Jamstva će biti moguće skinuti samo ukoliko vjerovnici, jednostavnom matematikom, uvide veću dobit nego kroz stečaj. Naravno i vrijeme će imati svoju varijablu u toj računici.
U tom slučaju, skidanja jamstva, mislim da će se Ledo godinama reketariti od vjerovnika, a broj dionica, dokapitalizacijom , također za vračanje dugova, višetruko uvećati.
To je naravno istina. I baš zato će pristati.
Npr. Ledo, što to imaju a da baš kao nešto vrijedi i da se parcijalnom prodajom može prikupiti jača lova? Vrlo malo toga. Puno više vrijedi business koji ide na prodaju. Zato nema načina da pristanu na stečaj.
Naravno, to je pod pretpostavkom racionalnosti svih sudionika.
Ako pak budu iracionalni onda produljenje Lex-a.
Ajme meni dosadnog li čovjeka… Jamstva će skinuti oni koji ih drže. Uz uvjet da lova od prodaje ide njima.
Meni jedna stvar nije jasna. Zasto bi ovi sto drze jamstva pristali na njihovo skidanje ? Jer po toj logici oni bi se mogli naplatiti samo iz dijela dionica koje pripadaju Agrokoru (mislim da je to ono cemu se nadaju mali dionicari na ovom forumu). Nisam neki strucnjak al mi se cini da ako je Ledo izdao jamstva onda su I dionice nas malih dionicara oterecene jamstvima. Ako ima neko strucan neka objasni sta ako ne pristanu na skidanje jamstava, dali postoji sansa da u tom slucaju preuzmu vlasnistvo nad cijelom firmom ukljucujuci I dio nas malih dionicara.
Ja jedinu nadu vidim u nasoj drzavi I nacinu na koji se nosila sa prijasnjim problemima, a to je “bolje se vucarat po sudovima jer ionako postoji sansa da ce se neka druga vlada nosit sa problemom presude, nego imati nagli val nezadovoljstva u vlastitom mandatu” (Slucaj svicarac). A mislim da se I vjerovnici potiho nadaju takvom raspletu jer se ipak od drzave mogu vise naplatit.
Atlantic Grupa prodaje dvije tvornice Belgijancima za 200 milijuna kuna
A za sto skuplje pare da mi je znat
Kako za sto?!?! Pa za djelove Agrokora…
Kako za sto?!?! Pa za djelove Agrokora…
[/quote]upravo tako..sto mislite kolike ce bit ponude za preuzimanje ? jmnc,zvzd,belje,ledo?
Agrokor ima puno veći dug prema atlanticu nego prema podravki samo mi nije jasno što bi atlantic kupovao iako je nekad bilo spomena oko leda.
Coca cola sumnjam da će izgubit jamnicu.
http://www.seebiz.eu/ledo-na-meti-atlantic-grupe-i-podravke/ar-154508/
Ovo j jedan stariji tekst, moguće da se podijeli kompanije izmešu atlantica i podravke.
Ja kada bi birao radije bi da ledo kupi atlantic.
http://www.seebiz.eu/ledo-na-meti-atlantic-grupe-i-podravke/ar-154508/
Ovo j jedan stariji tekst, moguće da se podijeli kompanije izmešu atlantica i podravke.
Ja kada bi birao radije bi da ledo kupi atlantic.
S kojim cash-om ce LEDO ista kupiti kad su sve dali AGROKORU (1.5 Milijardi HRK)