LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

to je ono sto smatra uprava a sto smatra medjunarodni sud ako jamstva bilo kakvim trikovima nastoje osporiti to cemo jos mi porezni obveznici osjetiti

po meni pokusaj na bilo koji nacin skidanja jamstava jer ocito da postoji kupac za Ledo a problem je oko daljnjeg financiranja koncerna ali jamstva se nece nikakvim spletkama skinuti u konacnici cemo to mi svi platiti kad dojde do visih instanci na medjunarodnim sudovima ali otome potom mozda budem svojim unucima pricao o tome a sto se malih dionicara tice vi ste zadnji u redu namire i vas se nece nista pitati tj.spaljene pare

od cega ce Pik plati Ledu sa kojim parama zato postoji solidarno jamstvo koje ce opet teretiti Ledo nesto slicno ali malo razlicito imamo sa regresnim mjenicama a ne da nezelim da firme opstanu nego zelim da svi vi koji posjedujete Todex zaradite brdo para 100-200-300 posto na njima ali ne preko grbe malih dionicara kojima budete pokusali prodavati spiku da je Todex sa ovim padom superjeftin to prodajte MF i fondovima mali su i ovako X puta namagarceni

Pa da bi netko mogao zaraditi netko mora izgubiti i nije na vama što ću ja govoriti kad ću prodavati.
Ja sam na burzu došao kao i svi drugi, pokušati zaraditi a priče o magarčenju nekog su za djecu.
Tko od vas ne bi htio prodavat ingru po 60 tisuća pa makar i malim dioničarima?
To što vi ne želite da se jamstva skinu nema veze sa ničim osim sa time da vama na taj način bude lakše.
Osim toga to je samo malio dio koje pokriva PIK, da li ledo za nekog drugog jamči isto ne znam jer ne piše u tekstu.

Par pitanja:
1. Da li je uprava s obzirom na statut drustva bila uopce ovlastena potpisati jamstva?
2. Ako nije, da li jamstva uopce pravno valjana?
Hvala.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@twrr

Dionice i opcenito ulaganje nije Zero sum game, tako da to što pričate su gluposti…

@serislav

Pa onaj dopis mirovinaca je bio na tom tragu, a ajmo reci da oni imaju kapacitet, a i mogu platiti dobre odvjetnike, pa ne vidim zasto osporavati njihov zakljucak…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@twrr

Dionice i opcenito ulaganje nije Zero sum game, tako da to što pričate su gluposti…

@serislav

Pa onaj dopis mirovinaca je bio na tom tragu, a ajmo reci da oni imaju kapacitet, a i mogu platiti dobre odvjetnike, pa ne vidim zasto osporavati njihov zakljucak…

Što sam ja to glupo napisao?

Pa da bi netko mogao zaraditi netko mora izgubiti i nije na vama što ću ja govoriti kad ću prodavati.

Dionice nisu Zero sum game, tako da ovaj boldani dio nije istinit, rulet je zero sum game…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Pa nisam ja stavio nigdje znak jednakosti i od toga napravio jednadžbu, pričao sam općenito tj replicirao kolegi koji kaže da želi da svi zarade ali ne preko leđa malih dioničara.
Kažem netko dobije netko izgubi, nije uvijek i svaki dan sve u zelenom.

U ostalom tko kaže da ću uopće zaraditi i kakva će cijena leda biti u narednom periodu.

Prema podacima koje je Ramljak prezentirao privremenom vjerovničkom vijeću, tvrtke u sastavu Agrokora posluju bolje nego prošle godine. U prvih pet mjeseci tako su, kažu u koncernu, Ledo i Jamnica poslovali bolje nego u prvih pet mjeseci 2016. pri čemu su rasli i prihodi i neto dobit, dok priznaju da je Konzumu pao promet oko 10,8 posto, ali navode da je gubitak maloprodajnog lanca za 10 milijuna kuna manji nego u istom periodu 2016. – Preživjeli smo, neće biti stečaja, to tvrdim, i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja kompanije.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/rusi-ce-agrokoru-dati-novac-1180780http://www.vecernji.hr

Par pitanja:
1. Da li je uprava s obzirom na statut drustva bila uopce ovlastena potpisati jamstva?
2. Ako nije, da li jamstva uopce pravno valjana?
Hvala.

1. DA uz suglasnost Nadzornog odbora(Statut),
2.Jamstva su pravno valjana,a i inace,ugovori se mogu osporavati u propisanim rokovima samo na nadleznom sudu,

Prema podacima koje je Ramljak prezentirao privremenom vjerovničkom vijeću, tvrtke u sastavu Agrokora posluju bolje nego prošle godine. U prvih pet mjeseci tako su, kažu u koncernu, Ledo i Jamnica poslovali bolje nego u prvih pet mjeseci 2016. pri čemu su rasli i prihodi i neto dobit, dok priznaju da je Konzumu pao promet oko 10,8 posto, ali navode da je gubitak maloprodajnog lanca za 10 milijuna kuna manji nego u istom periodu 2016. – Preživjeli smo, neće biti stečaja, to tvrdim, i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja kompanije.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/rusi-ce-agrokoru-dati-novac-1180780http://www.vecernji.hr

Tu su mnogi tvrdili da Ledo nema šanse bez Kozuma, Konzumu pao promet a Ledo radi bolje.

New Report

Close