@ snupi ne moraju se vratiti jamstva, danas je izmedu redaka mozda najavljeno komadanje konzuma i njegovu zrtvu za druge sastavnice koncerna po sisetmu lose banke u bankarskom sektoru. Govoriti da se nešto “mora” je smješno posebice s aspekta managementa
Meni ovo ne izgleda toliko loše. Napravili su ogromne rezervacije za potraživanja unutar grupe, i natukli gubitak. Ako dođe do dogovora s kreditorima, rezervacije će se ukinut i onda nazad dobitak.
Sad se samo treba nadat da će doći do dogovora….
Dakle Ledo 270 miliona
gubitak nekonsolidirani podaci za 2016….mi ulazemo u 2017 na temelju laznih izvjesća o stotinama miliona plusa …Ovdje trebamo sada ići tužbom kolege…tužiti Ledo za ovo …
micek ti jamstva moras vratiti
jamstva moraš vratiti?? pa valjda se vraćaju krediti, a ne jamstva! majko moja….
s obzirom da je obznanjeno da je je na LEDU lažno izvješće na 2016 ..a temeljem toga su i ulaganja u 2017 u dionicu , koja su donijela gubitke ..prelažem da se udružimo kolege…pronađemo dobro odvjetničko društvo i krenemo u tužbu …po meni ima osnove …možete mi se javiti u box privat …što više kolega …veća suma ..veća šansa da se spor dobije …i nemojte mi govoriti da nema šanse ..pogotovo sada …ovdje je izvršena prevara …i kolko got bu neki pričali da je to prevara matične kuće agrokora…LEDO uprava snosi odgovornost ! …dakle …kolege ….idemo ??
Dakle Ledo 270 miliona
gubitak nekonsolidirani podaci za 2016….mi ulazemo u 2017 na temelju laznih izvjesća o stotinama miliona plusa …Ovdje trebamo sada ići tužbom kolege…tužiti Ledo za ovo …
s obzirom da je obznanjeno da je je na LEDU lažno izvješće na 2016 ..a temeljem toga su i ulaganja u 2017 u dionicu , koja su donijela gubitke ..prelažem da se udružimo kolege…pronađemo dobro odvjetničko društvo i krenemo u tužbu …po meni ima osnove …možete mi se javiti u box privat …što više kolega …veća suma ..veća šansa da se spor dobije …i nemojte mi govoriti da nema šanse ..pogotovo sada …ovdje je izvršena prevara …i kolko got bu neki pričali da je to prevara matične kuće agrokora…LEDO uprava snosi odgovornost ! …dakle …kolege ….idemo ??
ma čisti gubitak vremena i trošak koji ti nitko neće vratiti… osim toga taj gubitak LEDA je jednokratan i zapravo fiktivan zbog drugačijeg vrednovanja neke imovine i potraživanja.
Meni ovo ne izgleda toliko loše. Napravili su ogromne rezervacije za potraživanja unutar grupe, i natukli gubitak. Ako dođe do dogovora s kreditorima, rezervacije će se ukinut i onda nazad dobitak.
Sad se samo treba nadat da će doći do dogovora….
nema mjesta ovakvom zadovoljstvu čini mi se!
I dalje je velika izloženost prema Konzumu koji je BTW za likvidaciju i Agrokoru. Što će biti s isporučenom robom i posudbama to se ne zna.
Može li se izdržati stres test prema kompanijama unutar Agrokora i prema Agrokoru.
To se ne vidi iz ovih izvješća te su stoga rekao bih ne loša a kakva će biti ne ovsi o Ledu nego o ostalim čimbenicima, dobavljačima, kupcima, bankama , kreditorima……
A šta I da dobiješ tužbu? Hoćeš pare dobiti? Teško, morat stat onda u red sa svima drugima. Još novci za odvjetnike…
A šta I da dobiješ tužbu? Hoćeš pare dobiti? Teško, morat stat onda u red sa svima drugima. Još novci za odvjetnike…
[/quote]
Jedno je sigurno, ako ne tužiš ni obeštećenje nećeš dobiti.
Ovo je čisto utuživ slučaj, bez velike muke, samo je potrbeno dokazati gubutak.
U svakom slučaju možda bi bilo dobro krenuti tužbama odmah i stati u red jer mislim da dokapitalizacije Leda je neminovna. U tom slučaju možeš se nplatiti kroz novi dokap kao što će banke i ostali za mjenice i ostala pokrića od Agorkora.
Udruženje malih dioničara u jednistvenoj tužbi je odlična i sigurna pozitivna presuda. Uprava Leda ni po jednoj osnovi nema argumenata za opravdanje malverzacija, a siguran sam da je obrnuto da bi i oni nas tužili još prije 3 mjeseca, kod samo nagađanja. Ovo je sada čista situacija i vrlo utuživa. Pretpostavljam da bi odvjetnik svih malih dioničara tražio i odštete na privatnoj tužbi prema članovima uprave .
Odvjetnicima ponuditi naplatu iz spora.
ma kakve tužbe, jedino ako će se tužbom tražiti solidarna odgovornost države kao regulatora koja je uzgred i naplatila nepostojeću dobit ali i to jako teško…
međutim, ima jedna druga stvar koja mene više brine od nabrijane vrijednosti iphona 3 od 10K kn, da li ledo, jamnica, zvijezda i dr., mogu biti profitabilne djelujući kao samostalni subjekti na tržištu bez K+ distribucijskog kanala?