s obzirom da je obznanjeno da je je na LEDU lažno izvješće na 2016 ..a temeljem toga su i ulaganja u 2017 u dionicu , koja su donijela gubitke ..prelažem da se udružimo kolege…pronađemo dobro odvjetničko društvo i krenemo u tužbu …po meni ima osnove …možete mi se javiti u box privat …što više kolega …veća suma ..veća šansa da se spor dobije …i nemojte mi govoriti da nema šanse ..pogotovo sada …ovdje je izvršena prevara …i kolko got bu neki pričali da je to prevara matične kuće agrokora…LEDO uprava snosi odgovornost ! …dakle …kolege ….idemo ??
ma čisti gubitak vremena i trošak koji ti nitko neće vratiti… osim toga taj gubitak LEDA je jednokratan i zapravo fiktivan zbog drugačijeg vrednovanja neke imovine i potraživanja.
[/quote]
Znam fiktivno kolega ! umjesto 330 miliona plusa …270 miliona minusa !! ..dal bi kupili dionicu da znate da je firma tolki gubitaš ili bi pjevali ode na super plusu i ulagali .. ..tu je prevara ..ok dal se isplati tužiti bumo vidli ..ali prevara je …ili ?
Pravosuđe zanimaju samo dokazi i činjenice.
Dokazi i činjenice upravo govore da je Ledo lažirao izvještaje, a temeljem kojih sam ja, pa i svi ostali ulagali u vlasničku strukturu Leda. Lažirano je upravo na štetu malih dioničara i kreditora.
Odgovorna je uprava koja je iste potpisala i dostavila regulatoru na službeni uvid.
Regulator, nakon izvaredne uprave , ustanovio je malverzacije s izvještajima, a što će nanjeti veliku štetu svih ulagatelja.
Bitno je utužiti i upravu i Ledo za nastalu štetu i stati u red naplate kroz dokapitalizaciju.
Dakle Ledo 270 miliona
gubitak nekonsolidirani podaci za 2016….mi ulazemo u 2017 na temelju laznih izvjesća o stotinama miliona plusa …Ovdje trebamo sada ići tužbom kolege…tužiti Ledo za ovo …
Kolega, to nije gubitak iz operativnog poslovanja …
Kolege hocete li uz tuzbu trazit obavezu povratka dividende koje su tvrtke isplatile dionicarima ?
Pozdrav
Baš ste našli koga če te tužiti,od svih mogučih bankara i dobavljača i kojekakvih vjerovnika sad im samo fali tužba malih dioničara,tužbu treba podnesti to je točno ,al nemojte se čuditi da neki biser od sudije svaki put kad vaš predmet dođe na red da ga opet prebaci u najdonju ladicu i to tako nekih 5 -6 godina dok ne nastupi zastara.
Dokazi i činjenice upravo govore da je Ledo lažirao izvještaje, a temeljem kojih sam ja, pa i svi ostali ulagali u vlasničku strukturu Leda. Lažirano je upravo na štetu malih dioničara i kreditora.
Odgovorna je uprava koja je iste potpisala i dostavila regulatoru na službeni uvid.
Regulator, nakon izvaredne uprave , ustanovio je malverzacije s izvještajima, a što će nanjeti veliku štetu svih ulagatelja.
Bitno je utužiti i upravu i Ledo za nastalu štetu i stati u red naplate kroz dokapitalizaciju.
LEDO gdje se dividenda praktički isplaćivala iz kredita vam je bio ok, a nedavno ste pisali da vam se ARNT ne sviđa jer su tamo došli svjetski hoštapleri koji će sve prevariti… Dobronamjerno vam predlažem da od iduće realizirane dobiti uložite u neku edukaciju vezano za analizu izvještaja, kompanija i slično.
Nije ludo kao oni koji su ulagali u VPIK i BLJE ali nije ni daleko. Barem dok nisi fond koji kuri tuđe novce pa im to nije toliko bitno.
LEDO gdje se dividenda praktički isplaćivala iz kredita vam je bio ok, a nedavno ste pisali da vam se ARNT ne sviđa jer su tamo došli svjetski hoštapleri koji će sve prevariti… Dobronamjerno vam predlažem da od iduće realizirane dobiti uložite u neku edukaciju vezano za analizu izvještaja, kompanija i slično.
Nije ludo kao oni koji su ulagali u VPIK i BLJE ali nije ni daleko. Barem dok nisi fond koji kuri tuđe novce pa im to nije toliko bitno.
[/quote]
Potpisujem do zadnje.
Kad se ovo rascisti mislim da ce se mnogo opreznije ulagati novac.
@ Lucijan, Waluvalk i serislav
ponašate se kao saborski zastupnici. Ja o jednom vi o drugom i sami sebi ste zadovoljni rečenom.
Što više djelite lekcije o naobrazbi kao i inače iz rukava.
Zato sam siguran kako odcjepljnje Istre od Hrvatske bi bio melem za dušu i novčanik . Ono što je logično Hrvatima, Istrijanima nije i obrnuto.
Kakve veze ima dividenda i lažirani finacijski pokazatelji ? Kakve veze ima kredit Leda i isplata dividende ? Kakve vez ima što će se i kada raščistiti s lažiranim izvještajima.
Ovdje postoji vrlo čista i nedvojbena situacija koju je potvrdilo državno tijelo o lažiranim finacijskim izvještajima. To je kazneno dijelo prema svim zakonima ove zemlje.
Nitko osim Todorića nije upravu tjerao da se bavi kriminalom i kaznenim djelima lažiranjem financijskih izvještaja. To će možda biti ili neće olakotna okolnost u obrani pred pravosuđem, ali samo za upravu pred kaznenom odgovornošću.
Mali dioničari, fondovi i vjerovnici imaju ko suza čistu situaciju da utuže Ledo i upravu, a nakon otvaranja trgovanja dioicama za izgubljenu dobit. Svi mi smo ulagali u Ledo samo na temelju jamstva države da su finacijski izvještaji točni. Da smo znali gubitke poslovanja Leda nitko na onim cijenama ne bi kupovao Ledo. Kako je uprava Leda zavarala državu, dioničare i vjerovnike, to je utuživo i krivično.
Moje je mišljenje da je ovo pravi trenutak u redu naplate kroz tužbu za štetu, a koja je sada vrlo mjerljiva i lako dokaziljva, odmah po puštanju dionice na tržište,
Mislim da će mali dioničari vrlo pogriješiti ukoliko odmah ne utuže Ledo i upravu za naknadu štete.
Slazem se s tim da bi Istri bilo bolje solo nego da placa rvacke uhljebe.
Nema se tu sto reci.
Sve ostalo se sami opisali.
P.S.
Mozda bi i Rivp kostao vise?:-)
Regulator, država, je upravo reka svoje: malverzacije u izvještaju Leda.
Svi su ovdje ulagali ne temelju lažnih izvještaja.
Ovo je i više nego dovoljno za tužbu, kako prema Leda, tako i prema članovima uprave.
Na osnovu cega tvrdite da je tuzba trenutno dobra i narocito isplativa opcija?
Ja bih se ipak suzdrzao od takvih olakih i preuranjenih zakljucaka.
Kada je i da li je uopce itko do sada na osnovu takvih tuzbi u Hrvatskoj ostvario ikakav povrat?
Kako su prosli oni koji su vec tuzili “gazdu” svojevremeno vezano za javnu ponudu BELJA?
Jos nema niti kaznenog postupka,a vi bi tuzili???
Lažiranje financijskih izvještaja je po meni kriminal i nadam se da će veliki investitori tužiti članove uprave koji su potpisivali financijska izvješća. Bilo je lijepo imati visoke plaće i sve priveligije i nitko se nije toga želio odreći. Tek kad nekoliko članova uprave završi na nekoliko godina u zatvoru uz oduzimanje imovine će slijedeći CFO razmisliti što potpisuje i da li 50k ili 100 brutto vrijedno da završiš u zatvoru i da ti kasnije oduzmu imovinu.
Upravo je lažiranje izvješća i nepostojanje pravne države razlog zašto već duže vremena ne želim kupovati dionice.
Sad je vrijeme da se takvim stvarima kaže dosta, da se 20 ili 50 ljudi pošalje u zatvor. U suprotnom, možemo se u potpunosti pozdraviti sa trgovanjem dionicama.