Ovo je odlicno rečeno,
“PIK jamac “LEDU”?Ta,to je kao da je Vama jamac za kredit za kupnju kuce “prosjak preko puta”!
PIK,ta to je barem jasno,nije nikome mogao biti solidarni jamac pa su radene ovakve “bravure”!”
ali zar to zapravno nije problem banke koja je dala kredit, i kojoj je u vrijeme davanja kredita to bilo ok?
Šta imaju od toga da se prisilno naplačuju jamstvima kad znaju da nema ni približno dovoljno novca. Valjda im je cilj da firme rade što uspješnije i da im polako vrate cijeli dug a ne da ih upropaste tim jamstvima i na kraju ne dobiju ništa.
Ovo je odlicno rečeno,
"PIK jamac “LEDU”?Ta,to je kao da je Vama jamac za kredit za kupnju kuce “prosjak preko puta”!
PIK,ta to je barem jasno,nije nikome mogao biti solidarni jamac pa su radene ovakve “bravure”!"
ali zar to zapravno nije problem banke koja je dala kredit, i kojoj je u vrijeme davanja kredita to bilo ok?
Pa da i banke,ali,koliko sam ja shvatio,ovdje se radi o pravnom odnosu LEDO-PIK i nekoj vrsti supsidijarnog jamstva,a ne klasicnom solidarnom jamstvu prema banci?
Ako je tako,LEDO je duzan platiti banci,a nakon toga moze dio potrazivati od PIK-a ,no,ponavljam,nemamo dostatnih informacija o odnosima “ovakve prirode” izmedu tvrtki kceri kao jamaca i drugih povezanih tvrtki unutar koncerna.Ali kako moze “uzeti te novce” od PIK-a?
Isto tako,kratkorocna pozajmica LEDA Agrokoru(ogromna)?Zar netko vjeruje da ti novci vise postoje i da ce se vratiti?
Pa šta nisu jamstva solidarna i iznose 19 miljardi?
Ja sam danas razgovarao sa čovjekom iz erste fonda i kaže mi da je pozitivna stvar ono što sam i tu pisao a to je da je pik jamac ledu , da ledo ima potraživanja od agrokora, zašto bi se netko naplaćivao na ledu jer ledo ionako nema te novce kao ni pik koji je jamac ledu, dakle to su 3 miljarde kuna .
Ima u puno nejasnih stvari ali veli da možda sve na kraju bude ok.
Imate broj na ledovoj stranici pod investors.
PIK jamac "LEDU"?Ta,to je kao da je Vama jamac za kredit za kupnju kuce "prosjak preko puta"!
PIK,ta to je barem jasno,nije nikome mogao biti solidarni jamac pa su radene ovakve "bravure"!
Mnogi stalno zive u uvjerenju da "ce doci nepoznati spasilac" i da ce se vjerovnici sami odreci jamstava u korist malih dionicara.Po meni,cilj je privremenih mjera da se "ublaze posljedice" za radnike,dobavljace i OPG-ove i postoji ne bas mala vjerovatnost da se stecajevi nece moci izbjeci po prestanku privremenih mjera,ali ce se posljedice umanjiti,jer ce manji dobavljaci ,a i veci biti znatnim dijelom namireni do tada pa bi "domino efekt" bio daleko manji.
[/quote]
Što meni ne bi bio prosjak jamac ako to prosjak želi i ako to banka prihvati?
I molim vas stečajevi čega točno?
Šta imaju od toga da se prisilno naplačuju jamstvima kad znaju da nema ni približno dovoljno novca. Valjda im je cilj da firme rade što uspješnije i da im polako vrate cijeli dug a ne da ih upropaste tim jamstvima i na kraju ne dobiju ništa.
I ja se toplo nadam da ce se ici ovom rutom. Jer je LEDO krava muzara i za razliku od PIKa, LEDO moze nesto na duge staze otplacivati. I mislim da LEDO vrijedi puno vise dok proizvodi nego li da se zatvori i rasproda.
Pa šta nisu jamstva solidarna i iznose 19 miljardi?
Ja sam danas razgovarao sa čovjekom iz erste fonda i kaže mi da je pozitivna stvar ono što sam i tu pisao a to je da je pik jamac ledu , da ledo ima potraživanja od agrokora, zašto bi se netko naplaćivao na ledu jer ledo ionako nema te novce kao ni pik koji je jamac ledu, dakle to su 3 miljarde kuna .
Ima u puno nejasnih stvari ali veli da možda sve na kraju bude ok.
Imate broj na ledovoj stranici pod investors.
PIK jamac "LEDU"?Ta,to je kao da je Vama jamac za kredit za kupnju kuce "prosjak preko puta"!
PIK,ta to je barem jasno,nije nikome mogao biti solidarni jamac pa su radene ovakve "bravure"!
Mnogi stalno zive u uvjerenju da "ce doci nepoznati spasilac" i da ce se vjerovnici sami odreci jamstava u korist malih dionicara.Po meni,cilj je privremenih mjera da se "ublaze posljedice" za radnike,dobavljace i OPG-ove i postoji ne bas mala vjerovatnost da se stecajevi nece moci izbjeci po prestanku privremenih mjera,ali ce se posljedice umanjiti,jer ce manji dobavljaci ,a i veci biti znatnim dijelom namireni do tada pa bi "domino efekt" bio daleko manji.
[/quote]
Što meni ne bi bio prosjak jamac ako to prosjak želi i ako to banka prihvati?
I molim vas stečajevi čega točno?
[/quote]
Ma da,ali banka nije prihvatila toga jamca koliko je meni poznato.
To je izgleda medusobni odnos firmi unutar Agrokora(“navlacenje -UVJERAVANJE” na preuzimanje jamstva od strane LEDA???).
Tko ce znati svu tu “financijsku akrobatiku” unutar koncerna!
Ante Ramljak
“Mislim da smo na dobrom putu. Uvelike nam pomaže i vrijeme i turistička sezona, idu nam na ruku, rast prehrambenih kompanija je značajan, pogotovo Jamnice i Leda. U tom dijelu vidimo pozitivne pomake. Konzum čeka dodatno restrukturiranje”, izjavio je i dodao da očekuje da će do kraja godine Konzum biti na pozitivnoj nuli.
Ante Ramljak
"Mislim da smo na dobrom putu. Uvelike nam pomaže i vrijeme i turistička sezona, idu nam na ruku, rast prehrambenih kompanija je značajan, pogotovo Jamnice i Leda. U tom dijelu vidimo pozitivne pomake. Konzum čeka dodatno restrukturiranje", izjavio je i dodao da očekuje da će do kraja godine Konzum biti na pozitivnoj nuli.
Kaze Ramljak na temi dana na hrt
Jamnica Ledo i pik Vrbovec imaju snažan rast u ovim mjesecima
Porasla ima dobit i prihodi.
Jel mu izletilo namjerno ili?
Konzum -6% od prosle godine, kaze za firme da svaki dan ima upite za prodaju i da jamstva nece bit nikakav problem
Ante Ramljak
"Mislim da smo na dobrom putu. Uvelike nam pomaže i vrijeme i turistička sezona, idu nam na ruku, rast prehrambenih kompanija je značajan, pogotovo Jamnice i Leda. U tom dijelu vidimo pozitivne pomake. Konzum čeka dodatno restrukturiranje", izjavio je i dodao da očekuje da će do kraja godine Konzum biti na pozitivnoj nuli.
Kaze Ramljak na temi dana na hrt
Jamnica Ledo i pik Vrbovec imaju snažan rast u ovim mjesecima
Porasla ima dobit i prihodi.
Jel mu izletilo namjerno ili?
[/quote]
a što veliju gospon Cvitan ? sin je radio kod Gazde, pa ga ne smijemo još dirati radi GO
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi0oaa32JjVAhWBWhoKHcdYAYgQFggxMAI&url=http%3A%2F%2Fportal.braniteljski-forum.com%2Fvijesti%2Funatoc-ovrsi-obitelj-ivice-todorica-ipak-ljetuje-na-smokvici&usg=AFQjCNFqphSdgQ4EqGV4ceNPeKEyP2IsnA
Konzum -6% od prosle godine, kaze za firme da svaki dan ima upite za prodaju i da jamstva nece bit nikakav problem
Mozda za 1 kunu?Isto kako je “Gazda” kupovao?