Od svih u grupi, Ledo i Belje su po meni zasigurno prve koje imaju buducnost.
Njima mislim da treba vrlo malo operativnog, poslovnog restrukturiranja. Treba “samo” srediti financije. I to jednog po jednog.
Znači, to je samo tako – imaš recimo osam posto dionica i kažeš: Pa daj skini jamstva, ne paše mi to. I onda dođe svizac i skine jamstva.
Ovo postaje gore od najgore sapunice… sad su se sjetili?!
Kad su dionice postale bezvrijedne?
A do sada su mudro šutjeli i čekali sto? Ili koga?
Tko bi ikad Agrokoru kao rizičnom vjerovniku dao i lipe kredite da nije postojao kolateral u vidu jamstava?
Kao da bi Todorić jamčio imovinom Agrokora za dugove da to nije trebao. Al bas me zanima sto je tu točno nelegalno.
ma bravo jamstva 19 milijardi kuna a vrijednost dionica koje ima Ledo cca 300 mil kn pa skroz su posasavili MF ovdje neostaje ni prazna vreca za male dionicare
Naravno da su protuzakonita, probajte otici u banku dici kredit od 500.000 eura i recite da jamcite svojom kleti od 20.000 eura
to je jako bitno pitanje jer mora se razjasniti jesu li uprave/nadzorni odbori smjeli izdati takva jamstva prema zakonu i statutu firme ili ne? ili im je za takva i tolika jamstva koja 10x premašuju vrijednost tvrtke ipak trebala odluka skupštine koje nije bilo!?
ovdje se već nekoliko mjeseci prepirete uzalud! zar nikome nije palo na pamet da agrokor NE SMIJE (barem ne još) “službeno” propasti i da se niti jedna bitna njegova sastavnica NE SMIJE ili NEĆE prodavati. barem ne ove godine.
Agrokor je propao, ima tome već više od nekoliko mjeseci. Donošenjem ‘Lex Agrokora’ i službeno je propao. Prodaje neće biti jer nitko neće kupiti nešto s hrpom dugova i jamstava. Ali će zato biti šišanja i konverzije dugova u vlasničku glavnicu da se smanji i refinancira dug, a koncern odnosno pojedini njegovi dijelovi nastave normalnije poslovati i vraćati preostale dugove. Tek nakon toga se stječu uvjeti za prodaju. Vratimo se sad na prvu rečenicu ovog pasusa… al to znamo još od onog prvog dana, prije nekoliko mjeseci, kada je koncern propao.