Ma to je sve nista. Rezultati perjanica generalno slabiji nego prije plus sigurno guljenje u nagodbi. Zaboravite to. Ima boljih stvari na burzi. Zalosno, ali istinito.
Ja mislim da će mali dioničari proći korektno bez velikih potresa i da se cijena dionica uskoro vraća na razine prije krize
hah koja klasa optimista pa neki dan je ramljak izjavio da ce vlasnici ostat skoro bez svega, po cemu mislite da ce biti drugacije
[/quote]
Moze link na tu izjavu ili citat?
Sto se izvjestaja tice. Narihtavanje za prodaju.
Za 6 mjeseci vise nece imat kaj staviti u trosak pa ce firme procvjetati.
Ja mislim da će mali dioničari proći korektno bez velikih potresa i da se cijena dionica uskoro vraća na razine prije krize
hah koja klasa optimista pa neki dan je ramljak izjavio da ce vlasnici ostat skoro bez svega, po cemu mislite da ce biti drugacije
[/quote]
Kad je to rekao?
Meni se čini da će najbolje firme jako dobro proći u smislu upravljanja i financ.efekta.Malo bi trebalo možda bolje proučit o planovima ove ekipe koja trenutno upravlja Agrokorom. Ledo jako dobro radi…ja sam razumio Ramljaka da se male vjerovnike neće tlačit dapače …zar nije čovjek koji ima nešto dionica kupljenih u dobroj vjeri mali vjerovnik?
Proći će jako korektno, moš mislit. Ako im ostane 5% od uloženog mogu se lupat nogom u guzicu od sreće. Pa vjerovnici koji su vlasnici Agrokora će morati otpisati do 70% potraživanja a da bi dioničarima nešto ostalo, stvarno utopijsko razmišljanje. Stručnjaci su već izjavljivali kakva je sudbina starih dioničara u nekoliko navrata i uvijek se vrti ova ista priča..
http://vijesti.hrt.hr/410623/sto-ce-biti-s-malim-dionicarima-koncerna-agrokor
slažem se.. vjerovnici će se upisati u equity i inzistirati da se “skinu” tereti/jamstva (pa neće valjda sami sebi aktivirati jamstva) i kada se slegne prašina i stabilizira poslovanje (a cijena vrati na neku razumnu multiplu) preprodati dalje kroz 3-4 g. (dali pojedinačno ili u sklopu smanjenog Agrokora to će se vidjeti, možda prije u sklopu Agrokora zbog sinergijskih učinaka – proizvodne tvrtke bez Konzuma i distribucije vrijede manje)
Koliko bi tek ovi “pesimisti” urlikali po portalu da su neke lose vijesti objavljene..s kojim bi ih tek onda kompanijama usporedjivali ( usporedit Ledo i Petrokemiju ?!?!?.. i to netko tko 10 godina pise na portalu..kolega ili kolegice..ma dajte molim vas !!!!)..Procitajte zadnji intervju Ramljaka kod Šprajca..Pogledajte FI Leda..Planove na koji nacin ce se kompanija restrukturirat..koliko ce se duga otpisat..itd..itd..
Ako vjerovnici postanu vlasnici Agrokora, a hoce..Postaju vlasnici i 48% Leda . Jel to tocno ?..I njima bi kao novim vlasnicima trebalo bit u interesu da im dionica vrijedi nula kuna ?!?..Ako ga budu prodavali..sigurno ce im bit u interesu da dionica manje vrijedi..Ako se žele naplatit iz dobiti tvrtke..nastojat ce tvrtku ojacat..itd..itd..
Da cujem jedan argument zasto bi dionica Leda trebala sutra vrijedit nula kuna !?!..ne “zato jer ja tako mislim”..nego po kojoj matematici !?..
Pozdrav
[/quote]
Kolega vlasnici Agrokora ostaju bez dionica Agrokora..to su
ADRIA GROUP HOLDING B.V. (30622891083)
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)/EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT (65196735166)
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
AGROKOR D.D. (05937759187) (1/1)
TODORIĆ IVICA (05859927944)
Njihov udi ce preuzeti..raspodjeliti vjerovnici..Time ce preuzet Agrokor i sve sto on posjeduje..Kako obaveze tako i korist.
Znaci dosadasnji dionicari Agrokora gube 48 % Leda ..taj udio preuzimaju vjerovnici..Moje..vase..dionice nitko nece preuzet !!!
O cemu vi pricate ?!?!
Pozdrav
Ciji je ovo post gore iznad?
Jel ovaj svjestan koje on gluposti priča?
Ciji je ovo post gore iznad?
Jel ovaj svjestan koje on gluposti priča?
Nisu baš totalne gluposti.
http://www.seebiz.eu/agrokorovi-planovi-lijepo-zvuce-ali-je-realizacija-upitna/ar-165064/
Pažljivo pročitati što piše.
Ovaj plan održivog poslovanja Agrokorovih kompanija relativno lijepo zvuči na papiru, ali kada bi i te prognoze operativnog poslovanja bile realne, neto profitabilnost tvrtki će ovisiti o dugu koji će im “preostati” nakon nagodbe vjerovnika, pretvaranja duga u vlasništvo te otpisa dijela duga, kaže Laušić.
Ja sam apsolutno pobornik toga da dug plati samo krivac, a ne i mali dioničari, ali to tako izgleda ne ide. Pretvaranjem duga u vlasništvo, tzv. dugovnim dokapom, doći će do smanjenja, i to radikalnog, vrijednosti postojećih dionica. Nije to nuklearna fizika, to je naprosto tako i nikako drukčije.
Znači ide dugovni dokap kako Agrokora d.d. (tu se mete Todorića) tako i tvrtki sudužnika po osnovi jamstava. Jedino na taj način vjerovnici mogu dobiti kakvu takvu vrijednost.
Prema tome, potpuno mi je nejasan optimizam koji se ovdje širi. Što bi taj optimizam trebao značiti: da ćete kao suvlasnici biti izuzeti od plaćanja duga? Nemoguće.
Stoga se saberite, prodajte to što imate onome tko je voljan dati neki svježi novac i bježite koliko vas noge nose. A pametnjakovići koji misle dokupljivati će ostaviti gaće na štapu, garantirano.
Da budem potpuno jasan i transparentan oko mojih motiva da pišem to što pišem:
1. Duboko sam uvjeren da je to istina, temeljem logike stvari, i
2. Apsolutno se užasavam scenarija koji se pomalo ostvaruje na nekim dionicama, a taj je da ovce rasprodaju ono što vrijedi i spremaju ugljen za todeksovsko ložište odnosno izgorionicu novaca.
Moj legitiman interes je da javnim djelovanjem, a ovo to jest, pokušam ako već ne spriječiti onda barem ublažiti taj grozomorni scenarij, tu prevaru stoljeća 2.0 koja se sprema, i to u mjeri u kojoj mogu doprijeti do ljudi s dva grama mozga u glavi.
Toliko od mene i sretno svima.
Budimo iskreni, svi ćemo platiti gluposti napravljene od strane Agrokora i I.T., samo su neki ovdje toliko zaluđeni likom i djelom I.T. da ne razmišljaju racionalno, tj. toliko bi htjeli da on propadne, i nosi gaće na štapu da ovdje promiču neka zakonski neutemeljena riješenja…