Za sve koji misle da su ovo ‘novinarske patke’ evo sluzbeno na ZSE
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/SCwpCLcj4GuoiMRV96SRbw==.pdf
I nek neko sad kaze… Koliko vrijedi Ledo?
Ledo je dobra firma?
Nek je netko ovo privatno napravio i izao zeznut banke… Krvi bu ku se napile
.
Za sve koji misle da su ovo 'novinarske patke' evo sluzbeno na ZSE
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/SCwpCLcj4GuoiMRV96SRbw==.pdf
Lega, lega, procitajte clanak gore vise sa vecernjeg! To je patka a ne ovo sto vi linkate
Treba pricekat da netko iz sadasnje uprave ovo komentira.
Ako se tu ne ide na pobijanje jamstava ili nekih enormnih otpisa firmu nitko nece kupit.
Ono sto se moze je da policija krene sa uhicenjima i to veceg broja ljudi zajedno sa upravom leda
Ne razumijem se u pravo, ali nije mi jasno kako ovo može biti zakonito poslovanje.
Da li ja kao mali dioničar imam pravo tužiti direktora Leda za naknadu štete zbog NAMJERNOG uništavanja kompanije?
Ovdje se radi o namjeri pogodovanja većinskom dioničaru i uništenju firme i otimačini novca svim ostalim dioničarima Leda.
Ja ne znam u kojem svijetu ovdi neki zive odavno je sluzbeno objavljeno koliko je jamstava potpisano i lako provjerljivo neki su u soku od velicine drugi govore o patkama, a ja sam u soku koliko ih ne zna citat sta vec pise na sluzbenim stranicama zse
ja sam čitao 3x jer sam mislio da je neka greška. ostao sam u šoku pa sam otišao na forum pamet tražiti. sad sam shvatio da je to zapravo sveobuhvatan dug za koji zajedno garantiraju i ledo i jamnica i belje i td. svejedno užasne cifre i nebi tu volio biti ni blizu. kad se samo sjetim šta se je desilo onima u psn za puuuuno manje love.
Ovih 18.9 Milijardi HRK ne moze biti dug LEDA, to bi trebao biti ukupan dug svih koji su jamcili za kredite Agrokora, po meni je to ukoupan dug po jamstvima.
Po ovome ispada da jamstva nisu distribuirana po kompanijama nego sve kompanije jamce za istu glavnicu.
Znaci mirovincima i ostalim fondivima donedavna cijena id 8-11000 je bila ok sa ovolikim jamstvima?
Treba pricekat ocitovanje ramljaka i vidit konacno konkretne namjere kako i kad misli prodavat ledo.
Izmedju ostalog za ledo je podravka 2013g. nudila velik novac. Kolika su tad jamstva bila?
Zašto misliš da bi Ramljak morao ili da uopće želi prodavati Ledo?
Lakše je otpisati dio duga i kamate, izdati zilijun novih dionica i dati ih vjerovnicima u zamjenu za potraživanja. Naravno, vjerovnici bi se trebali suglasiti s time.
Pravo je pitanje hoće li najprije ubiti postojeći kapital i postojeće dioničare izuti iz cipela, pa tek onda raditi debt to equity swap ili će postojećim dioničarima ostaviti udjel i razvodniti ih.
Iz dosadašnjih iskustava, mislim da prvo ide pojednostavljeno smanjenje kapitala i onda tek dokap zamjenom dugova za equity. No, naravno, zadržavam pravo da nisam u pravu glede mede… ne?!