znači ponovno trgovanje je moguće očekivati tek početkom 8 mjeseca. 2 i pol mjeseca suše
preslika toga bit će na trgovanje na burzi, tj. mrtvilo na ZSE trajat će i dalje
znači ponovno trgovanje je moguće očekivati tek početkom 8 mjeseca. 2 i pol mjeseca suše
preslika toga bit će na trgovanje na burzi, tj. mrtvilo na ZSE trajat će i dalje
[/quote]
Dobro je da su te firme “maknute” sa burze dok se ne sazna “pravo stanje” i “izbacene iz indexa”.
To se moralo napraviti u interesu trzista kapitala i buducih ulagaca!
I ,nisam uvjeren,da ce se trgovanje nastaviti uskoro kako neki “forumasi” misle!
U interesu budućih ulagača?
Šta je sa novcima sadašnjih?
Kojim novcima budućih ako sadašnji sve izgube, sadašnji su i budući ako ih bude.
I kad se radila blokada zašto nije napravljena kad je padala dionica 20% na dan?
Molim?Dali je stvarno moguce da nas kapital bude zamrznut za stalno?
ne slušaj baljezganja drukera….
Moguće je da bude zamrznut dok se ne utvrde obveze, imovina i kapital i dok se naprimjer ne provede pretvaranje dugova u kapital, dođe do prodaje neke imovine ili neke druge statusno-pravne radnje, a otuda je moguće da to ili takva aktivnost može značajno utjecati na vrijednost dionica u vlasništvu Agrokora, a time naravno i na njihovu cijenu na burzi.
Ja ne znam koja je točno namjera Hanfe, Burze i izdavatelja odnosno Povjerenika kao odgovorne osobe, al mene osobno ništa ne bi iznenadilo. Dakle, moguće je da se trgovina čim budu ispunjeni uvjeti za nju, nastavi ili da se ta aktivnost odgađa do trenutka dok šira javnost ne bude obaviještena o svim bitnim činjenicama uz rezultate poslovanja i eventualnu problematiku nevjerodostojnih izvješća odnosno dok se ne provede neka od značajnih statusnih promjena, koje sam prethodno spomenuo.
Ja se bojim naj crnog scenarija a to bi bilo aktivacija jamstva i Brisanje nas postojećih dioničara kao da dionice LEDO-R-A nikad nisu ni postojale. (nažalost ovo je moguće jer ipak mi živimo u Hrvatskoj).
Ja se bojim naj crnog scenarija a to bi bilo aktivacija jamstva i Brisanje nas postojećih dioničara kao da dionice LEDO-R-A nikad nisu ni postojale. (nažalost ovo je moguće jer ipak mi živimo u Hrvatskoj).
[/quote]
Zasto mislite da se to ne bio dogodilo na svim vecim svjetskim burzama?
To se svakodnevno desava i daleko vece firme su zbog dugova i jamstava bankrotirale i delistirane su.
Znači da mi “investitori” (TZV investitori) ulažemo svoje novce na temelju financijskih izvještaja o trenutnoj dobiti i budućoj dobiti (PE po ne znam kojoj formuli hoćete), sigurnost investicije mjerimo po novcima koji bismo trebali dobiti prilikom likvidacije (to bi trebalo biti BVPS), i zaključak je da sa jednim takvim štetnim ugovorom o jamstvima sve to pada u vodu! Mi “investitori” gubimo sve jer kao : “nismo dobro čitali”, ono kao sami smo si krivi što smo krivo uložili?
Koja je svrha iz financijskih izvještaja računati : EPS , BVPS , novac/share , dug/kapital i ostalo ako dobiveni podaci nisu točni.
Nadam se da kužite šta hoću reći.
Možeš kriviti koga god želiš, ali ti ćeš ostati bez novca. Prema tome, ako želiš naprijed, krivi sebe, a ne druge.