapital agrokora kao vladajućeg društva, onda shodno nagodbi vjerovnici predmetna jamstva pretvaraju u kapital krovnog društva shodno nagodbi….

ako ja ovo dobro shvaćam, onda je tržište jako puno pretjerano reagiralo

Upravo tako, ovo danas je deeeeebelo pretjerana reakcija, prvenstveno nastala zbog perioda 6-mjesečne blokade i medijske histerije, kao i namjernog zlonamjernog pogrešnog tumačenja veličine duga, jamstava i načina rješavanja dugova.
Naime, poznato je da će pretvaranje duga u udjele ići na razini Agrokora, a ne tvrtki kćeri i to je jasno rečeno, s time da će prije pretvaranja duga ići i otpis oko 30% potraživanja, a kod financ.institucija vjerojatno i preko 50%.
Ovo brutalno rušenje danas mislim da je namjerno izazvano od strane velikih igrača jer sad se dijele karte i zauzimaju pozicije za budućnost, a ovako jeftine todex dionice teško da će se više moći kupovati

Ignore: KressoM, delux

ok. kol serislav, dug je imovina i na ovaj ili na onaj naćin se to mora riješiti ali da ga beš, agrokor NIJE dužan 100 milijardi kuna koliko iznosi zbroj jamstava!

isto tako, ako će nagodba ići u tome smijeru da će vjerovnici, potraživanja za koja su izdata jamstva pretvarati u kapital krovnog društva, ista se time brišu sa tvrtki članica

pa nisu tvrtke sastavnice koncerna trenutno u nikakvome problemu jer lex traje još do ljeta 2018 i do tada će se valjda predmetna jamstva riješiti zato i mislim da je ova reakcija TK pretjerana

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

@bisakovi

Uskoro će tablice – strpi se još malo.
Možda svjedočiš posljednjem čerupanju.
No možda si i u pravu.

Ovo ne bi propustio, bio na kraju doo ili dd svejedno

Upravo tako, ovo danas je deeeeebelo pretjerana reakcija, prvenstveno nastala zbog perioda 6-mjesečne blokade i medijske histerije, kao i namjernog zlonamjernog pogrešnog tumačenja veličine duga, jamstava i načina rješavanja dugova.

Obveznice se trže na 22% a ovo je na 10%BV-a!
Ako uzmemo da se na teret jamstava može preuzeti 48% dionica ledakoje su u vlasništvu Agrokora onda je asdašnja cijena oko 5% BV-a!
4x manja od cijene obveznice u Berlinu i Frankfurtu?

sava: brzo će se promijenit situacija..ovaj brutalni pad izazvan panikom je pri kraju..

E sad da vidimo koliko dionicara zeli provesti romantican vikend s Ledom?

nekome je 600 ok
nevjerujem da to kupuje mali dionicar…
bisakovi…izgleda da zasada ipak nece na 1 unatoc svom tvom trudu
HVALA

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Krece ralica, meni strah nije dao da kupim po 500 kn.

@serislave

Ako LEDO plaća dug Agrokora po datim jamstvima onda LEDO ima pravo preuzeti Agrokorovu imovinu – za početak to je 48% dionica LEDA – tako dolazimo do onih 5%BV po kojoj se sada trži LEDO.

New Report

Close