Samo malo, tolika jamstva, firma s ogromnim obvezama a direktor Iride Daruvar u 100% vlasništvu Leda trenutno na jedrenju??? Ante Ramljak koji ti je mail ako nisi na ovom forumu.
Ja sam srećom iašao malo prije blokade.
I drago mi je da jesam, ova priča je za mene još dugo vremena završena, gubitka sam imao, polizao rane i idem dalje…
ja sam čitao 3x jer sam mislio da je neka greška. ostao sam u šoku pa sam otišao na forum pamet tražiti. sad sam shvatio da je to zapravo sveobuhvatan dug za koji zajedno garantiraju i ledo i jamnica i belje i td. svejedno užasne cifre i nebi tu volio biti ni blizu. kad se samo sjetim šta se je desilo onima u psn za puuuuno manje love.
Slažem se…vjerojatno je riječ o, kako ste rekli, “sveobuhvatnom dugu” jer tko bi normalan izdao kredit da mu 19 milijardi jamči tvrtka čija je godišnja dobit 200 miliona, a tržišna kapitalizacija cijele tvrtke u najboljim danima 3 milijarde…ali opet su to “svejedno užasne cifre” kako ste i sami rekli…pa tržišna kapitalizacija jamnice i leda zajedno u najboljim danima nije bila niti 7 milijardi, a oni su najvrjedniji izložak…mah, najpoštenije bi bilo da bankari lijepo popuše svoju lovu kad su bili toliko blesavi…
Inače (ne odnosi se na vas Verdi), dijeljenjem linka u mom postu danas popodne mi nije bila namjera nikakvog drukanja…podijelio sam link na službeni dokument i izrazio svoje negativno iznenađenje kada sam vidio cifru…uostalom i sam sam dioničar Leda
Znači Ledo je izdao jamstva u 10 puta većoj vrijednosti od njega samoga .
Koliko ja poznajem zakon ovo je kriminalno djelo.
Kolike su šanse da Agrokor vrati tih 19 milijardi Kuna umjesto Leda ? Nikakve .
A nadali smo se da je u pitanju 2-3 milijarde Kuna.
Dobor je što su vlasnici Agrokora zadnj radni dan potpisali ugovor sa samima sobom kako nisu za ništa odgovorni.
@noviulagac
ja sam danas u svoj portfelj Leda upisao nula, a mislio sam da sam povoljno kupio.
@ Grga
Pa prema ZTD-u izdavanje jamstava za obveze koncerna nije krivično djelo. To je uobičajen pravni i financijski posao, a na vjerovnicima je da procjene opravdanost pristanka na preuzimanje takvih jamstava. Vjerujem da Agrokor nije skrivao visinu jamstava i da je prilikom svakog novog zaduženja morao navesti sa koliko i čime sve te za sto točno jamči.
No, ima tu nešto perfidnije. A to je rasprodaja od strane mirovinaca. Likvidacija po bilo kojoj cijeni. Očito su oni znali. I sad je dosta toga jasnije.
Vjerujem da neka druga društva vjerojatno ne jamče slicno za obveze koncerna i to je zapravo jedna vrlo zanimljiva činjenica. Nadam se da ćemo uskoro dobiti i konkretnije odgovore i na pitanje kolika su jamstva ostalih članica koncerna?
Dobra večer! Svi sve odavno znali, i onoliko koliko je bilo dostupno je bilo previše… sad se mnogi odjednom pitaju “otkud tolika jamsva”, nema natrag dragi moji, za prolivenim mlijekom nema plakanja. Mnogi su izgleda zaboravili da ne nabrajam kompanije, kako su dioničari prošli kad je stečaj nastupio!
Dobra večer! Svi sve odavno znali, i onoliko koliko je bilo dostupno je bilo previše… sad se mnogi odjednom pitaju “otkud tolika jamsva”, nema natrag dragi moji, za prolivenim mlijekom nema plakanja. Mnogi su izgleda zaboravili da ne nabrajam kompanije, kako su dioničari prošli kad je stečaj nastupio!
Bravo Pongy pogodak u sridu. Svi se čude brojkama ko picek kruhu, a samo je trebalo zbrajati jamstava bankama + Obveznice a sve lijepo piše na stranicama ZSE
Za ovaj iznos je ledo sujamac! Prestanite obmanjivat svi zajedno!
LEDO je solidarni jamac,a ne “sujamac”!
Dakle LEDO u CIJELOSTI odgovara za jamstvo koje je izdao(cijeli iznos),bez obzira da li postoji jos koji jamac!