@Grga
Kako mislite veliki dio, pa sami kažu iz Adrisa:
te založno pravo na dionice Leda (11.115 dionica, što je udio od 3,54 posto).[/url]
točno , na JMNC su nekih 70%
Ma cijeli problem je što su Agrokor izvedenice nekoliko puta založene, ovako, onako, čist kriminal. Pitanje je što SKDD ima knjiženo ?
Ono što se svi nekako slažu je opstankom Leda, ali u kojoj vlasničkoj poziciji ?
Kao prvi trag spasa vidi se u pregovorima iduće godine i otpisa dugova. Da će banke, mahom vjerovnici, morati otpisati veći dio dugova/jamstava to je već sigurna teza.
Problem je što Leda i ostale ni to ne spašava, banke će svakako zadržati Ledo i Jamnicu u svojoj košarici i trajno reketariti ili nakon izvjesnog broja godina skupo prodati.
bisakovi:kažeš da će bit cijena 500 do 1000 kuna..ako tako nebude oćeš još pisat po forumu sve i svašta??
Napisite vi kolika ce biti cijena pa da usporedimo?
Ja cu biti kulturan pa ako vasa cijena bude blize , napisati da sam ja pogrijesio u procjeni,a da ste vi bili u pravu,OK?
A ,to da vi nekome uvjetujete da li ce pisati i sto ce pisati je ipak malo previse,zar ne?
Kad smo već kod cijene, koji je razlog pada sa 11000 na 2700 pa povratka na 4000 i opel laganog pada u tjedan dana na 3450?
Ogdovor može biti blokada računa, potpadanje pod koncern koji je išao ka stečaju, dio je i vezanost za konzum koji je također bio u blokadi, naravno kad je račun bio u blokadi ostali su skoro bez sirovina za proizvodnju.
Danas situacija nije takva.
Problem ostaju jamstva. Tu će politika odigrat svoje kao i u propasti diokija ili rastu agrokora do nedavno.
Kad smo već kod cijene, koji je razlog pada sa 11000 na 2700 pa povratka na 4000 i opel laganog pada u tjedan dana na 3450?
Ogdovor može biti blokada računa, potpadanje pod koncern koji je išao ka stečaju, dio je i vezanost za konzum koji je također bio u blokadi, naravno kad je račun bio u blokadi ostali su skoro bez sirovina za proizvodnju.
Danas situacija nije takva.
Problem ostaju jamstva. Tu će politika odigrat svoje kao i u propasti diokija ili rastu agrokora do nedavno.
Politika ima ogranicene mogucnosti ,ali samo uvodenje privremenih mjera i “Lex Agrokora” je,po meni ,dobar i gotovo nuzan potez da se sprijeci najgore-“domino efekt” sa velikim posljedicama po radnike,kooperante i dobavljace.
Jamstva nisu pod “ingerencijom politike”,ali otvorena je mogucnost restrukturiranja i dokapitalizacija.
Meni se ne svida uloga ovog “lesinarskog fonda”,jer znam njihov nacin rada.
Nadalje,restrukturiranje se mora ubrzati,jer ,po meni,sve ide nekako presporo.Trgovine Konzuma (nerentabilne)se moraju zatvarati i davati otkazi,a radnicima drzava treba pomoci,iako mislim da za mnoge trgovce ima posla bez vecih problema,jer ce netko drugi preuzimati te trgovine.Nece sve “nestati”!
Sada je kljucan momenat objava revidiranih izvjesca.O tome ce puno toga ovisiti.
Zatvoreno je već dosta dućana ove sad najave nisu ništa novo.
Jedan od najpoznatijih konzuma koji više ne postoje je onaj u vodicama maxi konzum kod benzinske pumpe.
Dajte mi objasnite to objavi revidiranih izvješća, što će za ledo značiti +/- 50 milijuna kuna dobiti uz ovakva jamstva?
evo tu se mogu vidjeti dobiti kompanija iz sastava agrokora.
Ne zanm sto je tuznije. Sto je hanfa dopustila da prvo cijena padne na 30% i onda zakljucala trgovanje ili sto se nema pojma stanje o knjigovodstvenoj poziciji ove tvrtke i da za to treba toliko vremena, pa ce tek tada biti otvoreno trgovanje. za to vrijeme se po 1/3 kupuje tvrtka od strane lesinarskih fondova.
stvarno smo hrvatistan bez premca
http://www.seebiz.eu/pik-vrbovec-zatrazio-osiguranje-iznosa-za-jamstva-prema-ledu/ar-158973/
Što znači ovaj dio?
“Dodaje se kako je uprava Leda od dana izdanja prve jamstvene izjave pa sve do danas, sve činjenice i okolnosti koje se odnose na nju držala u statusu odgode objave povlaštene informacije, s obzirom da je smatrala kako ne postoje potencijalne okolnosti koje bi mogle dovesti do aktivacije preuzetih obveza Agrokora, kako za Ledo, tako i za PIK Vrbovec.”
“Uprava smatra kako ne postoje potencijalne okolnosti koje bi mogle dovesti do aktivacije preuzetih obveza Agrokora”
Kako molim vas ovo nije olakotna okolnost?
Također:
“Iz Leda navode da je uprava Leda zajedno s Agrokorom i PIK-om Vrbovec u prosincu 2012. godine dogovorila davanje jamstva odnosno jamstvenu izjavu kojom se PIK Vrbovec obvezuje da će, ukoliko Ledo izvrši plaćanje u korist vjerovnika financijskih instrumenata u kojima je u tom trenutku bio jedan od solidarnih jamaca za obveze Agrokora kao glavnog dužnika te ukoliko Agrokor u roku od 7 dana od dana zahtjeva Leda ne izvrši uplatu traženog iznosa, PIK Vrbovec neopozivo i bezuvjetno na prvi poziv, odričući se prava na prigovor, platiti te iznose Ledu (uključujući i kamate, naknade i sve druge razumne troškove).
Zbog reprogramiranja pojedinih financijskih obveza Agrokora, Uprava Leda je, kako se navodi, 20. ožujka 2014. dogovorila novu jamstvenu izjavu na temelju koje PIK Vrbovec pod neizmijenjenim uvjetima kao i u prethodnoj izjavi jamči za obveze Leda kao jednog od solidarnih jamaca prema Agrokoru kao glavnom dužniku.”
Također tu piše da će pik vrbovec neopozivo i bezuvjetno na prvi poziv, odričući se prava na prigovor, platiti te iznose Ledu (uključujući i kamate, naknade i sve druge razumne troškove).
Kako molim vas ovo nije olakotna okolnost?
Kužim da ne želite da išta opstane ali kako ovo nije olakotna okolnost?