LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajme meni dosadnog li čovjeka… Jamstva će skinuti oni koji ih drže. Uz uvjet da lova od prodaje ide njima.

Meni jedna stvar nije jasna. Zasto bi ovi sto drze jamstva pristali na njihovo skidanje ? Jer po toj logici oni bi se mogli naplatiti samo iz dijela dionica koje pripadaju Agrokoru (mislim da je to ono cemu se nadaju mali dionicari na ovom forumu). Nisam neki strucnjak al mi se cini da ako je Ledo izdao jamstva onda su I dionice nas malih dionicara oterecene jamstvima. Ako ima neko strucan neka objasni sta ako ne pristanu na skidanje jamstava, dali postoji sansa da u tom slucaju preuzmu vlasnistvo nad cijelom firmom ukljucujuci I dio nas malih dionicara.
Ja jedinu nadu vidim u nasoj drzavi I nacinu na koji se nosila sa prijasnjim problemima, a to je "bolje se vucarat po sudovima jer ionako postoji sansa da ce se neka druga vlada nosit sa problemom presude, nego imati nagli val nezadovoljstva u vlastitom mandatu" (Slucaj svicarac). A mislim da se I vjerovnici potiho nadaju takvom raspletu jer se ipak od drzave mogu vise naplatit.
[/quote]

Jamstva nemaju veze sa dionicama, vec ulaze direktno u Bilancu firme pod stavku kratkorocnih/dugorocnih obveza. S obzirom da je dug toliki da se ne moze vratiti dogadja se sljedece:

1. Djelomicna konverzija duga u kapital gdje Kreditori osiguravaju 99% vlasnistva, a sadasnji dionicari ostaju na 1% vlasnistva

2. Velik ostatak duga ostaje u Bilanci pod stavkom dugorocnih obveza i s novoutvrdjenom kamatnom stopom

3. Dio duga se otpisuje

@Swami31
Mozete vi njima ponoviti 1000 puta, ne kuze oni nista. Na zalost….

http://www.seebiz.eu/ledo-na-meti-atlantic-grupe-i-podravke/ar-154508/
Ovo j jedan stariji tekst, moguće da se podijeli kompanije izmešu atlantica i podravke.

Ja kada bi birao radije bi da ledo kupi atlantic.

Zasto Atlantic, po mom misljenju za ledo je puno bolje da ih uzme Podravka.
Podravka je puno rasireniji brand, koji moze Ledo progiurati van granica Ex Yu.

Ledo je davno osvojio trziste Ex Yu, sada trebaju da se sire van a tu podravka puno bolje kotira od Atlantic-a

Nekako mi se cini da je stabilnija firma sa vise novca iako nisam proucavao ni jedne ni druge.
Naravo daleko je to od rasplata jos uvijek po meni.
Nek se raspetljaju jamstva prvo da vidimo koliko je ledo jamcio. Ledo je ako se ne varam takodjer prijavo potrazivanja prema agrokoru kao i druge firme ili grijesim

Podravka je jako dobra firma, koju je Mrsic digao na noge i uduplao joj prihod i zadnjih par godina, napravila je nekoliko vrhunskih akvizicija. Otvorili su novu najmoderniju tvornicu ljekova Belupo u ovom dijelu europe prije mjesec, dva a sa njom ce povecati proizvodnju ljekova za nesto vise od 100%. Tvornica je kostala cak 500 mil kuna prihodi iz ljekova im se dizu iz kvartala u kvartal.

Atlantic grupa posluje u samo 12, 13 zemalja, a od toga su vecinom ex yu zemlje u kojima Ledo svakako ima monopol i par zemalja EU u kojima bi mogli siriti Ledo (upravo im gledao site) a Podravka posluje u cak 50 zemalja (tako se bar sami reklamiraju).

Bas zbog toga sto Podravka posluje u 50 zemalja daje ogroman potencijal za rast Leda za razliku od Atlantica koji ima potencijal za sirenje u par zemalja EU.

Ajmo ovako, dug se prenese na sve dionice koje su jamcile, vjerovnici pruzmu te tvrtke, malo duga otpisu, i imaju Ledo, Jamnicu, Zvzd i ostale firme…

Tada dolazimo u situaciju da na Agrokoru ostaje manje duga koji bi Todoric u jednom trenutku mogao reprogramirati… i sta onda?

Covjeku od 143 firme u Agrokoru uzmu ovih 10ak najjacih, i njemu ostane manji dio duga i jos cca nekih 100 firmi…

Dajte molim vas… Svi dugovi trebaju ostati na Agrokoru, jer je jedino tako moguca naplata od svih sastavnica Agrokora, od prve do zadnje…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/zasto-tedeschi-zapravo-prodaje-dvije-tvornice-pogon-u-n-gradisci-otvoren-je-prije-2-godine-u-njega-je-ulozeno-120-milijuna-evo-sto-je-presudilo/6358765/

Jos malo nabrijavanja.
Dosad su mu apetiti uglavnom išli u smjeru Podravke, a sada je moguće da su okrenuti i nekoj od kompanija iz proizvodnog portfelja Agrokora, kada to dođe na red

Ledo je savrsen za njega.

Ajmo ovako, dug se prenese na sve dionice koje su jamcile, vjerovnici pruzmu te tvrtke, malo duga otpisu, i imaju Ledo, Jamnicu, Zvzd i ostale firme…

Tada dolazimo u situaciju da na Agrokoru ostaje manje duga koji bi Todoric u jednom trenutku mogao reprogramirati… i sta onda?

Covjeku od 143 firme u Agrokoru uzmu ovih 10ak najjacih, i njemu ostane manji dio duga i jos cca nekih 100 firmi…

Dajte molim vas… Svi dugovi trebaju ostati na Agrokoru, jer je jedino tako moguca naplata od svih sastavnica Agrokora, od prve do zadnje…

AGROKOR je umbrella, ljuska koja ce ostati bez sadrzaja i prestati postojati

Sve sto nije optereceno jamstvima ce se prodati da bi se smanjio dug. Kad kazem prodati, prodavat ce se udjeli u tvrtkama, jer samo to AGROKOR i posjeduje, udjele u tvrtkama.

Jamstva su secured loan, medjutim Agrokor ima i puno unsecured loans. Zasto mislite da bi kreditori koji su se osigurali jamstvima djelili bilo sta s ostalim vjerovnicima ili s postojecim dionicarima. Uzet ce sve sto mogu u maksimalnom iznosu

@Swammi136
Slazem da ce Agrokor ostati “prazna ljustura bez sadrzaja” i kao koncern prestati postojati,no “gotovo sve” u portfelju Agrokora je optereceno jamstvima,tako da se nece moci ocito pod takvim teretima prodati.
Pogledajte sto se desava sa vecim udjelom u MERCATORU koji se pokusava prodati u Sloveniji,a MERKATOR je u “daleko boljem stanju” nego druge tvrtke kceri jer Slovenci nisu dopustali dodatna zaduzenja.
Nuzne su prethodne dokapitalizacije,mozda i sporazumni otpisi dijela dugova i restrukturiranja da bi mogli razmisljati o prodajama.Vjerovnici nece sigurno skidati jamstva koja su im gotovo jedina garancija da ce doci do nesto novca.
Tocno je da sadasnji dionicari “zive u zabludi” da su nekome bitna njihova prava i da ce ih zastititi .
Radnike ce se stititi sukladno zakonima koliko je moguce i dobavljace i vjerovnike.Dio0nicari nisu nikome u fokusu i njih nitko ni ne spominje.

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/izgubili-su-herbalife-treba-im-novac-ovo-je-odlican-potez-strucnjaci-tedeschi-bi-sada-mogao-krenuti-po-agrokorove-perjanice/6361624/

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/izgubili-su-herbalife-treba-im-novac-ovo-je-odlican-potez-strucnjaci-tedeschi-bi-sada-mogao-krenuti-po-agrokorove-perjanice/6361624/

Morao je jadan prodati zbog gubitaka ovih tvornica i prestanka suradnje HERBALIFE i njegove tvrtke.
Izjavio je da ce,ako je moguce,pokusati ostvariti neku manju akviziciju u Rusiji.
Ja se nadam da i njegova tvrtka nece zavrsiti kao Agrokor.

Nemam komentara, mislim ne da mi se pisati.
Zašto uopće spominjanje da bi završio kao agrokor?
Mislite da su ledo i jamnica šrot kompanije pa će povuć cijeli atlantic ako ih kupi?

Ne kužim.

New Report

Close