Uprava lzdavatelja skreće pažnju dioničarima i investicijskoj javnosti da su korporativna jamstva koja je Izdavatelj dao kao osiguranje zaobveze društva Agrokor sa sjedištem u Zagrebu, Trg Dražena Petrovića 3, OIB:05937759I87 (dalje u tekstu,,Agrokoro”) prema njegovim vjerovnicima su na dan 09.04.2017. godine u ukupnom iznosu od 19.570.986.230,00 kuna dospjela na naplatu, te da tu činjenicu dioničari i investicijska javnost trebaju uzeti uobzir prilikom prosudbe hoće li se upuštati u trgovinu dionicama lzdavatelja.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/L8x8lzpXlDogUBK5jdgiAg==.pdf
ta solidarna jamstva su aktivirana odavno i automatski, čim je nastupila kriza jer agrokor nije na vrijeme vraćao dugove, no ta jamstva su zamrznuta kroz lex agrokor i rješavat će se u paketu kroz nagodbu. to je odavno poznato, pretvaranje dugova ide na razini agrokora, ne na razini tvrtki kćeri, a ramljak je rekao da je 100% siguran u potpisivanje nagodbe.
@funnything
Da i u takvom “vasem scenariu” je moguca dokapitalizacija(razvodnjavanje dionica) drustva.
Po meni,skidanje jamstava je potpuno sada iracionalno,jer kako mozete procitati iz objava tvrtki kceri-jamstva su “aktivirana” po tzv ‘”Lex Agrokor”!
Mislim da su svi nalozi ponisteni. Ionako je maksimalni rok za istek naloga dva mjeseca. Ovo su sve danas zadani.
Ledo kao pokusni kunic, a poslije svi ostali u posebnom rezimu.
Da, točno.
Ali slabo je to.
A gle, jamče za golemi dug.
Jako špekulativno.
Jamce za manje od Jmnc.
Nego ajmo igrat ko pogodi najbliže cifru.
Ja kazem da neide ispod 1500
Sve ovisi kako će se na otvaranju postaviti fondovi, tj. hoće li se uključiti u trgovanje? Jer u protivnome će ovo neko vrijeme ostati samo igra malih, a onda će oni moći raditi s cijenom što žele 😉
Izgleda da će neki danas u startu prodati na dnu i odmah popušiti -50% pa kad se cijena odbije nazad bit će opet plača i zazivanja HANFE 😉